ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
17 Nisan 2022 Pazar - 13:27

Kapı kapı şeriat bildirisi dağıttılar!

İstanbul Şişli'de binaların kapılarına şeriat çağrısı ve propagandası yapan bir bildiri dağıtıldı. Bildiride Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı ifadeler kullanıldı. Ayrıca bildiride, terör örgütü IŞİD'in görüşlerine benzer radikal ifadelerin yer alması dikkat çekti.

Kapı kapı şeriat bildirisi dağıttılar!

İstanbul'un Şişli ilçesinin Merkez Mahallesi’ndeki binaların kapılarına "Müslüman Olmak Neyi Gerektirir" başlıklı bildiriler ve "İmanı Bozan İşler ve İşletmeler" yazılı bir CD bırakıldı.

IŞİD'ın görüşlerinin savunulduğu ve şeriat propagandasının yapıldığı bildiride, Atatürk ilke ve inkılapları, demokrasi ve oy kullanma hakkı hedef alınarak, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920'lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah'a değil millete verilmiştir. Hatta hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Türkiye'de şeriat yani Kuran Kanunları değil insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar geçerli. Demokrasi de, laiklik de İslam'a tamamen ters olan küfür sistemleridir"

Bildiriyi kimin ya da kimlerin dağıttığı bilinmezken, bildirilerin sonunda "Bize ulaşmak isterseniz Facebook adresimiz: Fatih Sadri, Rasul Nasih" notu görüldü.

OY HAKKI İÇİN "KAFİRLİK" DENDİ

Oy verenlerin de hedef alındığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Gelelim oy verenlere: Oy verenler de laikliğe ve demokrasiye bağlı kalacaklarına dair yemin edecek olan ve Allah'ın indirdiği hükümlerle hüküm vermeyecek olan kimselere oy verip devletin başına idareci olarak getirdiklerinden dolayı imandan çıkarlar, Başka bir ifade ile demokrasi partilerle ayakta durur, partiler de oylarla ayakta durur. Küfür sistemini ayakta tutmak kafirliktir."

Günümüz modern eğitiminin de hedef alındığı skandal bildiride, "İsterse bu okulun adı imam hatip olsun isterse özel okul olsun yine çocuklar gönderilemez" ifadeleri kullanıldı:

"İmanı bozan şeyler sadece partilerde mevcut sayılmasın. Günümüz okullarında da mevcuttur. Ders kitaplarında İslam'a zıt olarak yaptığı devrimler iyi bir şeymiş gibi öğretiliyor. Mesela şeriat bizi geri bıraktı. En iyi yönetim demokrasidir, laikliktir. Arap harfleri karma burma olduğu için harf devrimi yapıldı. Latin harfleri getirildi. Kadın ve erkek kıyafetleri değiştirildi. Zina, faiz, içki daha birçok şeyler serbest bırakıldı. 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim gibi günler bayram olarak kutlandı. Çünkü bugünlerde hakimiyet hakkı millete verildi. Yani şeriat kanunları kaldırıldı.

Halbuki bir fetvada 'bir kimse nevruz günü (Mecusilerin ilkbaharın gelişini kutladığı gün) kafirlerin toplandığı yere giderse kafir olur' diye yazılıdır. Değil bir diploma için hatta dünya bile verecek olsalar imanımızı bozacak şeyler yapmayın. Çünkü ölünce azabı vardır. Böyle bir devletin açtığı ve açılmasına izin verip gözetim altında tuttuğu bu okullara, isterse bu okulun adı imam hatip olsun isterse özel okul olsun yine çocuklar gönderilemez."

"İmanı Bozan İşler ve İşletmeler" başlıklı CD'nin üzerinde "Öyle bir zaman gelecek ki, iman ele alınan kor ateş gibi olacak. Bırakırsa söner, ele alırsa eli yakar" ifadeleri yer aldı. CD'nin üzerinde ayrıca "yardımcı ve dost kaynaklar" diyerek Fatih Sadri ve Rasul Nasih isimlerine göndermede bulunuldu. 

AHA ÖNCE DE DAĞITMIŞLARDI

Türkiye'deki sistemin eleştirildiği ve şeriat kanunlarıyla yönetilmesi gerektiği ifade edilen bildiri geçen sene Ankara'da da dağıtılmıştı. Dağıtılan bildiride, "İmanı Bozan İşler ve İşletmeler" başlıklı videonun Google'da aratılarak okunması istenmişti. 

Youtube'da aratınca çıkan videonun "sadbinubade" isimli bir hesap tarafından paylaşıldığı görülüyor.

Aynı bildirinin daha önce Çanakkale'de, Nevşehir'de ve Ankara Tuzluçayır'da dağıtıldığı ortaya çıkmıştı. Bildirilerin altına adı konulan Fatih Sadri isminin kim olduğu ise hala bilinmiyor. CUMHURİYET

 

 
Koronavirüs geçiren gençlerde kalp riski!
 
Arkas yarı final sınavında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüs geçiren gençlerde kalp riski!
Çeşitli vakalardan elde edilen verilere göre, Covid-19 hastalığında görülen ...
İzmir'de mezarlık vandalları...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bayrama sayılı günler kala bakım, tadilat ...
''Gönüllü Kahramanlar'' olası afetlere hazır...
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir ...
 
İzmir'e kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nce İzmir'in kuzey ilçelerinde sağanak ...
19 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
Pakistanlı kaçakları vatandaşlık için Türk kadınlarıyla evlendiriyorlar
İstanbul Information şirketinden yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. ...
 
İzmir'de kapatma davası protestosu!
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne 'kanuna ve ahlaka ...
Çeşme'de 'Rant Projesi' isyanı!
Kültür ve Turzim Bakanlığı tarafından yapılmak istenen Çeşme Projesi, ...
O taksi şoförü hakkında karar!
İzmir'de otobüs şoförüyle kavga ederken kendilerini ayırmak isteyen M.G.'yi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri