ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5691
    Dolar
  • Euro
    43,6257
    Euro
  • Altın
    4.015,480
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/21°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Ünlü iki su markasına dev ceza
Ünlü iki su markasına dev ceza
24 Nisan 2022 Pazar - 17:36

İzmir Büyükşehir'in üreticiye yem desteği sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsalda küçük üreticiyi desteklemeyi sürdürüyor. Başkan Tunç Soyer'in de katılımıyla sürekli artan yem fiyatları nedeniyle zor günler geçiren ve üretimden kopma aşamasına gelen köylüye kuzu büyütme yemi dağıtıldı. Soyer, küçük üreticiyi destekleyerek kuraklık ve yoksullukla mücadele ettiklerini, böylece kentlinin de sağlıklı gıdaya kavuştuğunu söyledi. Üreticiler ise Soyer'e teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir in üreticiye yem desteği sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün”  vizyonu, artan yem maliyetleri altında ezilen üreticiye umut oldu. Aynı zamanda küçükbaş hayvancılığı destekleyerek kuraklık ve yoksullukla mücadele eden ve yurttaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün de Tire'de kuzu büyütme yemi dağıttı. Üniversite mezunu olup da başka alanlarda iş bulma umudunu yitiren ve toprağına dönerek hayvancılığa yönelen 23 mahalledeki 81 üreticiye toplam 4 bin 654 çuval yem dağıtıldı.

“Doğduğu yerde doyamayan üretici sahipsiz kalmış”

Tire'deki törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'nin çok ciddi bir ekonomik krizle baş başa olduğunu söyledi. Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun, yurttaşların hayat kalitesini düşürdüğüne dikkat çeken Başkan Tunç Soyer, “İçinde bulunduğumuz tablo son derece kırılgan, felaketlere açık, sıkıntılı bir tablo. Bu sıkıntının nereden kaynaklandığına kafa yormamız lazım. Bu sıkıntının kaynağında tarım politikaları ile ilgili yapılan yanlışlar var. Türkiye'de tarım politikası geçmişten bu yana başıboş, sahipsiz. Üretici ne yapacağını bilemez durumda. Çünkü küçük üretici sahipsiz. Türkiye'de tarım politikaları sadece büyük ölçekte tarım yapanlar kazansın diye planlanmış. Küçük üretici tarımla uğraşmasın istenmiş. Onlar şehirde ucuz iş gücü haline gelsin istenmiş. Dönüp bakılmamış bile. Planlama yok, sahip çıkma yok. Doğduğu yerde doyamayan küçük üretici, sahipsiz kalmış” dedi.

“Bu tabloyu seyretmeye vicdanımız da aklımız da razı gelmez”

“Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek yola çıkmalarının nedenlerini de anlatan Başkan Soyer, “Bu bereketli topraklarda aslında atalarımız üreterek, çalışarak mutlu mesut yaşamışlar. Ürettikleri ile geçinmeyi başarmışlar. Kimseye muhtaç olmamışlar. Ne oldu, ne değişti de şimdi tarım ürünlerini ithal eder olduk? Sadece bizi yanlış yönettiler, yanlış tarım politikaları uyguladılar. Bizi sahipsiz bıraktılar. Küçük üreticiye el vermediler, destek olmadılar. Ama bu bir kader değil. Başka bir tarım mümkün!. Biz Tarım Bakanlığı değiliz. Biz belediyeyiz. Ülkede tarım politikasını değiştirecek gücümüz yok. Ama bir belediye olarak yapabileceğimiz çok şey var. Bu tabloyu seyretmeye vicdanımız da aklımız da razı gelmez. O nedenle sonuna kadar size sahip çıkacağız. Küçükbaş hayvancılığı destekleyerek kuraklık ve yoksullukla mücadele edeceğiz. Birbirimize kenetlenmemiz lazım. Her biriniz çok kıymetlisiniz” diye konuştu.



Yanınızdayız

İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer de birlik ve beraberliğin önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi: “Birlik ve beraberliği inşa ettiğimiz ve devam ettirdiğimiz sürece, yataydaki çok güçlü kooperatiflerin, dikey örgütlenmesindeki birliklerle olan ortaklığı ve el ele çalışması bizleri çok daha güçlü kılacak. Bu işi okuyarak, bilerek yapmak çok daha iyi sonuçlar doğuracak. Sonuna kadar bir telefonla her zaman başkanlarımızla birlikte yanınızda olacağımızı bilin.”



Beraber çalışıp, beraber kazanacağız

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk ise, "Biz beraber çalışacağız, beraber kazanacağız” sloganıyla göreve geldiklerini belirterek, “Hep birlikte üreticilerimize destek olacağız. Sütleri değerlendireceğiz. Önümüz açık. Büyükşehir Belediyesi'nin üreticilere verdiği destekler de çok önemli” dedi.

“Aileler sizin dağıttığınız hayvanlarla geçimlerini sağlıyor”

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Başkan Soyer'e üreticiye verdiği destekten ötürü teşekkür etti ve şunları söyledi: “30 Mayıs 2019'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile Beydağ'da 130 aileye 520 kuzu dağıtmıştık. Şu anda bizim bin 300 civarında koyunumuz oldu. Bizde sürü hiç yoktu. Şu anda 27 aile bu koyun ve kuzulardan geçimlerini sağlıyor.”

“Yem fiyatlarının bu kadar yüksek olması bizi çok zorlamıştı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği destekler sayesinde nefes aldıklarını söyleyen üretici Songül Başkan, “Ben ön lisans mezunuyum. Süt ve süt ürünleri mezunuyum. Evlendikten sonra buraya geldim. Önceden başka bir yerde çalışıyordum. Sonra eşimle kendimiz ve çocuklarımız için bir adım atmaya karar verdik. Bunun için de bize en uygun yer olan Tire'de hayvancılığa başlamaya karar verdik. Yem fiyatlarının bu kadar yüksek olması bizi çok zorlamıştı. Bu bütçelerle bu işi yapmamız mümkün değil. Koyunlarımız var. Sizin desteğinizle keçi de besliyoruz. Bu işte başarılı olmak istiyoruz. Bunu da sizin desteğiniz sayesinde yapacağız” dedi.

Üretici yem fiyatlarından şikayetçi

Üretici Elif Sırdaş da üniversite mezunu olduğunu belirterek, “İş bulamadığımız için eşimle hayvancılık yapıyoruz. Koyunlarımız var. Biz de yem fiyatlarından dolayı mağduruz. Her aldığımızda zam gelmiş oluyor. Az bile olsa çok zorlanıyoruz. Destekleriniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sinem Görgü ise küçükbaş hayvancılığı 5 yıldır yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Son yıllarda alım gücü sorunu yaşamaya başladık. Bu desteklerden ötürü, Başkanımız Tunç Soyer'e çok teşekkür ediyorum. Hayvan üreticiliği iyice zorlaştı. Son noktaya gelmiştik. Ama verdiğiniz destekler nefes almamızı sağladı.”
Engin Temiz de verilen desteklerden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından üreticilere yem dağıtıldı.

Kimler katıldı?

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Tire Belediye Başkanı S. Atakan Duran ile eşi Necibe Atakan, Ödemiş Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile eşi Filiz Yılmazlar, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile eşi Selma Eriş, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, üreticiler, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.

 
Soyer: Çok mutluyuz!
 
Çocuk Belediyesi yayılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer: Çok mutluyuz!
Danıştay 8. Daire, zeytinlik alanlarda maden faaliyeti yürütülebilmesinin ...
Orkun Kalonya'nın kişisel bilgilerini yayımlayan yandaş medyaya mahkeme tokadı!
Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Orkun Kalonya'nın SGK bilgilerini yayımlayan ...
Gözler bayram tatiline dikildi: Odalar 1000 TL'den başlıyor...
Çeşme'de bayram tatiline sayılı günler kala rezervasyon oranlarının yüzde ...
 
Göztepe'de taraftar protestoya hazırlanıyor
Göztepe taraftarları, hayati önem taşıyan dünkü Gaziantep FK maçında, ...
Bayraklı'da 25 bin kişi ile bayram kutlaması
Bayraklı Belediyesi, bir hafta boyunca süren Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Çeşme’nin en gururlu, en renkli günü!
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 ...
 
Konak'ta köşe bucak 23 Nisan...
Konak Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı iki gün ...
Başkan İduğ, iş insanları ile buluştu...
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornovalı iş insanları ile iftarda ...
Başına taş atılan polis duvardan düşüp can verdi
İstanbul Fatih’te yakalamak istediği zanlının attığı taş başına isabet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri