ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4774
    Dolar
  • Euro
    35,0075
    Euro
  • Altın
    2.328,740
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
10 Haziran 2022 Cuma - 16:14

İzmir'de ''Okul müdürü öğretmeni darbetti'' iddiası...

Eğitim İş İzmir 2 No'lu Şube, Eğitim Sen İzmir 4 No'lu Şube ve Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube, Bornova Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu müdürü Meral Yılmaz'ın öğretmen Suzan Karabağ Toptaş'ı darbettiği iddiasıyla ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Meral Yılmaz vakası bu okulda ilk değil. Derhal soruşturma başlatılmalı ve okul müdürü Meral Yılmaz görevden el çektirilmelidir" denildi.

İzmir de  Okul müdürü öğretmeni darbetti  iddiası...

SONKALEİZMİR-Olay, geçen salı günü öğlen saatlerinde İzmir'in Bornova ilçesindeki Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre okul müdürü Meral Yılmaz, bir öğretmenin doğum günü kutlaması için kendisinden habersiz alınan pasta nedeniyle öğretmen Suzan Karabağ Toptaş ile sözlü tartışma yaşadı. Okuldaki hizmetlinin kendisini "Kötü davrandığı" gerekçesiyle CİMER'e şikayet etmesinin sorumlusu olarak da Suzan Toptaş'ı gördüğü iddia edilen Meral Yılmaz, tüm öğretmenleri toplantıya çağırdı. Toplantıda yaşanan tartışma sonucu Meral Yılmaz'ın "Susacaksınız" diyerek Suzan Karabağ Toptaş'ın ağzını kapatıp sarstığı öne sürüldü.



Toptaş, olaydan bir gün savcılığa suç duyurusunda bulurken, Eğitim İş İzmir 2 No'lu Şube, Eğitim Sen İzmir 4 No'lu Şube ve Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube yöneticileri bugün okul önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Öğrencileri de açıklamaya katılarak Suzan Karabağ Toptaş'a destek verdi.



"BASKIYLA OKUL YÖNETİLMEZ"

Sendikalar adına açıklamayı yapan Eğitim İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Cangı şunları kaydetti:

"Maalesef ki Meral Yılmaz vakası bu okulda ilk değil. Daha önce de defaten şikayet konusu olmuş, uyarılmış, yetkili birimlere iletilmiş. Ancak görülüyor ki bir sonuç alınamamış. Meral Yılmaz vakası ülkemizde bir yığın örneği olan ehliyetsiz, liyakatsiz atama örneğinin en somut halidir. Okulda arkadaşlarına ve çalışanlarına karşı tepeden bakan, ben ne dersem o mantığıyla hareket eden ve nobran tavırları ile ülkemizdeki yönetici profilini tam olarak yansıtan bir vakadır. Meral Yılmaz gibi idarecilerin bu üslubu nerden öğrendiklerini gayet iyi biliyoruz. Öğretmene parmak sallanmaz, öğretmenin kolu sıkılmaz, öğretmenin ağzı kapatılamaz. Baskıyla, zorla okul yönetilemez. "

"GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLMELİDİR"

Okullardaki şiddeti ve eğitim emekçilerine yönelik saldırıları önleyecek olan Milli Eğitim Bakanlığı ve yereldeki yetkilileri neden sessiz kalmaktadırlar? Buradan Milli Eğitim Bakanlığına ve yetkililere tekrar sesleniyoruz: Aynı işi yapan öğretmenleri bölen, ayrıştıran ve yaşanan şiddeti ve itibarsızlaştırmayı artırma olasılığı bulunan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu derhal geri çekin. Öğretmenlik meslek onuruna yakışan çalışma koşullarını yaratın. İdareci atamalarını liyakate uygun yapın. Bizler darp edilen, mobbing uğrayan bütün meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu buradan tekrar söylüyoruz. Yetkilerce derhal inceleme/soruşturma başlatılmalı ve soruşturma sonuçlanana kadar okul müdürü Meral Yılmaz görevden el çektirilmelidir. Yoksa işyerinde bozulan huzur yerine gelmeyecek, çalışma barışı onarılamaz hale gelecektir.

“YETKİLİLER DE SORUMLU"

Eğitim-Sen İzmir 4 No’lu Şubesi Örgütlenme Sekreteri İsmail Akyol, okul müdürüyle ilgili daha önce yetkilileri uyardıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bu olayın buraya geleceği belliydi. Bu okul müdürünün okul yönetme becerisinin gerçekten çok zayıf olduğunu yetkililere bildirmiştik. Olayın sorumlusu okul müdürü ise diğer bir sorumlusu da bugüne kadar hiçbir şey yapmayan yetkililerdir. Şimdi bu okul müdürümüzün bu okulda müdürlük yapma yeterliliği ortadan kalmıştır. Meşruluğunu kaybetmiştir. Bu öğrencilere bu öğretmenlere artık müdürlük yapamaz. Bizim yetkililerden acil talebimiz okul müdürünün hemen en azından soruşturma sonlanana kadar görev yerinin değiştirilmesi. Okul müdür yardımcısı arkadaşımızın da pazartesi gününden itibaren kendi okulunda başlamasıdır.”

“OKUL MÜDÜRÜ KENDİNİ KABUL ETTİREMEMİŞTİR”

Türk Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı İrfan Toksoy ise şunları söyledi:

“Bornova’da uzun yıllar okul müdürlüğü yapmış bir sendikacı olarak şunu ifade etmek istiyorum. Okul müdürü okulda çalışanların hamisidir, abisidir, ablasıdır. Onları dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı koruyup adalet dağıtmakla hükümlüdür. Okul müdürlüğü zaten zor iştir fakat bu okul müdürümüz kendisini buradaki çalışanlara ve hizmet verdiği öğrencilere, velilere kabul ettirememiştir. Dolayısıyla devletimiz aciz değildir. Bu şekilde kabul görmeyen bir idareciyi ısrarla burada tutmanın hiçbir kimseye ve eğitime faydası olmayacaktır. Onun için en kısa sürede gereği yapılmalıdır”

 
Kemalpaşa Belediyesi'nin web sitesi yenilendi!
 
Şehir Hastanesi'nin atıklarını kanala döktüler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu, muhtar toplantılarını bitirdi... YOL HARİTASI ORTAYA ÇIKTI
Karabağlar Belediyesi'nin mahallelerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla ...
Ahmet Davutoğlu'ndan Nureddin Nebati'ye: "O beyin sende yok"
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı ...
Diyanet'ten Cuma hutbesi: Nikah, düğün sade, talepler makul olsun
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu haftaki Cuma hutbesinde dikkat çeken ifadelere ...
 
Kapatılan Atatürk Havalimanı Bilal Erdoğan'ın festival alanı oldu
Tepkilere rağmen kullanıma kapatılan ve yıkımına başlanılan Atatürk Havalimanı ...
İzmir'deki cinayetler bağlantılı çıktı!
İzmir'de Karşıyaka Spor Kulübünün taraftar grubu üyesi iki kişiden birinin ...
Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a adaylık göndermesi: İZMİR'DEN AÇIKLAMASI YENİLGİYİ KABUL ETMEK GİBİ..
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
 
Aytun Çıray: Nebati milyonlar kazandırdı!
Dolar kurunda dün yaşanan sert hareketlenmeler üzerine İyi Parti Milletvekili ...
İmamlardan etek giyen avukata: Masanın arkasında anlat, biz din adamıyız!
Şanlıurfa'da çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmesi için bir panel düzenledi. ...
Uzman isimden uyarı: Hortum, fırtına, kuraklık, sel!
DEÜ Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Çukur, hazirandaki sağanak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri