ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
5 Kasım 2023 Pazar - 14:58

İzmir, festival bayrağını Antalya'ya devretti

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca ilk kez 2021'de İstanbul Beyoğlu'nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, şehirlerle buluşmaya devam ediyor. İzmir’de düzenlenen Efes Kültür Yolu Festivali sona ererken, bayrağı Antalya devraldı. Antalya Kültür Yolu Festivali, çeşitli etkinlikler ile start aldı.

İzmir, festival bayrağını Antalya ya devretti

Bakanlık, festivaller ile Türkiye'nin değerlerini mimarlık, tarih, kültür ve sanat yolu ile pekiştirirken aynı zamanda şehirlerin marka değerine katkı sağlıyor. Türkiye'nin şehirlerini merkeze alan festivallerde; sanat, zanaat, gastronomi, sohbet, gösteri, eğlence gibi etkinlikler, şehrin nefes aldığı mekanlarda her yaştan sanatsever ile buluşuyor. 2021'in ekim ayında İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayan, 2022'de İstanbul ile Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya ile devam eden festivaller, bu sene 11 ilde düzenleniyor. Konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere kadar binlerce etkinliğe ev sahipliği yapan festivallere Gaziantep, Ankara, Konya, Çanakkale, Nevşehir, Trabzon, Erzurum, İstanbul ve Diyarbakır'dan sonra İzmir ev sahipliği yaptı.

YENİ NESİL KÜLTÜR MERKEZİ

9 gün süren Efes Kültür Yolu Festivali'nin merkezinde, İzmir Kültür Sanat Fabrikası yer aldı. 20 dönümlük bir arazi içinde 9 bin metrekarelik açık alanı bulunan fabrika; festival boyunca etkinliklere, açık hava konserlerine, söyleşilere ve sergilere ev sahipliği yaptı. Efes Kültür Yolu Festivali'nin sergilerinden biri olan Uzak/Yakın Vol.1 Sergisi, çağdaş sanatlar alanında eserler üreten 100 sanatçının yapıtlarında oluşan bir seçkiyi sanatseverlerin beğenisine sundu. Açılışını 28 Ekim'de Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un yaptığı sergi, 28 Kasım'a kadar İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi ile aynı müzenin Tarih ve Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

'BÜYÜK İZMİR SOFRASI'

İzmir'in zengin mutfak kültürü de festivalde yerini aldı. Kültürpark'taki İzmir Gastronomi Alanı'nda '29 Ekim'in İzinde Büyük İzmir Kültür Sofrası' kuruldu. Bu alanda ayrıca 'Latife Hanım'ın Mutfağı'ndan Gazi Mustafa Kemal'in Damağına İzmir Sofrası', 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sevdiği Yemekler', 'Bir Ağız Tadı Hikayesi; Şambali' ve 'Sefarad Lezzetlerinin İzmir'e Armağanı; Boyoz' etkinlikleri düzenlendi.

'ALMANYA'DAN GELDİM'

Almanya'dan hem festivali hem de İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nı görmeye gelen Pervin Temiz, "Almanya'dan geliyorum. Selçuk'ta evimiz var. Instagram'dan gördüm; festival çok ilgimi çekti. Bu fabrikaya hep gelmek istiyordum. Eserler çok güzel" dedi.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM'de eserleri sergilenen ressam Funda Alkan da Beyoğlu Festivali'nin coşkusundan etkilendiğini, Efes Kültür Festivali'ne de arkadaşlarının eserlerini görmeye geldiğini belirtti.

Fabrikada geçmişine atfen anı odaları kurulduğunu ifade eden Yağmur Türkeş ise "Bir arkadaşım çok beğenmiş, tavsiye etti. Onunla geldik. Burası, çok güzel bir yer. Öncesinde Tekel fabrikası olduğu için buraya anı odaları kurulmuş. İzmir'de böyle bir güzel müzenin olması da beni ayrıca mutlu etti. Çok zengin, çok modern" diye konuştu.

'İZMİR İÇİN ÇOK ÖZEL'

Ressam Nuri İyem'in hayranı olduğunu belirten Zehra Değirmenci ise "Bu hayatta en sevdiğim ressam Nuri İyem. Her zaman evimin bir köşesinde Nuri İyem olmasını isterdim. Başka ressamlar da var tabii. Müthiş bir yer, İzmir için çok özel. Bu şehre böyle bir yer kazandırdıkları için çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kayseri'den iş için İzmir'e gelen Cavit Bilgin de şunları söyledi:

"Boş vaktim vardı, farklı yerler görmek istedim. Sonradan öğrendim ki burası, eski bir fabrikadan dönüştürülmüş. İlgimi çekti, etkilendim. Böyle eski yapıların bize kazandırılması gerçekten çok güzel. Emeği geçenlere teşekkürler."

'KEŞKE HİÇ BİTMESE'

Festivalde Gündoğdu Meydanı da çocuklar için hazırlanan atölye, yarışma ve tiyatro oyunları ile renklendi. Festivale annesi ile katılan Nil Yıldız, "Keşke festival hiç bitmese, hep olsa" dedi.

Efes Kültür Yolu Festivali renkli anılar ile sona ererken, festival bayrağını Antalya'ya devretti. İlk kez Antalya'da düzenlenen festival, 12 Kasım'a kadar kültürü ve sanatı odağına alarak ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatacak.

 
Ateş bebek kalp ameliyatı ile hayat buldu
 
İzmir'de sır ölüm...Takside ölü bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ateş bebek kalp ameliyatı ile hayat buldu
İzmirli Serhan ve Emel Yalap çiftinin evliliklerinin yedinci yılında sahip ...
Kemeraltı, tarihi ve geleceğiyle parlıyor
TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, Tarihi Kemeraltı Bölgesi’nin tarihini, ...
Ege mutfağı Michelin yıldızını bekliyor
İzmir'de gastronomi ve turizm sektörü temsilcileri, Türkiye seçkisine ...
 
İzmir'de rafta unutulan dava 45 yıl sonra devam edecek!
İzmir'de Yargıtay'ca 1977'de bozulup yerel mahkemeye gönderilen tapu iptali ...
Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı!
Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialara ilişkin başlatılan ...
İzmir'de sağanak etkili oldu...
İzmir'in Karabağlar ilçesinde sağanak nedeniyle derenin taşması sonucu ...
 
CHP'de kurultay heyecanı... İşte İzmir sandığı sonuçları!
CHP'de Özgür Özel'in zaferle çıktığı kurultayda İzmir delegelerinin tercihi de belli oldu.
Comanchero yöneticileri İstanbul’da yakalandı!
Interpol kırmızı bülteniyle aranan ve Comanchero suç örgütünün yöneticilerinden ...
CHP Kurultayı'nda seçim ikinci tura kaldı!
CHP Kurultayı'nda seçim ikinci tura kaldı. CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri