ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
10 Ekim 2022 Pazartesi - 14:53

İzmir'de doktor Günay isyanı: "Etkin bir sağlıkta şiddet yasası istiyoruz"

İzmir'de sağlık meslek örgütleri, Doktor Ekin Hürel Günay'ın evine giderken ekmek almak için durduğu fırının önünde 3 kişi tarafından sopalarla darbedilmesini protesto etti. Basın açıklamasında "Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar artık organize hale gelmiştir. Sağlıkta terör artık ülkemizin en acil sorunudur. Bunun sona erdirilmesi için etkili bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılmalı" denildi. Doktor Günay da "Neden bu öfke, neden bu şiddet. Evlatlarınızı incitmeyin, bizi kırmayın" dedi.

İzmir de doktor Günay isyanı:  Etkin bir sağlıkta şiddet yasası istiyoruz

SONKALEZMİR-İzmir'in Torbalı ilçesinde Doktor Hürel Ekin Günay'ın 7 Ekim Cuma günü hasta ve hasta yakını olduğu belirtilen 3 kişi tarafından sopalarla darbedilmesi nedeniyle basın açıklaması yapıldı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık meslek örgütlerinin temsilcileri ve sağlıkçılar "Sağlıkta şiddeti engellemeyen suçlu" pankartı açıp "Sağlıkta şiddet sona ersin", "Fıtrat değil cinayet, şiddet değil katliam" sloganları atarak hükümete ve Sağlık Bakanlığı'na tepki gösterdi.

"AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE GÜVENLİK YOK"

Doktor Günay'ın darbedildiği halinin fotoğrafını yüzlerine maske olarak takan sağlıkçılar adına basın açıklamasını İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak okudu. Açıklama şöyle:

"Sağlık çalışanı sokakta ve evinde de güvende değildir. Can güvenliği sağlık terörü tarafından teslim alınmıştır. Artık bu durum sağlıkta şiddet değil, doğrudan sağlık terörüdür. Aile sağlığı merkezlerinde güvenlik yoktur. Birçok yerde az sayıda meslektaşımız korumasız bir durumda can güvenliği tehlikesi altında çalışmaktadır. Konya'da meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya'yı toprağa vereli 3 ay oldu. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik etkili bir düzenleme görmedik. Sağlık bakanı tweet atarak bu süreci yöneteceğini düşünüyor. Yaklaşık 20 yıldır sürdürülmekte olan 'Sağlıkta dönüşüm' artık tıkanmıştır ve bu toplumun insanları, doğuştan sahip oldukları yaşam ve sağlık hakkına ulaşamamaktadır. Bunun sorumlusu, 20 yıldır, hiçbir bilimsel esasa dayanmaksızın, sağlık çalışanlarına danışmadan, sağlığı özelleştirmek için yapılan düzenlemelerdir.

"TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYORLAR"

Sağlık hizmetini, kamunun kaynaklarını yağmalamaktan başka işe yaramayan taşeron 5 inşaat firmasına aktarmaktan ve betona gömmekten ibaret sanan bir kamu yönetimi ile karşı karşıyayız. Oysaki sağlık hizmeti, herkesin doğuştan ücretsiz ve nitelikli olarak kamu tarafından karşılanması gereken temel bir haktır. Hekimler ve sağlık çalışanları fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik şiddet ve mobbing yaşıyor. Beş dakikada bir hasta bakmaya zorlanıyoruz. Sürekli sabim ve CİMER şikayetleri ve idari baskılarla çoğu sağlık çalışanı tükenmişlik sendromu yaşıyor. Çoğu genç meslektaşımız çözümü başka ülkelere gitmekte buluyor. Tüm bu uygulamaları, sağlık sisteminin şiddet kullanarak yürütülmesi düşüncesini doğurmuştur. Hükümet zor kullanma yetkisini, istediği sağlık hizmetini istediği zaman ve istediği şekilde alma ve hekime istediklerini dikte ettirme eğilimindeki saldırganlara devrederek, sistemi zora dayalı olarak yürütme düşüncesindedir.

"ETKİLİ BİR SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI İSTİYORUZ"

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar artık organize hale gelmiştir. Takip edip planlanarak uygulanan olayla yaşamaktayız. Bu düşüncedir ki artık, sağlık çalışanlarının sadece çalıştıkları sağlık kurumlarında değil, sokakta, evlerinde, arabalarında, alışveriş merkezlerinde ve her yerde, can güvenliği olmaksızın, büyük tehditler altında yaşamalarına yol açmaktadır. Sağlıkta terör artık ülkemizin en acil, en can yakıcı sorunudur ve bunun sona erdirilmesi için acil bir şekilde etkili bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılmalı. Bu süreçlerde sağlık örgütlerinin görüşleri alınmalıdır. Bir şiddete daha tahammülümüz yoktur. İflas etmiş ve çökmüş bir sağlık sisteminin faturasını hekimler ve sağlık çalışanları olarak biz ödemek istemiyoruz. Etkili bir sağlıkta şiddet yasası istiyoruz. Sağlık kurumlarında güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istiyoruz. Bilimsel verilerle planlanmış bir sağlık ortamı istiyoruz."

DOKTOR GÜNAY: "BİZLERİ KIRMAYIN"

Doktor Ekin Hürel Günay da "Saygıdeğer halkımız biz hekimler biz sağlık çalışanları sizlerden biriyiz. Sizlerin evlatları, çocukları, torunları, yan komşularınız. Bayramda elinizi öpen, bayramda şeker isteyen çocuklarımız. Neden bu öfke, neden bu şiddet. Evlatlarınızı incitmeyin, bizleri kırmayın. Birbirimizi sevelim" diye konuştu.

ÇOLAK: "İKTİDAR SEÇİM MALZEMESİ OLARAK GÖRÜYOR"

İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkanı Muhteber Çolak ise şunları kaydetti:

"Ekin arkadaşımızın sonuna kadar yanındayız. Etkili bir sağlıkta şiddet yasası istiyoruz. Aile sağlığı merkezlerine güvenlik istiyoruz. Biz önce can güvenliği istiyoruz. Diğer haklarımızı da istiyoruz ama canımız yerinde değilse nasıl sağlık hizmeti üreteceğiz. Bunun politik bir şey olduğunu, iktidarın isterse bunun çözebileceğini biliyoruz. Çözmediklerini biliyoruz. Sağlık hizmetlerini iç politika, seçim malzemesi olarak görüyor ve böyle yönetiyorlar. Sağlık insanların kazanılmış hakkıdır. Hiçbir politik iktidara bağlı olmadan bilimsel ölçütlerle düzenlenmelidir. Sağlık sisteminin iyi yönetilmesi iktidar için bir oy malzemesi olmamalıdır. Bu ülke insanının nitelikli sağlık hizmeti almaya hakkı vardır."

3 KARDEŞ TUTUKLANMIŞTI

İzmir'in Torbalı ilçesinde 7 Ekim Cuma günü mesai bitimi sonrası evine giderken ekmek almak için otomobiliyle fırının önünde duran aile hekimi doktor Ekin Hürel Günay, 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Çevredekilerin müdahalesi ile saldırganlar olay yerinden kaçarken doktor Günay Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, oradan da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırganların yaklaşık 2 ay önce, doktor Günay'ın çalıştığı Torbalı 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde başka bir hekimle tartışma yaşadığı ortaya çıkmıştı. Tartışmaya müdahale eden doktor Günay'ın beyaz kod vererek şikayetçi olduğu, polisin bunun üzerine aile sağlığı merkezine gelerek olaya müdahale ettiği belirtilmişti. Ekin Hürel Günay’ı sopalarla darbettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ve kardeş oldukları öğrenilen Servet A., Fikret A. ve Sedat A. ise tutuklandı.

 
Balkan rüzgarı Buca’da esecek!
 
Kuşadası Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz akşam yemeği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saadet Partisi'nden AK Parti'ye çok sert ahiret yanıtı: ÖNCE KENDİNİZİ HESABA ÇEKİN
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Tarım Bakanı ...
İzmir'de orman yangını
İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Çobanlar Köyü civarında çıkan orman yangınına ...
Vampir uyarısı yapan rektör istifa etti!
Öğrencilere, "Bir yolculuğa çıkarken bile en az iki kişi gidin, yalnız ...
 
Büyükşehir'den kömür denetimi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kış aylarının yaklaşmasıyla hava kalitesini ...
10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenler İzmir'de anıldı
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara'da 10 Ekim 2015'te terör örgütü ...
Jet Fadıl'ın Didim'deki oteli satışa çıkarıldı!
Binlerce kişiden para toplayıp projeleri tamamlamayan Jet Fadıl lakaplı ...
 
İzmir'deki 5 hastane kapanacak mı?
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin ...
Twitter'da RT'ye 3 yıla kadar hapis cezası!
Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, şu sıralar Meclis'te görüşülmeye devam ...
Pedallar sürdürülebilir yaşam için
Piri Reisli öğrenciler İnciraltı’nda düzenlenen geleneksel bisiklet şenliğinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri