ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2673
    Dolar
  • Euro
    34,7395
    Euro
  • Altın
    2.401,360
    Altın
  • Bist-100
    10.337,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/27°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
30 Temmuz 2023 Pazar - 09:34

İzmir Ekonomili gençlerden ‘Avrupa’ çıkarması

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü mezunları Selen Çabuk, Deniz Taplu ve Ece Deniz Ergenç, başarılarını uluslararası arenaya taşıyarak yüksek lisans eğitimi için 3 farklı ülkeden kabul aldı. Almanya, İrlanda ve Macaristan’a giderek dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim görecek olan İzmir Ekonomili gençler, kendi alanlarında fark yaratan çalışmalara imza atarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

İzmir Ekonomili gençlerden ‘Avrupa’ çıkarması

İEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunlarından Selen Çabuk, eylül ayında gideceği İrlanda Dublin Teknik Üniversitesi’nde, ‘kriminoloji (suç bilimi) alanında eğitim alacak. 1 yıl İrlanda’da kalacak olan Çabuk, psikolojik etkenlerin insanların suç işlemesine olan etkisini bilimsel olarak inceleyecek. Aynı zamanda İEÜ Psikoloji Bölümü’nde yan dal yapan Deniz Taplu ise, Almanya’daki Berlin İşletme ve İnovasyon Okulu’nda ‘siber psikoloji’ alanında yüksek lisans yapacak. Taplu, teknolojik etkileşimin insan davranışlarına olan etkisi üzerine yoğunlaşacak.

AZINLIK VE GÖÇ ÇALIŞMALARI

İzmir Ekonomili Ece Deniz Ergenç ise, Macaristan’da bulunan ve Avrupa’nın en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olarak gösterilen Eötvös Lorand Üniversitesi’nde eğitim alacak. Macar devleti ve Tempus Public Foundation adlı kuruluş tarafından verilen bursu almaya hak kazanan Ergenç, ‘azınlık ve göç çalışmaları’ alanında yüksek lisansını tamamlayacak. Ergenç, tüm dünyayı ilgilendiren güncel konularda, uluslararası düzeyde çözüm önerileri geliştirmek amacıyla çalışacak.

POLİTİKA ÜRETME SÜRECİNE KATKI

Kariyerine akademik alanda ilerleyerek devam etmek istediğini söyleyen Ergenç, “Lisans eğitimimden sonra özellikle azınlıklar ve göç konusunda kendimi geliştirmek, bu alanda bilimsel çalışmalar yapmak istedim. Dünyanın karşı karşıya olduğu güncel konuların dinamiklerini ve katmanlarını anlamayı, gerekli politikaların üretilme sürecinde yer almayı hedefliyorum. Macaristan’da çok kültürlü bir çevrede olacağım. Bu durumun bana sağlayacağı farklı perspektifler, beni çok heyecanlandırıyor. Başarılı bir yüksek lisans dönemi geçirip Avrupa’da doktora eğitimime devam etmek istiyorum” dedi.

ÖNEMLİ BİR AŞAMA

Oldukça hassas ve detaylı bir inceleme neticesinde İrlanda’ya kabul aldığını ifade eden Selen Çabuk ise, “Kriminoloji, yüksek lisans eğitimi için ülkemizde henüz çok fazla açılmayan bir bölüm. Bireysel tutumların ve psikolojik etkenlerin, insanlardaki suç işleme eğilimini etkilediğini söyleyebiliriz. Ben de bu konuda inceleme yapmak, özellikle Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerin politikalarını araştırmak istedim. Ülkelerin, kişisel suçların önüne geçmek için neler yapabileceği konusunda çözüm önerileri sunmak hedefindeyim. İrlanda’da eğitim almak, geleceğim için önemli bir aşama. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum” diye konuştu.

PSİKOLOJİK VE TOPLUMSAL YÖNDEN İNCELEME

 Son dönemde teknolojik etkileşimin giderek arttığına ve bu durumun insan davranışlarını da etkilediğine dikkat çeken Deniz Taplu ise, “Teknolojinin geliştiği, dijitalleşmenin ise hayatımızın vazgeçilmezi haline geldiği bir dönemdeyiz. Siber psikoloji, hepimizi ilgilendiren bir alan. Teknolojinin insan davranışlarına etkisinin yanı sıra bilişim etiği de bambaşka ve mutlaka üzerine yoğunlaşılması gereken bir konu. Teknolojik etkileşimin, farklı kesimlerdeki kültürel özellikleri bile değişime uğrattığı bir dönemdeyiz. Üniversitemde sosyolojinin yanı sıra psikoloji eğitimi de aldığım için saydığım bu konuları hem toplumsal hem kişisel olarak inceleyebileceğim. Berlin’deki yüksek lisansın bana çok şey katacağına inanıyorum. Yurt dışında eğitim görmek, temel hedeflerimden biriydi. Ulaştığım için mutluyum” ifadelerini kullandı.

 
Ünlü oyuncunun inanılmaz değişimi!
 
Su ürünleri ihracatı 829 milyon dolara ulaştı.. Zirvede levrek var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Tanal jandarmayı kovaladı, bakanlıktan açıklama geldi!
İçişleri Bakanlığı, Akbelen’de yurttaşları 'fişleyen' jandarma personeline ...
Ali Erbaş Atatürk düşmanları ile bir arada!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk’ü hedef alan reisül kurra Mustafa ...
Putin'den manidar Türkiye mesajı!
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Rusya Devlet Başkanı ...
 
Ankara Müftüsü fetva verdi: Yabani eşek yenebilir!
Zebra ve çekirgeyi ‘yenilmesi helal’ hayvanlar olarak sıralayan Ankara ...
Zeytin tankında mide bulandıran görüntü!
Sosyal medyada ortaya çıkan yeşil zeytinin sepetlendiği anlara ait görüntüler ...
24 saattir kayıptı... Gölde cesedi bulundu!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, kayıp olarak aranan 82 yaşındaki Alzheimer ...
 
Arıların saldırısında can verdi!
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bir kişi arı sokması sonucu hayatını kaybetti.
Menemen'de korkutan yangın!
İzmir'in Menemen ilçesindeki geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın hasara yol açtı.
Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor!
Halk arasında ‘Eyyam-ı Bahur’ ya da ‘Cehennem Sıcakları’ olarak bilinen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri