ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2276
    Dolar
  • Euro
    44,5680
    Euro
  • Altın
    4.156,810
    Altın
  • Bist-100
    9.171,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/26°
    ADANA
  • ANKARA
    11/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/30°
    IZMIR
  • KONYA
    11/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Süper Lig'e yükselen son takım Fatih Karagümrük
Süper Lig'e yükselen son takım Fatih Karagümrük
Adana ve Bingöl'de deprem...
Adana ve Bingöl'de deprem...
2 parti daha açıkladı: Yeni Anayasa tartışmalarında 4 partiden veto!
2 parti daha açıkladı: Yeni Anayasa tartışmalarında 4 partiden veto!
RTÜK'ten Halk TV ve TELE1'e para cezası
RTÜK'ten Halk TV ve TELE1'e para cezası
29 Mayıs 2025 Perşembe - 15:27

İnfaz paketi Meclis'e sunuldu

Ak Parti'nin hazırladığı infaz paketi kanun teklifi saat 15.00'te Meclis'e sunuldu. Yeni infaz düzenlemesinin detaylarını Ak Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler paylaştı

İnfaz paketi Meclis e sunuldu

AK Parti, infaz düzenlemesi ile ilgili kanun teklifini, saat 15.00'te Meclis Başkanlığı'na sundu. DEM Partili Sezai Temelli, "Dağ fare bile doğurmadı. Bu yargı paketi toplumun beklentilerine uygun değil" dedi.

 Detayları AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler paylaştı.

"İYİ HAL DURUMU GÜÇLENDİRİLİYOR"

Güler açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"30 maddelik  10. yargı paketimizi Meclis'e sunduk. Bu kanun teklifi başlangıç, devamı da gelecek. Cezası az olan, kamuoyunda yatarı olmayan şeklinde ifade edilen durumlarda da 2 yılın altındaki cezalarda, 1 yıllık denetimli serbestlik içerisindeki dönemin 5 günden aşağıda olmamak üzere 10’da birini ceza evinde geçirmesini sağlamak istiyoruz.

İnsan hayatına dokunan düzenlemelerin yanında suç ve ceza adaletinin sağlanmasıyla beraber özellikle mahkum ıslahı noktasında iyi hal durumunun güçlendirilmesi, ve mahkumun cezaevi koşulları içerisindeki disiplin kurallarına, buradaki mesleki eğitimlere uyumu ve koşullu salıverilme hükümleri kapsamı içerisinde idari ve gözlem kurulları kapsamındaki olumlu süreci desteklemek istiyoruz. Cezaların caydırıcılığını ve etkinliğini artırmayı hedefliyoruz.

-9 farklı kanunda değişiklik ve düzenleme getiriyoruz. 30 maddeden oluşuyor. Suç işlenmesinin önlenmesi, caydırıcılığın uygulanması, trafik düzenlemesi, toplumsal huzurun güçlendirilmesini amaç ediniyoruz.

-Hükümlülerin 1 yıllık denetimli serbestlikten faydalanması için ceza infaz kurumunda geçirmesi gereken sürenin 10'da 1'inin geçirmesini sağlamak istiyoruz.

-Cezanın etkinliğini artırmayı hedefliyoruz. 1 yıllık denetimli serbestlik süresi konusunda değişiklik öngörmüyoruz.

-Cezası az olan durumlarda da 2 yılın altındaki cezalarda 1 yıllık denetimli serbestlik içinde 5 günden aşağıda olmamak üzere 10'da 1'inin ceza infaz kurumunda geçirilmesini öngörüyoruz.

19 BİN 800 MAHKUM YARARLANACAK

-İkinci kez suçluların koşullu salıvermeden faydalanmasına imkan veriyoruz. Haklarında ikinci defa tekerrür hükümlerinin bulunan hükümlülerin yeniden suç işlemelerinin önüne geçilmesi amacıyla 4/3'lük iyi hal durumunda koşullu salıvermeden faydalanmasını ön görüyoruz. 19 bin 800 mahkum bulunuyor.

-Teklifimizde çocukların ve kadınların lehine olacak şekilde özel infaz usulleri kapsamını genişletiyoruz. Konutta infaz konusunda; kadın, çocuk veya 65 yaşını bitirmiş bakımından bu süreyi 1 yıldan 3 yıla çıkarıyoruz. 80 yaşını bitirmiş bakımından 6 yıl hapis cezasının konutta infazına imkan tanıyoruz.

-Hastalık nedeniyle ağırlaştırılmış haricinde adli tıp raporuna göre mahkumlarla ilgili daha insani koşullarda sağlık ve tedavi süreçlerinin yürütülmesi için konutta infaz şartlarını getiriyoruz.

-Çocuk hükümlülerin infazına, çocuk kapalı infaz kurumlarına başlanmasına, iyi halli çocukların olumlu raporuyla eğitim evlerine gönderilmesini amaçlıyoruz. Büyükşehirlerde farklı öldürme olayına karışan çocukların daha korunaklı, bir daha suç işlememe konusunda eğitim evleri içinde farklı eğitim modelleriyle bu konuyu genişletmiş oluyoruz.

-Kişilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla cezaların artırılmasını önerdik. Suç ve ceza adaletinin sağlanması, kamu düzeni ve cezasızlık algısının düzeltilmesini amaçlıyoruz.

-Meskun mahalde ateşli silah cezası artmaktadır. Düğün, nişan gibi toplu alanlarda işlenmesi durumunda cezanın artırılmasını öngörüyoruz.

Alkol ve uyuşturucu etkisiyle araç kullanma cezasını artırıyoruz. AYM tarafından verilen iptal kararının oluşturacağı boşluklara ve tereddütlere karşı çalışmalar var. Noterlere uygulanacak disiplin cezalarında AYM kapsamında yeniden düzenliyoruz. Yurtdışında faaliyet yürüten firmalarımızın işçilerimize yönelik uygulanacak iş kanunu ve sözleşme kapsamında AYM'nin aradığı şartlar çerçevesinde öneriyoruz. İnternet kanununda bazı düzenlemeler yapıyoruz."

DEM PARTİ'DEN PAKETE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME

DEM Partili Sezai Temelli, "Dağ fare bile doğurmadı. Bu yargı paketi toplumun beklentilerine uygun değil" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR... 

 
Vali Elban: Hava araçlarında yeterli ve güçlüyüz
 
Özgür Çelik'e siyasi yasak istenen iddianame kabul edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı'dan grev açıklaması... "Sebebi hükümet değil CHP"
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ...
Özgür Özel: Erdoğan dünün mağduru, bugünün zalimidir!
Partisinin Esenler'deki buluşmasında konuşan CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ...
DEM Parti Heyeti, Ak Parti'ye ziyarete gidiyor
Terör örgütü PKK'nın fesih kararının ardından DEM Parti siyasi partiler ...
 
AK Partili Saygılı'dan İzmir'e spor yatırımları açıklaması
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti hükümetlerinin 22 yılda, ...
CHP'li Bakan: "Dikili'nin 66 milyon Euro kredisi 8 aydır onay için bekliyor!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Hazine ...
AK Partili Başdaş'tan Başkan Mutlu'ya eleştiri: 'Bir yılda borcu 3 kat artırdı'
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun görevde geride bıraktığı ...
 
TBMM Başkanlığı seçim süreci yarın başlıyor
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un görev süresinin dolması nedeniyle 28. ...
MHP ve DEM Parti heyetleri görüştü
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti Eş Başkanları'nın aralarında ...
CHP'li Çelik'ten Kılıçdaroğlu tepkisi, Özgür Özel vurgusu!
Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Eski CHP Genel Başkanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 35 29 5 1 89 31 58 92
2 Fenerbahçe 35 25 6 4 88 38 50 81
3 Reeder Samsunspor 35 18 7 10 53 40 13 61
4 Beşiktaş 35 16 11 8 55 36 19 59
5 Rams Başakşehir 35 16 6 13 60 54 6 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 35 12 12 11 56 45 11 48
8 Göztepe 35 12 11 12 57 49 8 47
9 Kasımpaşa 35 11 14 10 61 61 0 47
10 Tümosan Konyaspor 35 13 7 15 44 48 -4 46
11 Çaykur Rizespor 35 14 4 17 47 56 -9 46
12 Bellona Kayserispor 35 11 12 12 44 55 -11 45
13 Gaziantep FK 35 12 8 15 43 48 -5 44
14 Onvo Antalyaspor 35 12 8 15 37 60 -23 44
15 Corendon Alanyaspor 35 11 9 15 41 50 -9 42
16 Sipay Bodrum FK 35 9 10 16 26 39 -13 37
17 Net Global Sivasspor 35 9 8 18 44 58 -14 35
18 Atakaş Hatayspor 35 6 8 21 45 69 -24 26
19 Adana Demirspor 35 3 4 28 32 90 -58 1
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri