ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3721
    Dolar
  • Euro
    34,9916
    Euro
  • Altın
    2.326,010
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
18 Nisan 2022 Pazartesi - 09:08

Irak'ta PKK'ya Pençe Kilit Operasyonu!

Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki hedeflere yönelik karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu'nun başlatıldığını açıkladı.

Irak ta PKK ya Pençe Kilit Operasyonu!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'na geldi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz tarafından karşılanan Bakan Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'ne geçti.

Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekatına ilişkin brifing verilen Bakan Akar, daha sonra Muharip Hava Kuvveti Harekat Merkezi ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Hava harekatındaki son duruma ilişkin bilgi alan Akar, "Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu gece itibarıyla Pençe Kilit Operasyonu'nu başlatmıştır" diye konuştu.

Akar, şunları söyledi:

"Hazırlanan plan kapsamında gerçekleştirilen operasyonda Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedefleri önce hava kuvvetlerimiz tarafından ateş altına alındı. Kahraman pilotlarımız terör örgütüne ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargahlardan oluşan hedefleri başarıyla vurdu. Fırtına, ÇNRA ve diğer topçu unsurlarımız tarafından da belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vuruldu. ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA'larımızla desteklenen kahraman komandolarımız ve bordo berelilerimiz karadan sızarak ve hava hücum harekatı ile bölgeye intikal etti. Şu ana kadar operasyonumuz planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi."

"MEHMETÇİĞİN NEFESİ TERÖRİSTLERİN ENSESİNDE"

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının görev aldığı harekatı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ile harekat merkezlerinden takip ettiklerini ifade eden Akar, şunları kaydetti:

"Harekatla ilgili planlama safhasından itibaren detaylı bir çalışma yaptık. Mehmetçiğimiz asil milletimizin sevgisinden, güveninden ve duasından aldığı ilhamla komutanlarının emir ve komutasında çalışmalarını büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla yürütüyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine verilen görevleri başaracağından şüphemiz yok. İnşallah bu harekat da planlandığı şekilde başarıyla tamamlanacak. Sonuç olarak 40 yıldan beri ülkemizin başına musallat olan terör belasından asil milletimizi kurtarmakta kararlıyız. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Terör örgütünün bir çöküş süreci içinde olduğunu görüyoruz. Bu arada tüm bu faaliyetlerimiz dost ve kardeş Irak’ın egemenlik hakları ve toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde gerçekleşiyor. Tekrar ifade etmek isterim ki bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Sivillerin, çevrenin, kültürel ve dini yapıların zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmektedir."

HAREKATA KATILAN PİLOTLARA TELSİZDEN HİTAP ETTİ

Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen hava harekatına katılan pilotlarla da telsizden görüştü.

Pilotlara başarı dileklerini ileten Akar, "Faaliyetlerinizi yakından büyük bir gurur ve memnuniyetle takip ediyoruz. Şu ana kadar belirlenen hedefler planlanan şekilde başarıyla vuruldu. Hava Kuvvetlerimizin şanlı tarihine uygun şekilde gerçekleştirdiğiniz bu görevler her zaman gururla hatırlanacak" şeklinde konuştu.

Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de icra edilmekte olan Mavi Vatan Tatbikatı'nı sevk ve idare eden Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile de görüşen Akar, "Bir taraftan terörle mücadele operasyonlarımız devam ederken diğer taraftan ülkemizin denizlerdeki hak, alaka ve menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürüyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum, pruvanız neta, denizleriniz sakin olsun. Leventlerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, buradaki incelemelerini tamamlamasının ardından beraberindeki TSK komuta kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'ne geçti.

Etiketler:
 
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den iftiralarla ilgili suç duyurusu ve 'gelin inceleyin' talebi!
 
SPK'nın başına eski bakanın oğlu atandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den iftiralarla ilgili suç duyurusu ve 'gelin inceleyin' talebi!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye ihaleleri ile ilgili haksız ...
17 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 17 Nisan 2022 Pazar gününün koronavirüs ...
İzmir Tabip Odası'nda kazanan belli oldu
İzmir Tabip Odası'nda üç grubun yarıştığı genel kurulda Demokratik Katılımcı ...
 
İzmir'de acı ölüm... Maçta hayatını kaybetti!
Ege Bölgesi Masterlar Futbol Federasyonu Ligi'nin final maçında veteran ...
Atanamayan genç öğretmen intihar etti!
Ataması yapılmayan 25 yaşındaki öğretmen Harun Titiz intihar etti.
İzmir'de sağanak yağmurda 'Askıda ekmek' kuyruğu
İzmir'in Buca ilçesinde sağanak yağmura rağmen bugün iftar öncesi "Askıda ...
 
Hülya Avşar, iftar programında Erdoğan'ın ve yanındaki isimlerin fotoğraflarını çekti
"Gerekirse simit yenecek ama bu günler aşılacak" diyen Hülya Avşar, Dolmabahçe ...
Sigara paketlerinde dikkat çeken değişiklik
Sigara paketlerinde bulunan bandrollerde değişikliğe gidildi. Yeni bandrollere ...
İzmirli balıkçı 5 gündür kayıp!
İzmir'in Dikili ilçesinde, nüfus cüzdanı, cep telefonu ve cebindeki paraları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri