ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2563
    Dolar
  • Euro
    34,6776
    Euro
  • Altın
    2.402,960
    Altın
  • Bist-100
    10.337,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
13 Ağustos 2021 Cuma - 12:29

İzmir'den maaş zammı tepkisi... ''MEMURU ENFLASYONA EZDİRMEYİN''

Hükümetin, yaklaşık 6 milyon memur ve memur emeklisinin maaşlarına 2022 ve 2023 yıllarında toplam yüzde 23'lük zam teklifi yapması İzmir'de de tepkiyle karşılandı. Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Kaya, "Enflasyonun memuru ezemeyeceği bir maaş istiyoruz. Eriyen maaşların telafisi ancak seyyanen zamla, memurun enflasyona ezdirilmemesi hedefi de enflasyon farkı vermekle değil ancak refah payıyla mümkündür" dedi.

İzmir den maaş zammı tepkisi...  MEMURU ENFLASYONA EZDİRMEYİN

SONKALEİZMİR-Memur Sen İzmir İl Temsilciliği Sendika Binası'nda "Memura adil teklif gelmeli" sloganıyla düzenlenen basın açıklamasında hükümetin maaş zammı teklifi protesto edildi.

Basın açıklamasını okuyan Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Kaya, hükümetin maaş ve ücretlere 2022’de yüzde 5 + yüzde 6, 2023’te ise yüzde 6 + yüzde 6 olmak üzere toplamda iki yılda 23 puanlık bir artış önerdiğini belirterek, "Bu teklif yeterli değildir. Kamu işvereni müzakere başlatacak yeni bir teklif hazırlamalıdır. Memuru enflasyona ezdirmeyecek bir maaş istiyoruz” dedi.



KIYMAYA YÜZDE 92 ZAM GELDİ

Memurun çarşı pazar alışverişindeki alım gücünden örnekler verilen Ali Kaya'nın okuduğu yazılı açıklamada şöyle denildi:

"2020 yılının Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 98.5 kilo kıyma alabilen kamu görevlisi, 2021 yılı Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 65.2 kilo alabilmekte. 2020 yılının Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla bin 917 adet simit alabilen kamu görevlisi, 2021 yılı Ağustos ayı maaş ve ücretiyle ise 1695 simit alabilmektedir. 2020 yılının Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 21 adet 18 litrelik sıvı yağ alabilen kamu görevlisi, 2021 yılı Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 14 adet 18 litrelik sıvı yağ alabilmektedir. 5. Toplu Sözleşmeden bugüne kadar geçen 19 ayda kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, makarna ise yüzde 37 arttı.

"ÇARŞI PAZAR FİYATLARI GÖZETİLMEMİŞ"

Kamu görevlilerinin maaşları enflasyon karşısında erimektedir. Öyle görünüyor ki; bu teklif hazırlanırken çarşı pazardaki fiyatlar, yüksek enflasyon, kurdaki yükseliş, temel ihtiyaç harcamalarındaki artış, alım gücündeki düşüş gözetilmemiştir. Kamu İşvereninin 3600, refah payı, sözleşmeli personel ile ilgili takvimlendirilmemiş, oranı, kapsamı belirlenmemiş soyut teklifini; oran, kapsam, takvim gibi hususları netleştirerek somutlaştırmasını, tüm kamu görevlilerini mutlu edecek, beklentileri karşılayacak bir teklif sunmasını istiyoruz. 3600 Ek Gösterge konusunda kapsamı genişletilmiş, bütün kamu görevlilerini mutlu edecek, net takvime bağlanmış bir teklif sunulmalıdır. Aynı şekilde sözleşmeli personel konusunda da teklif somutlaştırılmalıdır. Sözleşmeli personelin sorunlarını kökten çözecek kadro eksenli bir yarım milyonu aşan sözleşmeli personelin temel beklentisidir. Memurun enflasyonla eriyen maaşının telafisi ancak seyyanen zamla, memurun enflasyona ezdirilmemesi hedefi de enflasyon farkı vermekle değil ancak refah payıyla mümkündür.

"EMEĞE YARAŞIR BİR TEKLİF BEKLİYORUZ"

Kamu İşvereninden; yardımcı hizmetlerin genel idari hizmetlere geçirilmesi, vergi dilimi, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği, bayram ikramiyesi, özel hizmet tazminatı, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması ve benzeri genele ilişkin tekliflerimize de hizmet kollarına ilişkin tekliflerimize de karşılık gelecek şekilde titizlikle hazırlanmış teklifleri bekliyoruz. Toplu sözleşme bir oldubittiyle değil zaman baskısı olmadan pazarlıkla neticelenmelidir. Bunun için de yeni ve kapsamlı bir teklifin hazırlanarak; 5. Dönem Toplu Sözleşmenin zararlarını tazmin edecek, kayıplarımızı giderecek, memuru enflasyona ezdirmeyecek, emeğimize yaraşır yeni bir teklifin pazarlığa imkân tanıyacak şekilde Pazartesi gününe kadar sunulmasını istiyoruz. Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği olarak, haklarımızı kazanmak, taleplerimizi kabul ettirmek için her türlü eylem, etkinlik ve program için hazır olduğumuzu ilan ediyoruz."

 

 

 
Çiğli'de Yapı Stoku Envanteri çalışması!
 
CHP’li Sındır: Siyasal iktidar Aliağa halkını da gözden çıkarmış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik flamingoların doğal kreşi!
Dünyanın önde gelen yapay üreme adalarından birine sahip İzmir Kuş Cenneti'nde ...
İkiz çocuklarından iyi haber bekliyorlar!
Selin Kastamonu'nun vurduğu Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı kenarındaki 8 ...
İzmir'li firmaya servet ödediler!
Türkiye'nin ilk unicorn girişiminin çıktığı oyun sektöründe yabancı ilgisi ...
 
82 şirkette yönetici olarak görev yapıyor!
TMSF Başkan Yardımcısı Nevzat Avunç'un 82 şirkette yönetici olarak görev yaptığı ortaya çıktı. 
CHP'li Bakan: İklim krizi bağıra bağıra geliyor!
CHP İklim Araştırma Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, ...
Akbelen dayanışmasına tam destek!
Kıyı Egeli belediye başkanlarıyla birlikte Muğla’daki yangın bölgesini ...
 
Temeli Erdoğan attı, 6 yıldır çivi bile çakılmadı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, ...
Zorlu'dan hayati uyarı... "YENİLERKEN ÖNLEM ALALIM"
Duayen iş insanı Kemal Zorlu’dan sel ve yangınlar sonrası binalar ve altyapı ...
Tepecik Hastanesi'nde 'Bağırsak Yetmezliği' kliniği açıldı
Türkiye’de İnce bağırsak  naklinin yapıldığı ilk ve tek merkez olan Sağlık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri