ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
19 Haziran 2022 Pazar - 10:04

İzmir'de Yunanistan protestosu...

HKP, uluslararası anlaşmalara göre Türkiye’ye ait olan 20 ada ve 2 kayalığın Yunanistan tarafından işgal edilmesine karşı Çeşme’de eylem yaptı. HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, “20 adanın Türkiye’ye ait olduğu Lozan’ın 12’nci maddesi ile sabittir” dedi. ?

İzmir de Yunanistan protestosu...

Çeşme Adliyesi yanında bir araya gelen HKP üyeleri “Ege Adaları Vatan Toprağıdır Satılamaz! Satanlar Vatan Hainidir” yazılı pankart açtı. Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı portresinin bulunduğu, “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” ile “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler” sözlerinin yazılı olduğu bayraklar da eylemde yer aldı. 

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyelerinin Çeşme Adliyesi’nden Çeşme Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. HKP üyeleri "Adalar vatandır satılamaz", "Adalar vatandır, vatanına sahip çık" sloganları eşliğine yürüdü. Basın açıklamasını HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak yaptı.

"ERDOĞAN ADALARIMIZIN İŞGALİNE DEĞİNMEMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Efes-2022 tatbikatları sırasında, Yunanistan’a çağrıda bulunarak ‘Gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslar arası anlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum’ sözlerini hatırlatan Çolak, “Sözde Yunanistan’ı protesto eden Erdoğan, 20 adamızın ve iki kayalığımızın işgaline ise zerre kadar değinmemiştir” dedi. 

"ADALARIN LOZAN’DA VERİLDİĞİ İDDİASI KOCAMAN BİR YALANDIR"

“Adaların Lozan’da verildiği iddiası kocaman bir yalandır” diyen Çolak, “AKP’giller Türkiye’ye bırakılan adalarımızdan 20 tanesi ve 2 tane kayalık 2004’den bu yana Yunanistan tarafından işgal ve ilhak edilmesi karşısında 18 yıldır ölü numarası yapmaktadır. Uluslararası antlaşmalara göre Ege adaları askerden arındırılmalı ya da silahsızlandırılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Çolak adaların işgaline seyirci kaldıkları iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanları, İçişleri Bakanları, Milli Savunma Bakanları, Genel Kurmay Başkanları ve işgal edilen adaların bazılarının bağlı olduğu İzmir, Aydın ve Muğla Valilileri hakkında onlarca suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı. 

"AKP’GİLLER BU İŞGALİ SEYRETMİŞTİR"

“Oysa Lozan Antlaşması’na göre mülkiyeti bize ait olan bu adalar, Yunanistan tarafından hem Lozan Anlaşması hem de uluslararası hukuk kuralları hiçe sayılarak işgal edilmiştir” diyen Çolak, sözlerini şöyle devam etti:

En son işgal edilen Büyük Çuha Adası İstanbul Büyükada’nın dört katı, bazıları ise üç katı büyüklüğündedir. Bu işgali AKP’giller seyretmiştir. Erdoğan’ın bir yandan Yunanistan’ın kendisine ait 12 adada tatbikat yapmasını eleştirirken, diğer yandan yıllardır süren ve her biri vatan toprağı olan bu adalarımızdan söz etmemesinin başka bir açıklaması olamaz. Avrupa Birliği’nden müzakere tarihi alabilmek için 2004 yılında sattıkları adalara hiç değinmeyerek, suçunu zımnen itiraf etmiş oluyor. Dolayısıyla HKP tarafından önümüzdeki günlerde yeni bir suç duyurusunda daha bulunulacaktır.

“MEMLEKETTE SATACAK BİR ŞEY KALMAYINCA KAÇACAKLAR”

AKP’giller’in vatan toprağını savunmak gibi bir derdi yoktur. Vatanımızdaki kamuya ait ne varsa satıp savarak, iktidardaki ömrünü uzatmaktadır. Yirmi yıldır hazinede bir şey bırakmadılar, kamu mallarını sattılar, yeraltı-yerüstü kaynaklarımızı sattılar, şimdi de Emine Erdoğan’ı başına geçirdikleri Çevre Ajansı eliyle sahilleri satıyorlar. Memlekette satacak bir şey kalmayınca topuklayıp kaçacaklar.

"20 ADA’NIN TÜRKİYE’YE AİT OLDUĞU LOZAN’A GÖRE SABİTTİR"

Yunanistan ve ABD’nin üsleriyle Türkiye’yi kuşatma altına aldığını iddia eden Çolak, “Geçmişte yaşanan tüm sorunlara ve savaşlara rağmen, Yunanistan ve Türkiye kıyıdaş ülke olmaları nedeniyle Ege Denizi’nde eşit haklara sahiptirler. Ege Denizi’ndeki adaların aidiyeti Uluslararası sözleşmelerle belirlenmiştir. Bu 20 adanın da Türkiye’ye ait olduğu Lozan’ın 12’nci maddesi ile sabittir” diye konuştu. 

Yunanistan'ın sırtını emperyalist devletlere dayadığını ve Yunanistan'ın emperyalistlerin yayılmacı politikalarına alet olduğunu öne süren Çolak, “Yunanistan aklınca Ege Denizi’ni Yunan Gölü yapma hesabının peşindedir. Buna izin vermeyeceğiz. Ege Denizi’nin Barış Denizi olması için kardeş Yunan halkıyla birlikte mücadele edeceğiz. Halkları birbirine düşman eden emperyalistlere karşı dayanışma içinde olacağız” dedi.

 
Miniklerden en tatlı Babalar Günü hediyesi
 
Huzurevinde Babalar Günü kutlaması
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Özlem 20 Haziran 2022 Pazartesi 16:07

1923 Lozan Antlaşması’nın 12 ve 13. Maddeleri ile 1947 Paris Antlaşması’nın 14. Maddesine göre bu adalar gayri askeri statüdedir,silahlandırılamaz. Bu anlaşmalara aykırı her davranış uluslararası hukuk''a ve Lozan anlaşmasına aykırıdır. Ancak 20 yıldır ülkemide iktidar koltuklarını işgal edenler biraz daha iktidarda kalabilmek uğruna,20 adamızla 2 kayalığımızı 2004 yılında parça parça işgal eden Yunanistan''a ses çıkarmayarak bütün ulusal çıkarlarımızı ayaklar altına almaktalar.

Yorumu oyla      0      0  
Hüseyin Özlem 20 Haziran 2022 Pazartesi 16:04

Ege Adaları Vatan Toprağıdır Satılamaz! Satanlar Vatan Hainidir!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun yangını 14 saatte kontrol altına alındı
İzmir’in Karaburun ilçesinde dün akşam 17.00 sıralarında sarp arazide ...
Karamollaoğlu’ndan Kemeraltı turu!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir programının ilk ...
Kılıçdaroğlu’ndan bakanlığa sert yanıt: Yatacak yeriniz yok!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı İzmir Çiftçi Buluşması'nda ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir Milli Kütüphanesi'nde!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Milli Kütüphanesi’ni ziyaret ...
İzmir'de kenevir baskını!
İzmir'in Kiraz ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 407 kök Hint keneviri ele geçirildi.
İzmir’de ikinci orman yangını: İHA tespit etti, müdahale başladı
İzmir’in Foça ilçesinde çıkan ve kontrol altına alınan orman yangınının ...
 
Atatürk'e ve Türk bayrağına çirkin saldırı: 2 şüpheli gözaltına alındı
Trabzon’da sarıklı ve cüppeli iki kişi, bir dükkanın önünde asılı olan ...
İki liderin İzmir'de çay keyfi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balkan ve Rumeli buluşmasının ardından ...
Kılıçdaroğlu'ndan Balkan göçmenlerine: BİZE KATILIN...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Balkan ve Rumeli Buluşması'nda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri