ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
29 Aralık 2021 Çarşamba - 14:52

İzmir'de öğretmenler iş bıraktı!

Eğitim İş Sendikası üyesi öğretmenler, ekonomik sıkıntılara dikkat çekmek ve maaşlarına zam taleplerini dile getirmek için İzmir'de de iş bıraktı. Sloganlar atarak hükümete tepki gösteren öğretmenler, "Bugün derse girmeyeceğiz ve meslek büyüğümüz Fakir Baykurt’un dediği gibi ders vereceğiz. İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istiyoruz" açıklamasını yaptı.

İzmir de öğretmenler iş bıraktı!

SONKALEİZMİR-Eğitim İş Sendikası'nın Türkiye'de bir günlük iş bırakma kararı sonrası İzmir'de de öğretmenler sahaya indi. Konak'ta toplanıp eski Sümerbank önüne yürüyen öğretmenler, "Sermayeye değil, emekçiye bütçe", "Emeklilikte insanca yaşam her öğretmenin hakkıdır", "Enflasyon rakamlarından payımıza açlık, yoksulluk, sömürü düştü" yazılı dövizler taşıyıp, "Mustafa Kemal'in öğretmeniyiz", "Zam zulüm işkence işte AKP", "Saraylar sizin, alanlar bizim" sloganları attı.



YUMURTA HESABI YAPTILAR

Basın açıklamasını yapan Eğitim İş Genel Örgütlenme Sekreteri Şenol Eyüboğlu, AK Parti iktidarının ekonomik krizin yükünü emekçilerin sırtına yüklediğini öne sürerek şunları kaydetti:

"Türk Lirası hızla değer kaybederken kurdaki dalgalanmalar biz emekçilerin belini iyice bükmüştür. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam daha da imkansız hale gelmişken, AKP iktidarı sadece yandaşların özgür ve refah içinde olduğu bir ülke yaratmıştır. İktidarın asgari ücrete yaptığı zam da boş çıkmıştır. Geçen yıl maaşıyla 7000 yumurta alabilen asgari ücretli şimdi ancak 3 bin 700 yumurta alabilmektedir. TÜİK ezbere bildiğimiz yalanları söyleyedursun, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’in Aralık ayı araştırmasına göre; dört kişilik bir ailenin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayabilmesi için yapması gereken zorunlu harcamaları gösteren yoksulluk sınırı 13 bin 598 liraya, açlık sınırı ise 4 bin 652 liraya yükselmiştir. 1 yılda tüketilmesi zorunlu olan tüm gıda maddelerine yüzde 100’ü aşan oranlarda zam gelmiştir. Gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 2 bin 6 lira artmıştır."



"MESLEK ONURUMUZA KAVUŞMAK İSTİYORUZ"

Öğretmenlerin taleplerini dile getiren Eyüboğlu'nun açıklaması şöyle devam etti:

"Bugün derse girmeyeceğiz ve meslek büyüğümüz Fakir Baykurt’un dediği gibi ders vereceğiz. Bugün dünyada 'Başöğretmen' unvanı taşıyan bir liderin kurduğu tek ülke olan cumhuriyetimizde, öğretmenlere ve öğretmenliğe pranga vurulamayacağını göstereceğiz. İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istiyoruz. Sistematik ve hadsiz saldırılar altındaki meslek onurumuza tekrar kavuşmak istiyoruz. Tüm eğitim emekçileri için kadrolu, güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz. Nitelikli eğitimin sürdürülmesinde en önemli paydaşlar arasında olan idari, yardımcı ve teknik personellerin taleplerinin yerine getirilmesini, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetilmeksizin eğitim çalışanlarının tümüne ödenmesini istiyoruz. Eğitim çalışanlarının görev tanımlarının yapılmasını, angarya çalışmaya son verilmesini istiyoruz. Üniversitelerimizde bilimsel, idari ve mali özerklik istiyoruz. Atatürk’ün bize emanet ettiği yeni nesiller için laik, bilimsel, adil ve kamusal bir eğitim istiyoruz. Ve şüpheniz olmasın ki alacağız."



"LAİK, BİLİMSEL EĞİTİM KAZANACAK"

Eğitim İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Cangı ile 3 No'lu Şube Başkanı Sevda Ketenci da SONKALE'ye değerlendirme yaptı. Cangı, "Aylardır haykırıyoruz. 'Geçinemiyoruz' diyoruz. Memur aç, yoksul. Memurun alım gücü düşmüş. Bugün saraylara teşekkür etmeye gidenlere alanlardan sesleniyoruz. Biz kazanacağız. Laik, bilimsel eğitim, kamusal eğitim kazanacak. Korku duvarları yıkıldı" dedi.



Sevda Ketenci ise "Bugün iktidarın eğitim emekçilerini ezdirdiği enflasyonun altında şu mesajı veriyoruz. Eğitim emekçilerinin haklarını verin. Bütün ülkede yapılan bu eylemin hükümete bir ders vermesini diliyoruz. Eğitim emekçilerinin haklarının almasını talep ediyoruz" diye konuştu.

 

 

 
İzmir, yılbaşı gecesine hazır!
 
Soyer 2022 hedeflerini anlattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İBB'ye kayyum, İmamoğlu'na siyasi yasak iddiası!
Nihal Bengisu Karaca, İBB’ye yönelik başlatılan teftişi konu aldığı bugünkü ...
Atatürk'e benzerliğiyle tanınıyordu...Dehşeti yaşadı!
Atatürk'e benzerliğiyle tanınan ve filmlerde rol alan Göksel Kaya, dört ...
O koca ağır cezada yargılanacak!
İzmir'in Aliağa ilçesinde, İran uyruklu eşi Khadijeh Khodajou'yu dövüp ...
 
Kamyoncunun mazot, ayakkabıcının hammadde isyanı...
İzmir'de Ayakkabıcılar Sitesi ile Nakliyeciler Sitesi'nde esnafın derdini ...
Deniz Poyraz'ın katilinin yargılaması başladı
İzmir'de HDP İl Binası'nı silahla basarak parti üyesi Deniz Poyraz'ı öldüren ...
Beydağ'da kaçak tütün operasyonu!
İzmir'in Beydağ ilçesinde bir iş yerine düzenlenen operasyonda 50 kilo ...
 
Kemalpaşa'da 2021 yılı raporu!
Kemalpaşa Belediyesi, yaklaşık 2.5 yıldır süren pandemi koşulları ve son ...
İzmir'de akılalmaz ölüm!
İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Ephesus Hitit Otel'in Halkla İlişkiler ...
NASA imam arıyor!
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), diğer gezegenlerde uzaylı yaşamı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri