ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5289
    Dolar
  • Euro
    34,9441
    Euro
  • Altın
    2.438,860
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    16/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
8 Ekim 2022 Cumartesi - 15:55

İzmir'de Öğretmenlik Meslek Kanunu protestosu...

Türk Eğitim-Sen İzmir Şubeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu (ÖMK) ve bununla birlikte getirilen kariyer basamakları sistemini protesto etti. "İnsan gibi yaşamak istiyoruz, "ÖMK revize, sınav" iptal yazılı dövizler taşıyan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e tepki göstererek, "Bu uygulamadan ve sınavdan derhal vazgeçilmelidir. Israr edilmesi telafisi mümkün olamayan sorunlara sebep olacaktır" açıklamasını yaptı.

İzmir de Öğretmenlik Meslek Kanunu protestosu...

SONKALEİZMİR-Türk Eğitim Sen İzmir üyeleri, bugün Konak SKG İl Müdürlüğü önünde toplanarak Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun (ÖMK) geri çekilmesi için eylem yaptı. "Bizi sınava değil, dikkate alın", "İnsan gibi yaşamak istiyoruz", "ÖMK revize, sınav iptal" yazılı dövizler açan öğretmenler, "Memuruz, haklıyız, kazanacağız" ve "Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız" sloganları attı.

BAKAN MAHMUT ÖZER'E TEPKİ

ÖMK ile getirilen kariyer basamakları sistemini protesto eden öğretmenler, basın açıklaması yaparak Mili Eğitim Mahmut Bakanı Mahmut Özer'e de tepki gösterdi. Bakan Özer'in "Öğretmenlik Meslek Kanunu 60 yıllık bir özlemdi. Bu özlem 14 Şubat 2022 tarihinde yayınlanan 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla giderildi" sözlerinin anımsatıldığı açıklamayı Türk Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı İrfan Toksoy okudu. Açıklama şöyle:

"Sayın bakan eğitim camiasından topyekün gelen endişe ve açıklamalara kulaklarını tıkamış görünüyor. Yüce Türk milletinin ve onun parçası olan öğretmenlerin beklentisi Meclisimizin mesaiye başlamasıyla birlikte ivedi ve olağanüstü bir çalışmayla tabanın beklentisine kulak verilerek eksikliklerin eğitim paydaşlarının teklif ve görüşleri de dikkate alınarak giderilmesidir. Kanun maddeleri yeniden yazılarak meclisten geçirilmelidir. Bu uygulamadan ve sınavdan derhal vazgeçilmelidir, ısrar edilmesi telafisi mümkün olamayan sorunlara sebep olacaktır. Öğretmen odalarında iş barışı bozulacak, öğrenci velileri bakımından öğretmen tercihi ile ilgili sonuçları hiç de olumlu olmayan istekler oluşacak. Öğretmenlerin kariyer basamaklarında yükselmesi sınavla belirlenemez. Çünkü sınav sadece bilgiyi ölçer. Öğretmenlik bilme mesleği değil bildiğini aktarma ve olumlu davranışlar geliştirme mesleğidir. 1739 Sayılı MEB Temel Kanunu'nda da belirtildiği gibi öğretmenlik, bir uzmanlık mesleğidir. Öğretmenlerin yetkinliği, yeterliliği ve başarısı sınavla ölçülemez ve bu tür düzenlemeler öğretmenlik mesleğinin saygınlığına zarar verir. Bu sebeple kariyer basamaklarında sınav şartı kaldırılmalı, ilk günden beri savunduğumuz şekilde; 10 yılını dolduran her öğretmen uzman öğretmen, 20 yılını dolduran her öğretmen başöğretmen olmalıdır."

"VERGİ DİLİMİ YÜZDE 15'E SABİTLENMELİ"

Taleplerin de sıralandığı açıklama şöyle devam etti:

"Biz uzman ve baş öğretmenlik sınavının kabul edilemeyeceğini ifade ederken, sayın bakanımız Mahmut Özer şartları sağlayan öğretmenlerin yüzde 95'inin kariyer basamakları sistemine başvurduğuna dikkat çekmiş. Sayın Bakana şunu hatırlatmak isteriz ki öğretmenler kariyer ve sınav meraklısı oldukları için bu sınava başvuru yapmamıştır. Zor günlerden geçtiğimiz ekonomik sorunlarla mücadele ettiğimiz bu günlerde aile bütçesine biraz daha katkısı olacağı için bu anlamsız sınava başvurmuşlardır. Bu durumdan memnun olup olmadıklarını tespit etmek için bakanlığımız bir anket çalışması yaparsa sonuçlarını bütün kamuoyu görecektir. Eğitim çalışanları toplumdaki diğer bordrolu çalışanlar gibi ekonomik zorluk içindedir. Ocak ayında yapılacak maaş zamlarında gerçek enflasyon rakamlarının dikkate alındığı; enflasyon, büyüme, refah payı, harcamalar ve geçmiş dönemde yaşanan kayıpların telafi edildiği, memurlar tarafından kabul edilebilir bir maaş artışı sağlanmalıdır. Çalışanların vergi dilimi yüzde 15'e sabitlenmelidir. Sözleşmeli personelin kadroya geçirmesiyle ilgili olarak hükümet nezdinde yapılan çalışmaların bir an önce tamamlanarak tüm güvencesiz sözleşmeli personelin 4 A'lı memur kadrolarına geçirilmelerini talep ediyoruz. Tam bir kargaşaya dönen kamuoyunda 3600 ek gösterge olarak bilinen düzenlemenin çalışanlar arasındaki eşitsizliği kaldıracak şekilde düzenlenerek güncelleştirmeler yapılmalıdır."

 
A101 yeniden tekne satışına başladı!
 
İzmir Ticaret Odası'nda Özgener devam..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A101 yeniden tekne satışına başladı!
Tekne sattığı için sosyal medya gündemine gelen market, yeniden tekne ...
Kız yurdu sapığı serbest bırakıldı
İzmir’in Buca ilçesinde, kız öğrenci yurdunun önünde uygunsuz hareketlerde ...
Soyer duyurdu... Büyükşehir'den Buca cezaevi hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi'nin rekreasyon ...
 
İzmir'de kuyumcu kardeşlerden 80 kiloluk altın vurgunu!
İzmir'de, kar payı vaadine inanıp, faizsiz kazanç elde etmek isteyen, ...
SGK'dan satılık yolcu uçağı!
SGK, Onur Air'in kuruma olan borcu yüzünden haciz konulan uçağını satışa ...
İzmir'de platonik aşık kabusu!
İzmir'de yaşayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi E.Ç. uzun süredir platonik ...
 
Akbank'tan ekstre açıklaması!
Akbank müşterilerinin bazı kredi kartı harcamalarının ekstreye iki kez ...
Reza Zarrab yine sır oldu!
Türkiye'de adı rüşvet ve yolsuzluklar ile gündeme gelen ve hali hazırda ...
Jandarmadan tarihi eser operasyonu!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bir kişinin elindeki tarihi eserleri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri