ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3806
    Dolar
  • Euro
    34,7593
    Euro
  • Altın
    2.429,550
    Altın
  • Bist-100
    9.945,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
22 Temmuz 2023 Cumartesi - 10:13

İzmir'de afetlere hazırlık... 360 personelle tatbikat yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem kuşağında yer alan kenti afetlere dirençli hale getirmek için birçok alanda çalışmalarını sürdürüyor. Olası bir afet esnasında yapılması gerekenler 360 personelin katıldığı 23 farklı tatbikat senaryosu ile canlandırıldı. Telsizden yaptığı anonsla tatbikatı başlatan Başkan Soyer, “İzmirlilerin içi rahat etsin. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin donanımlı kadroları olası afete en hızlı şekilde müdahale edecek kapasiteye sahip” dedi.

İzmir de afetlere hazırlık... 360 personelle tatbikat yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, Büyükşehir’in tüm birimlerinin bulunduğu “Afete Hazır İzmir” tatbikatı yapıldı. Afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında yapılması gereken çalışmalar, hazırlanan tatbikat senaryoları canlandırıldı. Tatbikat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) itfaiye telsizinden “Tunç Başkandan 16-55'e. Tatbikatımızı başlatıyoruz. Kolaylıklar diliyorum” anonsu ile başladı. 360 personelin katıldığı tatbikatta, olası bir deprem sonrası yapılması gereken tüm çalışmalar 23 farklı senaryo ile canlandırıldı.

“Ne kadar donanımlı olduğumuzu görmüş olduk”
Tatbikatı izleyen Başkan Tunç Soyer, emeği geçen herkese teşekkür etti. Soyer, “Olası bir depreme ne kadar hazırlıklı, ne kadar donanımlı olduğumuzu görmüş olduk. Çünkü afet anında büyük bir çaresizlik, büyük bir panik hali yaşanabiliyor. Hem İzmir hem de Kahramanmaraş depreminde benzer sıkıntıları gördük. Ama şimdi görüyorum ki yapılan bütün bu hazırlıklar, böyle felaket anlarında çok hızlı reaksiyon verebildiğimiz, çok hızlı inisiyatif kullanabildiğimiz zamanlar olacak” dedi.

“Rahat uyusunlar”
Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok güçlü bir kurumsal kapasitesi var. Her türlü afetle anınla başa çıkmaya muktedir bir ekip var. İzmirlilerin içi rahat etsin. Rahat uyusunlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin donanımlı kadroları olası afete en hızlı şekilde müdahale edecek kapasiteye sahip. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her biri ile gurur duyuyorum” diye konuştu.

“Afeti en az hasarla atlatmak için çalışıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dairesi Başkanı İsmail Derse de İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Müdahale Planı kapsamında daire başkanlıkları ve Büyükşehir Belediyesi yönetim mekanizmasının devreye girmesi ile alınacak kararların hızlı şekilde aksiyona dönüşmesini sağlayacaklarını belirtti. Derse, amaçlarının hayat kurtarmanın yanı sıra kesintiye uğrayan faaliyetleri en kısa sürede normale döndürmek olduğunu söyleyerek “Ekonomik ve sosyal kayıpları en aza indirmek, bunun yanı sıra kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak öncelikli amacımız” dedi.

Senaryo gereği yapılan faaliyetler
Tatbikat kapsamında senaryo gereği İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Konak’ta Körfez’e düşen bir vatandaşı kurtararak hastaneye ulaştırdı. Yine afet bölgesinde trafik düzeninin sağlanması, barınmanın yanı sıra beslenme alanı oluşturulması da canlandırıldı. Ekipler ayrıca yan yatan bir binada arama kurtarma çalışması yaptı. Başka bir ekip de ağır hasarlı binada arama kurtarma faaliyeti yürüttü. Bina yangını, fabrika yangını, kimyasal sızıntı gibi durumlara müdahale de anlatıldı.

Afete hazır İzmir hedefiyle yapıldı
Tatbikatla, İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Müdahale Planı’nın işlerliğinin, birimler arasında işbirliğinin sağlanması, kriz müdahale kapasitesinin değerlendirilmesi, tüm afet çalışma ekiplerinin organizasyonunun sağlanması, mobil haberleşme sistemleri ve alternatif haberleşme sistemlerinin kullanılması, İzmir İl Afet Müdahale Planı’nda görev alan İzmir Büyükşehir Belediyesi birimlerinin plana entegrasyonunun sağlanması, arama kurtarma, yangın, su baskını gibi konularda İzmir Büyükşehir Belediyesi afet çalışma ekiplerinin yapılanmasının test edilmesi, haber alma merkezlerinin organizasyonu, paydaşlarla işbirliği, lojistik destek gruplarının etkin rol almasının sağlanması, uluslararası ve ulusal arama kurtarma çalışmaları standartlarının uygulamasının test edilmesi hedeflendi.

 
Başkan Soyer'den İnciraltı mesajı: ''Havamız değişiyor''
 
Lozan Antlaşması’yla ilgili her şey bu panelde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den İnciraltı mesajı: ''Havamız değişiyor''
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yaşayan Körfez Projesi kapsamında ...
Kuşadası Belediyesi ''Hoş Geldin Bebek'' ziyaretlerine devam ediyor!
Kuşadası Belediyesi tarafından yaşama geçirilen “Hoş Geldin Bebek” projesi ...
Bergama Vapuru ile İzmir Körfezi turları 26 Temmuz’da başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in simgelerinden Bergama Vapuru ile ...
 
Narlıdere'de imzalar yerel eşitlik için atıldı!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Belediye Meclisinden aldığı yetki ...
Çalıkuşu Semt Merkezi hizmete girdi!
Karabağlar Belediyesi’nin, özellikle kadınları toplumsal yaşama katmak ...
Büyükşehir o ağaçları geçici olarak taşıyor!
Buca Metrosu’nda çalışmalar hızlandırıldı. Hasanağa Bahçesi, Çamlıkule ...
 
Menemen'den Kıbrıs çıkarması!
Menemen Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49. Yıl Dönümü’nde, 20 Temmuz ...
Torbalı Türkan Saylan Parkı açıldı...
Torbalı Belediyesi, içerisinde yürüyüş yolu, basketbol sahası, çocuk oyun ...
Tarihi mekanda büyüleyen konser...
2 bin 500 yıllık geçmişiyle Konak’ın tarihi zenginlikleri arasında yer ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri