ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5208
    Dolar
  • Euro
    34,7793
    Euro
  • Altın
    2.423,750
    Altın
  • Bist-100
    9.733,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/36°
    ADANA
  • ANKARA
    17/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/26°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
Güneşlenirken öldü!
Güneşlenirken öldü!
TikTok'a büyük darbe... Ya satılacak ya da yasaklanacak!
TikTok'a büyük darbe... Ya satılacak ya da yasaklanacak!
16 Mart 2023 Perşembe - 14:11

İzmir'de seçim güvenliği toplantısı!

İzmir'de 9 ilin valisi ile seçim bölge güvenliği toplantısı yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, seçim günü 601 bin 251 personelin görev başında olacağını belirterek, "Güvenlik kameraları ve aydınlatma konusu hassasiyet göstereceğimiz konuların başında gelmektedir" dedi.

İzmir de seçim güvenliği toplantısı!

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'un başkanlığında, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri Genel Seçimleri için İzmir'de seçim bölge güvenliği toplantısı yapıldı. Seçim öncesi, günü ve sonrası alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıya; Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak valileri ile 9 ilin kolluk kuvvet amirleri katıldı.

'SEÇİM, HALKIN SEÇİMİDİR'
Bakan Yardımcısı Ersoy, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun deprem bölgesindeki yoğun mesaisi nedeniyle toplantıya katılamadığını söyledi. 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerin uluslararası toplum tarafından da yakından takip edildiğini belirterek, "Bakanlık olarak bizim buradaki pozisyonumuz, açık ve nettir. Seçim, halkın seçimidir. İşin siyasi anlamı, sonuçları, bakanlık olarak bizim görev ve ilgi alanımızın dışındadır. Bizim görevimiz; vatandaşımızın özgür iradesini sağlıklı bir şekilde, herhangi bir aksiliğe veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı temin etmektir" dedi.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE SINIR
Seçim güvenliğini kampanya/propangada dönemi, oy verme ve oy sayımı güvenliği olarak 3 noktada el aldıklarını belirten Ersoy, sosyal medyadan terör örgütü propagandası ya da provokasyonu yapan kişilere yönelik çalışmaların süreceğini söyledi.

İfade özgürlüğüne dikkati çeken Ersoy, "Kampanya döneminde basına açık ve kapalı toplantılarda güvenlik tedbirlerini alırken, bir üçüncü göz kullanacağız. Tedbirleri dışarıdan izleyecek, kontrol edecek birimler oluşturacağız. Ayrıca seçim kampanyalarında 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, materyali ve afişi dağıtmasına izin vermeyeceğiz. Mahallenin çocuklarının ellerine siyasi parti broşürleri tutuşturup, tanımadıkları kişilerin kapısına yollamak; bir risk içeriyor. Dolayısıyla çocuklarımızı korumak adına uygulamayı böyle yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

601 BİN 251 PERSONEL GÖREV BAŞINDA
Seçim günü 601 bin 251 personelin görev başında olacağını ifade eden Ersoy, helikopter, dron ve TOMA gibi unsurların da görev hazır olacağını aktararak, "Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER), jandarma ve emniyet istihbarat birimlerimiz, bütün güvenlik kamera sistemlerimiz ile entegre şekilde bu süreçte yer alacaklar. Özellikle oy kullanılan yerlerde görev alacak personelimize hizmet içi eğitim verilecektir. Ayrıca merkezde ve valiliklerimizde alınan seçim güvenlik tedbirleri hususunda basınımıza sürekli olarak bilgilendirmeler yapılacaktır. Özellikle üzerinde silah olan kişilerin, seçim günü sandıklarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmeyecektir. Propaganda etkisi olan rozet ve amblem bulunduran kişilerin de sandık mahalline girmelerine, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de müsaade edilmeyecektir. Güvenlik kameraları ve aydınlatma konusu hassasiyet göstereceğimiz konuların başında gelmektedir. Mevcut güvenlik kameralarının sağlıklı çalışmasına, sandık kurullarının olduğu, oy torbalarının depolanacağı yerlerin aydınlatılmasına ilişkin tedbirler alınacaktır" dedi.

İZMİR'DE GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise seçim takviminin 18 Mart itibarıyla başlayacağını hatırlatarak, "İnşallah sürecin sonunda vatandaşlarımızın iradesini tam ve eksiksiz olarak, hiçbir baskı altında kalmadan sandığa yansıtmalarını sağlayacağız. Bu doğrultuda ilimizde gereken tüm tedbirlerin alınacağını buradan kamuoyuna bildiriyor ve vatandaşlarımızın bu konuda müsterih olmasını istiyorum" diye konuştu. 

 
Dr. Gülfem Saydan Sanver: Yeni siyaset için ana kavramlardan biri vicdan!
 
Bu kez Bolu depremle sarsıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay kalecisine direkle saldırmıştı... Böyle savunma yaptı!
İzmir'de olaylı derbide Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e korner bayrağı ...
İzmirli doktordan at üstünde adaylık açıklaması!
İzmir Ödemiş’ten Opr. Dr. Mehmet Bayındır, beyaz bir at üzerinde, efelerin ...
Bakan Akar'ın sağ kolu emekliye ayrıldı!
Milli Savunma Bakanı Özel Kalem Müdürü Tuğgeneral Remzi Albasan emekliye ...
 
İzmir'de jandarmadan kumar baskını!
İzmir'in Bornova ilçesinde kumar oynarken yakalanan 84 kişiye, 339 bin 620 lira para cezası kesildi.
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi önemli konuşmacılarla devam ediyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat ...
Çeşme’de Meslek Fabrikası işe başladı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çeşme Belediyesi tarafından Germiyan’a ...
 
İZSU'dan su tarifelerinde indirim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, mahalle statüsüne geçen ...
Menderes'deki askeri alan imara açılıyor!
İzmir'in Menderes İlçesi'nde Milli Savunma Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ...
Düşen helikopterdekiler PKK'lı çıktı!
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Duhok'ta dün düşen Eurocopter AS350 tipi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri