ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
17 Eylül 2023 Pazar - 08:57

İzmir'de yangına müdahale eden helikopter baraja düştü

İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğü'ne ait gece görüşlü helikopter, su aldığı Tahtalı Barajı'na düştü. Dün gece saat 23.53 sıralarında düşen helikopterdeki bir kişi yüzerek kıyıya çıkarken, enkazın 12 metre derinlikte olduğu tespit edildi. Bölgeye getirilen kurtarma balonları ekiplerce su altına indirerek helikoptere bağlandı. Hava koşulları, akıntı ve görüş mesafesinin düşmesi üzerine 3 mürettebatı arama-kurtarma çalışmalarına ara verildi.

İzmir de yangına müdahale eden helikopter baraja düştü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan bir helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı'na düştüğünü, görevli dört mürettebattan birinin sağ olarak kurtarılırken, diğer üç mürettebatın arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir'in Menderes ilçesinde 16 Eylül Cumartesi günü çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterlerden biriyle saat 23:53’te maalesef ekiplerimizin irtibatı kesilmiştir. Yapılan araştırmada, helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı’na düştüğü tespit edilmiştir. Bölgeye Jandarma,Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri ivedilikle sevk edilerek helikopterde görevli dört personeli arama kurtarma işlemleri başlatılmıştır. Şu anki durumda yangın söndürme helikopterinde görevli dört mürettebatımızdan biri sağ olarak kurtarılmış olup, diğer üç mürettebatımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

HAVANIN AYDINLANMASIYLA ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI 

İzmir’in Menderes ilçesinde dün saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangına müdahale eden bir helikopter, 23.53’te söndürme çalışmalarında kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı'na düştü. Helikopterin ilk olarak düştüğü yer tespit edilirken, arama-kurtarma ekipleri çalışma başlattı.

YÜZEREK KARAYA ÇIKTI

Mürettebattın 4 kişi olduğu öğrenilirken kaza sonrası bir kişi yüzerek karaya çıktı. Gece boyunca devam eden 3 kişiyi arama çalışmaları havanın aydınlanmasıyla tekrar hız kazandı. Bölgede jandarma, emniyet, sahil güvenlik, AFAD ve UMKE ekiplerinin hem karadan hem havadan arama çalışmaları sürüyor.

BAKAN YUMAKLI'DAN YENİ AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Menderes ilçesinde dün çıkan orman yangınına müdahale ederken Tahtalı Barajı'nda düşen helikopter ve 3 personelini arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Bakan Yumaklı, helikopterin kaza kırıma uğradığı Tahtalı Barajı'nda sabaha kadar devam eden arama kurtarma çalışmalarına ilişkin Vali Süleyman Elban'ın da aralarında olduğu yetkililerden bilgi aldı. Yumaklı, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bakanlıklarına bağlı ekiplerin dün Adana, Bolu ve İzmir'deki orman yangınlarına müdahale ettiğini, Adana ve Bolu'daki yangınların kontrol altına alındığını belirtti.



YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Menderes ilçesindeki orman yangınına 3'ü gece görüşlü hava araçlarıyla müdahale edildiğini hatırlatan Yumaklı, "An itibarıyla bu yangın da kontrol altına alınmış durumda." dedi. Yangına müdahale sırasında yakıt ikmalinin ardından Tahtalı Barajı'na su almak için yönelen helikopterlerden biriyle bağlantının saat 23.53 itibarıyla koptuğunu ifade eden Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha sonra arkadaşlarımızın araştırmasıyla birlikte, burada bir helikopterin kazaya uğradığı tespit edildi. Sayın Valimizin koordinasyonunda AFAD, UMKE, Sahil Güvenlik, polis, jandarma tüm ekipler buraya seferber oldular. Toplam 4 personeli vardı. Bunlardan 3'ü Kırgız uyruklu, biri Türk uyruklu. Kırgız uyruklu personelden biri kurtarıldı, şu anda hastanede. Yoğun bakımda ancak aldığımız bilgiye göre, sabah itibarıyla herhangi bir hayati tehlikesi yok."

Sabahın ilk ışıklarına kadar sonar cihazlarıyla, Tahtalı Barajı'nda aramalar yapıldığını aktaran Yumaklı, helikopterin düştüğü yerin tespit edildiğini belirtti. Yumaklı, şunları kaydetti:

"Görüş mesafesi çok düşük olduğu için, şu anda arkadaşlarımız net bir şey söyleyemiyorlar. Dalgıçlarımız el yordamıyla tam enkazın orada olduğunu tespit ettiler. Şimdi, bu aşamadan sonra artık bu helikopterin çıkartılarak belli bir mesafeden sonra karaya çıkartılması işlemleri başlayacak. Bununla ilgili ekipler şu anda hazırlıklarını yapıyorlar. En kısa zamanda buradaki ilgili askeri birliklerin başındaki komutanımızla birlikte çalışmalara devam edecekler. Şu anda sayın savcımız ve kaza kırımla ilgili arkadaşımız burada. Onlar da çalışmalarını bitirdiler ve kurtarma çalışmalarının başlaması için start verildi. Ümit ediyoruz ki çok kısa sürede tamamlanır ama burası elbette bir baraj ve dikkatli olmak durumundalar. Çalışmaları anbean buradan takip etmiş olacağız."

"Kayıp mürettebata dair helikopterin içinde ya da etrafta bir ize rastlandı mı?" şeklindeki soru üzerine Bakan Yumaklı, "Şu anda onu söylememiz mümkün değil maalesef. Hem arama çalışmaları dışarıda da devam edecek hem helikopteri çıkarma çalışmaları devam edecek ama şu anda diğer 3 personelin akıbetiyle ilgili bilgi verebilecek bir pozisyonda değiliz. Gelişmeler oldukça size durumu aktarmış olacağız."

Tahtalı Barajı'nda, 2017'de su almaya çalışan bir helikopterin kaza kırıma uğradığı, 5 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak, barajın helikopterler için risk taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine Bakan Yumaklı, şunları söyledi:

"Aslına bakarsanız kara kutu da dahil bütün incelemelerden sonra meydana çıkacak. Aynı sonucu çıkardığımızı söylemek çok mümkün değil. En azından bir önceki kazayla ilgili bağlantısını ancak bu kazayla alakalı tüm incelemeler sona erdiğinde söyleyebileceğiz. Şu an için bütün konsantrasyonumuz helikopterin hızlıca çıkartılması. Ben bütün orman camiasına, yeşil vatanı korumak için savaşan bütün kardeşlerimize geçmiş olsun diliyorum. Menderes'e geçmiş olsun diliyorum. Elbette bu çağrımızı tekrar edelim; bizler yangınla alakalı müdahale konusunda ormanın kahramanları her şeyi yapar ancak elbette ki en önemlisi bu yangının çıkmaması. Dolayısıyla ben tekraren buradan bütün vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum."

Menderes ilçesine bağlı Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmıştı. Tahtalı Barajı Havzası'nda geniş bir alana yayılan yangına müdahale için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 3'ü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer, 10 ilk müdahale aracı ile 500 personel sevk edilmişti.

(İzmir'de meydana gelen helikopter kazasında su altı ve su üstü arama kurtarma ekipleri çalışmalarına ara verilirken, helikopterde bulunan mürettebattan Mehmet Akif Tutuk'un babası Ahmet Tutuk, Tahtalı Barajı'na gelip yetkililerden bilgi aldı.)

Yangına müdahale eden ve gece görüş özelliği olan helikopterlerden biri, gece kaza kırıma uğramıştı. Helikopterin Kırgızistan uyruklu ikinci pilotu kurtarılmış, kayıp 3 personel için arama çalışması başlatılmıştı.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

İzmir'in Menderes ilçesinde Tahtalı Barajı'na düşen, 1 mürettebatın sağ kurtarıldığı, 3 mürettebat için ise arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği helikopter kazasında, enkazın yaklaşık 12 metre derinlikte olduğu tespit edildi. Bölgeye getirilen kurtarma balonları ekiplerce su altına indirerek helikoptere bağlandı. Ancak hava koşulları, suyun dibindeki akıntı ve görüş mesafesinin düşmesi üzerine çalışmalara ara verildi. Çalışmalar için yeni ekipmanların da istendiği öğrenilirken, arama kurtarma faaliyetlerinin yarın kaldığı yerden devam edeceği belirtildi.

 
Abidin Dino Parkı baştan sona yenilendi
 
Filenin Sultanları’ndan bir zafer daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mama yedikten sonra fenalaşan bebek yaşamını yitirdi!
Muğla’nın Bodrum ilçesinde mama yedikten sonra fenalaşan 2 aylık bebek ...
Dolandırıcılardan şeytanın aklına gelmeyecek taktik!
İzmir’de gasbettikleri otomobilin şasi numarasını, Hatay’da depremde hasar ...
Ekrem İmamoğlu yeniden yargılanacak!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Eylül'de beraat ...
 
İzmir'de orman yangını... Havadan ve karadan müdahale ediliyor!
İzmir'in Menderes İlçesi'nde çıkan orman yangınına havadan ve karadan ...
Soyer: Bizi bölmeye çalışan odaklar var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Kongresi'nde konuştu. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere 16-20 ...
 
Cezaevinden izinli çıktı, 47 bıçak darbesiyle öldürdü!
Konya'da 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan hükümlü olduğu açık cezaevinden ...
Aliağa Limanı'nda 51 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi!
Ticaret Bakanlığı, Ailağa Limanı'na yanaşan bir gemide yapılan aramada, ...
İmam hutbede Filenin Sultanları'nı hedef aldı!
İstanbul Eminönü'nde bir caminin imamı, Avrupa Şampiyonu olan A Milli ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri