ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2342
    Dolar
  • Euro
    34,7190
    Euro
  • Altın
    2.410,090
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/28°
    IZMIR
  • KONYA
    7/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
18 Haziran 2022 Cumartesi - 16:11

Kılıçdaroğlu'ndan Balkan göçmenlerine: BİZE KATILIN...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Balkan ve Rumeli Buluşması'nda yaptığı konuşmada, “Bize katılın” diye çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Allah’ın izniyle cumhurbaşkanlığını aldığımızda ilk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesi’ni derhal yürürlüğe koymaktır. Mücadele edeceksek omuz omuza bir mücadeleyi yapmak zorundayız. Türkiye'nin çağdaş uygarlığı yakalaması ve onu aşması için birlikte çalışmak zorundayız” dedi.

Kılıçdaroğlu ndan Balkan göçmenlerine: BİZE KATILIN...

SONKALEİZMİR- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Balkan ve Rumeli Buluşması'nda konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle:

GELDİĞİMİZ NOKTA İÇ AÇICI DEĞİL: Gönül gönülle bu güzel ülkeyi aydınlığa çıkaracağız. Birinci kez aydınlığa çıkaranın kim olduğunu biliyorsunuz. Hemşeriniz Gazi Mustafa Kemal. 100 yıllık bir süreçte, 100 yılın sonunda geldiğimiz nokta iç açıcı değil. Şimdi ikinci 100 yıla hazırlanıyoruz. İkinci yüzyıl Gazi Mustafa Kemal'in öngördüğü çağdaş uygarlığı yakalamak ve cumhuriyetimizin demokrasi ile taçlandırmak için yolumuza devam edeceğiz. Yolumuza, cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandırmak için devam edeceğiz.

BİZE KATILIN: Unutmayın. O büyük kahraman. Dünyanın saygı duyduğu o büyük kahraman sizin içinizden çıkan bir kahraman. Anadolu'ya gelmesi. Kuvayi Milliye Hareketinin öncüsü olması. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması. Gücünü saraylardan değil, gücünü doğrudan doğruya halktan alması, mandacılığı reddetmesi. Ve benim iki büyük eserim vardır dediği Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhuriyet Halk Partisi. Mustafa Kemal’in hemşerilerini Cumhuriyet Halk Partisi ile kucaklaşmaya davet ediyorum. Bize gelmeli ve bize katılmanızı davet ediyorum. Coğrafyanın neresinde yaşıyorsanız yaşayın. İzmir'de, Ankara'da, Bursa'da, Edirne'de, Tekirdağ’da, Çanakkale’de, Adana’da, Samsun’da nerede olursanız olun. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için yine kucaklaşmak, yine beraber olmak, yine bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek için beraber olmak zorundayız, birlikte olmak zorundayız.

TÜRKİYE'Yİ YENİDEN AYDINLIĞA ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ: Cumhuriyet Halk Partisi olarak Balkanlardaki soydaşlarımızla dostluğumuzu aynen sürdürüyoruz. Oradaki siyasal partilerle iç işlerimizi sürdürüyoruz. İsten Bulgaristan'da olsun ister başka bir yerde olsun. Bizim köklerimizi bulunduğu bütün yerlerde Cumhuriyet Halk Partili mutlaka vardır. Balkanların yüreğinde Balkanlar'ın kalbinde mutlaka Cumhuriyet Halk Partisi mutlaka Mustafa Kemal sevgisi vardır. O sevgiyi büyütmek hepimizin ortak görevidir o nedenle. Balkanlardan gelip Anadolu'ya yerleşen bütün kardeşlerime çağrımdır. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracaksak bize katılın artık beraber bu yolu yürümek zorundayız. Türkiye'yi yeniden aydınlığa çıkarmak zorundayız. Beraber yürümek, İzmir Marşını beraber söylemek zorundayız. Birlikte gönül gönülle hareket etmek zorundayız. Bunu bilmenizi isterim.

İLK YAPACAĞIMIZ İŞ İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ DERHAL YÜRÜRLÜĞE KOYMAKTIR: Mustafa Kemal'in sadece bu coğrafyada etkisi yok. Gazi Mustafa Kemal bütün mazlum milletlerin önderi olmuştur, lideri olmuştur. Gazi Mustafa Kemal'in başlattığı İstiklal Savaşından sonra bütün mazlum milletlerin İstiklal Savaşı'nı başladığını görüyorsunuz. Biz cumhuriyeti kurduktan sonra bütün mazlum milletlerin de cumhuriyeti inşa ettiklerini görüyorsunuz. O nedenle aranızdan çıkan hemşeriniz, Milli Kurtuluş Savaşı’nın kahramanı Gazi Mustafa Kemal le birlikte sahip çıkmak, onun ilkelerini büyütmek zorundayız. Onun ülkelerini büyüttüğümüz zaman asıl hedefe ulaşmış olacağız. Güçlü Türkiye, itibarlı Türkiye, saygın bir Türkiye, saygın bir demokrasiyi herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye, üreten bir Türkiye, güçlü bir Türkiye. Kimsenin inancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmediği bir Türkiye, kadın ve erkeğin eşit olduğu bir Türkiye. Türkiye'deki bütün kadınlara sözüm var. Buradaki kadınlara da sözüm var, unutmayın, halkın iktidarı kurulduğunda Allah’ın izniyle cumhurbaşkanlığını aldığımızda ilk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesi’ni derhal yürürlüğe koymaktır.

TÜRKİYE'NİN ÇAĞDAŞ UYGARLIĞI YAKALAMASI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ: İşte mücadele edeceksek omuz omuza bir mücadeleyi yapmak zorundayız. Milli Kurtuluş Savaşı’nda sadece erkekler yoktu, kadınlar da vardı. Üstelik yaşlı olanlar da vardı. Sırtında çocuğu elinde. Mermisi tüfeği cephede çalışan kadınlar vardı. O nedenle biz beraber olmak zorundayız. Birlikte olmak zorundayız. Kader birliği yapmak zorundayız. Türkiye'yi büyütmek zorundayız. Türkiye'nin çağdaş uygarlığı yakalaması ve onu aşması için birlikte çalışmak zorundayız. Bizim eksiğimiz olabilir. Bizim yanlışımız da olabilir ama bir şeyi unutmayın. Bizden çok bu partiye sizlerin sahip çıkması lazım. Çünkü bu parti Mustafa Kemal’in partisidir.

BALKANLARI UNUTTUĞUMUZU SAKIN DÜŞÜNMEYİN: Bir araya geldik, beraber olduk. Bir şeyi unutmanız istemem. Balkan coğrafyasında ne kadar yakınlarınız, akrabalarınız varsa o coğrafyayla bilin ki o kadar içli dışlıyız. Belediye başkanlarımızla oradaki belediye başkanları arasındaki dostluğumuz devam ediyor. Zaman zaman toplantılar düzenleriz. Bazen Tekirdağ'da, bazen Edirne'de, bazen İstanbul'da, bazen İzmir'de yaparız. Buradaki belediyelerimizle oradaki belediyeler kardeş belediye rolünü üstleniyorlar ve kardeş belediye olarak birbirlerine gidip geliyorlar. Dostluklarımız devam ediyor. Sizlerin de dostlukları devam ediyor. Biz bunu da gayet iyi biliyoruz. Dolayısıyla Balkanları unuttuğumuzu sakın düşünmeyin. Balkanlarla içli dışlıyız. Ankara ve İstanbul neyse Balkanlarla Türkiye de aynı şekilde dostluğumuz, kardeşliğimiz, birlikteliğimiz beraberliğimiz devam ediyor. Buraya gelmeden önce balkanların kanaat önderleri ile özel bir toplantı yaptık. Onların bazı sitemleri oldu onları not aldık. Dediğim gibi eksiğimiz olabilir ama bir şeyi sakın unutmayın. Biz birlikteyiz, beraberiz, kader birliği yapmak zorundayız. Türkiye'nin güzelleşmesi için, Türkiye demokrasinin gelmesi için, Türkiye’ye adaletin gelmesi için. Türkiye’de hiçbir anne evladını aç yatırmamalıdır. Oyu kullanırken elinizi vicdanınıza koyup öyle oy kullanın.

 

 
CHP İzmir'den Balkan buluşması...
 
İki liderin İzmir'de çay keyfi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den Balkan buluşması...
İzmir'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla düzenlenen Rumeli ...
Cinsel istismardan tutuklanan il başkanı hakkında MHP'den açıklama!
MHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın parti tarafından feshedilmesinin hemen ...
İzmir'de firari 10 şahıs yakalandı!
İzmir'de çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 hükümlü yakalandı.
 
İzmir'de yangın alarmı!
İzmir'in Foça İlçesi'nde bir at çiftliğinin bulunduğu alanda yangın çıktı. ...
Karamollaoğlu İzmir'den Erdoğan'a yüklendi!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir dizi etkinliğe katılmak ...
AK Parti'den 30 ilçede eş zamanlı ziyaret!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ’Gönül Seferberliği ...
 
Kılıçdaroğlu muhtarlarla buluştu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İzmir'de CHP'den gövde gösterisi... 3 bin kişi partiye katıldı!
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın toplu üye katılım töreni CHP Genel Başkanı ...
Kızını her gün sırtında sınıfına taşıdı!
İzmir'de yaşayan Turgut (43) ve Şükrüye (41) Durna çiftinin kızları otizmli ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri