ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,3788
    Dolar
  • Euro
    53,4717
    Euro
  • Altın
    6.845,340
    Altın
  • Bist-100
    15.146,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/31°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/28°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
CHP'den flaş 'Burcu Köksal' kararı
CHP'den flaş 'Burcu Köksal' kararı
CHP'li Türeli'den TBMM'ye iş cinayetleri önergesi!
CHP'li Türeli'den TBMM'ye iş cinayetleri önergesi!
24 ilde dolandırıcılık operasyonu: 1 milyar TL'lik vurgunda 224 gözaltı!
24 ilde dolandırıcılık operasyonu: 1 milyar TL'lik vurgunda 224 gözaltı!
Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan Böcek'in 'etkin pişmanlık' ifadeleri alındı
Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan Böcek'in "etkin pişmanlık" ifadeleri alındı
8 Kasım 2021 Pazartesi - 16:05

İzmir'den kalıcı yaz saati uygulamasına tepki: DERHAL SON VERİN!

Eğitim İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Cangı, kalıcı yaz saati uygulamasının kaldırılması için çağrı yaptı. Cangı, "AKP'nin elektrik şirketlerine sağladığı rantın faturasını çocuklarımız ve ailelerine ödetmeye kimsenin hakkı yoktur. Eğitim-İş olarak hükümete sesleniyoruz: Hiçbir bilimsel temeli olmayan, hem çocuklarımızın sağlığını bozan hem ülke ekonomisine zarar veren kalıcı yaz saati uygulamasına derhal son verin" açıklamasını yaptı.

İzmir den kalıcı yaz saati uygulamasına tepki: DERHAL SON VERİN!

SONKALEİZMİR-Eğitim İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Cangı dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın ısrarıyla Bakanlar Kurulu gündemine gelen ve 2016'da uygulamaya giren kalıcı yaz saati uygulamasının milyonlarca çalışan ve öğrenciyi mağdur ettini söyledi.

Cangı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
"Çocuklarımız, daha günün ağarmadığı saatlerde yollara düşmek zorunda kalmaktadır. Uykuya ve gün ışığına gelişimsel olarak en ihtiyaç duyduğu yıllarda çocuklarımızın bu kör, ışıksız saatlerde okula gitmek zorunda bırakılmasının hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur. Uyku mahmurluğunu üstünden atamamış çocuklarımızın sabah sabah ışıklar açılacak kadar karanlık sınıflarda ders dinlemeye çalışması, hem eğitimcilerimiz için hem velilerimiz için hem de öğrencilerimiz için bir çile halidir. 
Ayrıca okullarımız pandemiye karşı hala bu kadar korunaksızken, vakalar ülkede bu kadar tırmanıştayken ve mevsimsel gribin semptomlarıyla Covid-19'un semptomları bire bir örtüştüğü için birbirinden ayırmak bu kadar zorlaşmışken, çocuklarımızın sabahın ayazında yola çıkması, toplum sağlığı açısından da risk taşımaktadır.
Öte yandan; bu yersiz yaz saati uygulaması, ülkemizin kaynakları, gücü açısından da büyük bir israftır. Yurttaşlarımız, gün ışığında güne başlayamadığı için elektrik ve doğalgaz tüketimi ev ve işyerlerinde tırmanmaktadır. Kalıcı yaz saati uygulamasına geçilmesinden bir yıl sonra 2017’de Elektrik Mühendisleri Odası, uygulamanın ilk yılında bir önceki yılın aynı aylarına göre elektrik enerjisi tüketiminde artış olduğunu tespit etmiştir.
"Enerjide verimlilik" ve “tasarruf” gibi ironik bir iddiayla hayatımıza sokulan bu israf uygulamasında inat edilmesinin anlaşılır bir tarafı yoktur. Uygulama tasarruf sağlamadığı gibi hem çocuklarımızın sağlığını ve okul başarılarını, hem de toplum psikolojisini ve iş verimliliğini de olumsuz etkilemektedir. AKP'nin elektrik şirketlerine sağladığı rantın faturasını çocuklarımız ve ailelerine ödetmeye kimsenin hakkı yoktur.
Eğitim-İş olarak hükümete sesleniyoruz: Hiçbir bilimsel temeli olmayan, hem çocuklarımızın sağlığını bozan hem ülke ekonomisine zarar veren kalıcı yaz saati uygulamasına derhal son verin"
 

 
Soyer: Doğayla uyumlu uygarlık insanlığın en temel konusu!
 
İzmirliler dikkat! Sis geliyor...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marmara için uyarı: Bu alg çoğalması; hayra alamet değil!
Marmara Denizi'nde oluşan müsilajile ilgili denizin dibinde inceleme yapan ...
Radyoloji çalışanlarından İzmir'de alkışlı protesto...
Radyoloji çalışanları, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü'nde İzmir'de alkışlı ...
AK Parti'den Harmandalı çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde ...
 
Öykü Arin'in kardeş sevinci!
Lösemi ile savaşta simge isimlerden biri haline gelen ve babasından yarı ...
Abdulhamit Gül'den Süleyman Soylu çıkışı!
Adalet Bakanı Gül, konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef aldı.
İzmir'deki cinayette korkunç detaylar!
İzmir'de eğlenmek için bir araya geldiği arkadaş ortamında bıçaklanarak ...
 
CHP'li Beko'dan Osman Kavala çıkışı!
Osman Kavala'nın davasının siyasi olduğunu, bu tutukluluk nezdinde bütün ...
Özelleştirme İdaresi'nden İzmir'de dikkat çeken satış...
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, daha önce statüsünü 'Özel Sosyal Tesis ...
''Anıtkabir'de Kur'an okunsun'' çağrısı!
Diyanet İşler Başkanlığı'nın bu sene cuma gününe denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 33 24 5 4 77 29 48 77
2 Fenerbahçe 33 21 10 2 74 34 40 73
3 Trabzonspor 33 20 9 4 61 36 25 69
4 Beşiktaş 33 17 8 8 57 38 19 59
5 Göztepe 33 14 13 6 42 29 13 55
6 Rams Başakşehir 33 15 9 9 56 34 22 54
7 Samsunspor 33 12 12 9 43 45 -2 48
8 Çaykur Rizespor 33 10 10 13 44 50 -6 40
9 Tümosan Konyaspor 33 10 10 13 42 48 -6 40
10 Corendon Alanyaspor 33 7 16 10 40 39 1 37
11 Kocaelispor 33 9 10 14 26 37 -11 37
12 Gaziantep FK 33 9 10 14 42 56 -14 37
13 ikas Eyüpspor 33 8 8 17 30 45 -15 32
14 Kasımpaşa 33 7 11 15 32 49 -17 32
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 33 8 7 18 33 47 -14 31
16 Hesap.com Antalyaspor 33 7 8 18 32 55 -23 29
17 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 33 7 6 20 29 53 -24 27
18 Zecorner Kayserispor 33 5 12 16 25 61 -36 27
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri