ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,8308
    Dolar
  • Euro
    48,6305
    Euro
  • Altın
    5.639,690
    Altın
  • Bist-100
    10.720,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/28°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Amerikan askerleri Gazze'ye girmeyecek
Amerikan askerleri Gazze'ye girmeyecek
Erdoğan: Gazze'ye önce ben gideceğim, sonra siz
Erdoğan: Gazze'ye önce ben gideceğim, sonra siz
Ümit Özdağ'dan Yavaş'a destek ziyareti
Ümit Özdağ'dan Yavaş'a destek ziyareti
Akaryakıt istasyonlarına yeni düzenleme
Akaryakıt istasyonlarına yeni düzenleme
11 Ekim 2025 Cumartesi - 12:24

İzmir'de 'kooperatif mağdurları' inşaatın başlamasını istiyor

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 15 yıldır kentsel dönüşüm beklediklerini belirten hak sahipleri bir araya geldi. Uzundere Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu Sözcüsü Eray Uslu, "Mağdur olan vatandaşların dertleriyle dertlenip problemi çözecek misiniz yoksa bizi kaderimize terk etmeye devam mı edeceksiniz?" dedi.

İzmir de  kooperatif mağdurları  inşaatın başlamasını istiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON'a yönelik soruşturmada kooperatiflerdeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili açılan, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 65 kişinin yargılandığı dava süreci devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karabağlar Uzundere Mahallesi'ndeki 32 hektarlık alanda yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, 15 yıldır kentsel dönüşüm beklediklerini belirten hak sahipleri bir araya geldi. Topluluk, 'Özgür Özel, adalet aramaya Uzundere'den başla', '15 yıl oldu adalet Uzundere'ye gelmedi', 'Büyükşehir'e güvendik rezil olduk', 'Kendinize değil vatandaşa hizmet edin' yazılı dövizler taşıdı.

Şantiye alanında açıklama yapan Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, "Görmüş olduğunuz bu alandaki kentsel dönüşüm, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olmasına rağmen, belediye başkanı 2 yıldır bizim sorunlarımızı görmezden gelmektedir. Mağdur olan vatandaşların mağduriyetini bir kenara bırakıldı. Belediye Başkanı, her platformda 'Mağdur olan benim, beni haksız yere eleştiriyorlar artık üzerime gelmeyin' diyor. 'Kusura bakmayın Cemil Tugay. Sizin yapamadığınız, yıktığınız evlerimizle ilgili siz bu işi yapana kadar biz sizi eleştirmek zorundayız' diyoruz. Çünkü muhatabımız sizsiniz. O yüzden algı yaratmayı bırakıp Uzundereli vatandaşların sorunlarını Cumhuriyet Halk Partisi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yıkmış olduğu evleri, bir an önce tamamlamak zorundasınız. Kamuoyunu yanıltıp zaman kazanmak yerine, bizlerle şeffaf bir şekilde masaya oturmalısınız" dedi.

'KADERİMİZE TERK ETMEYE DEVAM MI EDECEKSİNİZ'

Açıklamasını sürdüren Uslu, "İhaleye ne zaman çıkacaksınız? Yarım kalan inşaatlara ne zaman başlayacaksınız? Hiç başlamadığınız 4'üncü etabın temelini ne zaman atacaksınız? Buradaki problemi çözmek için eylem planınız var mı? Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerle bir olan prestijini düzeltmek için çaba sarf edecek misiniz? Mağdur olan vatandaşların dertleriyle dertlenip problemi çözecek misiniz? Yoksa bizi kaderimize terk etmeye devam mı edeceksiniz? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza, billboardlarda yazan sloganı tekrar hatırlatmak istiyoruz. 'Bize çok çalışmak yakışır' diyor. Biz de 'Keşke yakışanı yapabilseniz' diyoruz. Arkamda görmüş olduğunuz inşaatları çürümeye terekeden Büyükşehir Belediyesi'ne yakışan bir tablo var" ifadelerini kullandı.

Evli ve 2 çocuk babası Adem Tarhan (49) da "Buradan Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyoruz. Hak ettiğimiz evlerimize bir an önce kavuşmak istiyoruz. Prestij projelerini trajediye döndürmeden lütfen sonuçlandırsınlar" dedi. Açıklamaların ardından vatandaşlar alkışlarla tepkilerini dile getirip dağıldı. DHA

 
Karşıyaka Kolektif, Enerji ve İnovasyon Günleri’nde tanıtıldı
 
Bornova Uşak deplasmanında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa'ya giriş artık böyle yapılacak
Avrupa Birliği, Schengen bölgesine girişlerde pasaport dönemini kapatıyor. ...
SMA'lı Esma için kritik günler
İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan 15 aylık Spinal Musküler Atrofi (SMA) ...
İzmir İtfaiyesi mahsur kalan vatandaşı kurtardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Balçova ...
 
Başkan Günel, Çerçioğlu'nun imar rantını belgeleriyle açıkladı
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Sözcü TV’de yeni yayın dönemine ...
Sokakta akıma kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada tutuklu sanıklar savunmalarını tamamladı
İzmir'in Konak ilçesinde İnanç Öktemay (44) ile Özge Ceren Deniz'in (23) ...
Şantiyede ölü bulunan Dorukhan davasında mahkemeden birleşme talebi
İzmir'de 2018 yılında inşaat şantiyesinde Dorukhan Büyükışık'ın (26) ölü ...
 
Malatya'da deprem! Çevre illerden hissedildi
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Sahte diploma skandalında tüm sanıklar tahliye edildi
Ankara'da kamu kurumları yöneticilerinin elektronik imzalarını kopyalayarak ...
İsrail'in alıkoyduğu 18 Türk aktivist Türkiye'ye geliyor
İsrail'in alıkoyduğu 18'i Türk 94 aktivisti tahliye eden THY uçağı havalandı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 8 7 1 0 20 3 17 22
2 Trabzonspor 8 5 2 1 13 6 7 17
3 Göztepe 8 4 4 0 11 2 9 16
4 Fenerbahçe 8 4 4 0 12 5 7 16
5 Gaziantep FK 8 4 2 2 12 12 0 14
6 Beşiktaş 7 4 1 2 12 9 3 13
7 Samsunspor 8 3 4 1 10 8 2 13
8 Tümosan Konyaspor 7 3 2 2 13 9 4 11
9 Corendon Alanyaspor 8 2 4 2 10 9 1 10
10 Hesap.com Antalyaspor 8 3 1 4 9 13 -4 10
11 Kasımpaşa 8 2 3 3 8 9 -1 9
12 Çaykur Rizespor 7 2 2 3 9 11 -2 8
13 Rams Başakşehir 7 1 3 3 6 7 -1 6
14 Gençlerbirliği 8 1 2 5 7 12 -5 5
15 Kocaelispor 8 1 2 5 5 12 -7 5
16 ikas Eyüpspor 8 1 2 5 4 11 -7 5
17 Zecorner Kayserispor 8 0 5 3 5 17 -12 5
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 8 1 0 7 7 18 -11 3
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri