ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5981
    Dolar
  • Euro
    34,8120
    Euro
  • Altın
    2.501,620
    Altın
  • Bist-100
    9.478,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
AK Parti’de Rolex kazası!
AK Parti’de Rolex kazası!
Zorlu Holding binasına silahlı saldırı!
Zorlu Holding binasına silahlı saldırı!
20 Mart 2023 Pazartesi - 10:00

İzmir’de 3 günlük ‘tıp bilişimi’ zirvesi

Bu yıl ‘kişiselleştirilmiş tıp’ ana temasıyla düzenlenen 14. Ulusal Tıp Bilişimi Kongresi, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti. Alanında uzman isimlerin katılımıyla 3 gün süren kongrede, sunumlar eşliğinde toplam 9 panel düzenlendi. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, “Tıp bilişimi, hastaların hayatını kurtarmak ve yaşam kalitesini artırmak için gerekli tıbbi kararların doğru ve hızlı bir şekilde verilmesi açısından çok önemli. Kongre, oldukça verimli oldu” dedi.

İzmir’de 3 günlük ‘tıp bilişimi’ zirvesi

İEÜ Konferans Salonu’nda, 16-18 Mart tarihlerinde düzenlenen kongrenin içeriği, Türkiye’deki farklı üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin oluşturduğu bir düzenleme kurulu ve bilimsel kurul tarafından belirlendi. Kongre, Avrupa Tıp Bilişimi Federasyonu (EFMI) ve Türkiye Bilişim Derneği’nin (TDB) de destekleriyle hayata geçirildi.

YAPAY ZEKA DA GÖRÜŞÜLDÜ

Kongrede, bu yıl ana tema olarak seçilen ‘kişiselleştirilmiş tıp’ alanında yapılan güncel çalışmalara ilişkin teknik sunumlar yapıldı, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek projeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Bunun yanı sıra sağlıkta yapay zeka uygulamaları, yapay zeka ile değişen etik değerler, tıbbi görüntüleme, biyoinformatik, immünoloji, sağlık bilişimi ve sağlık bilişimi eğitimi konularında paneller de düzenlendi. Farklı üniversitelerden 100’ü aşkın akademisyen tarafından hazırlanan 48 akademik bildiri sunuldu. Kongrede, tıp bilişimi alanında en yeni araştırma sonuçları da görüşüldü ve son gelişmeler tartışıldı.

DETAYLI HAZIRLIK

Kongrenin başkanlığını, Tıp Bilişimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Bakırçay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Alpkoçak yaptı. Kongrenin bilimsel kurul başkanlığını, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Turhan üstlenirken, organizasyon komitesi başkanlığını da İEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Dayanç gerçekleştirdi. Kongre; moderatörlüğünü İEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu‘nun yaptığı, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tamer Önder’in “kişiselleştirilmiş tıp’ başlıklı konuşmasının yer aldığı açılış paneli ile başladı.   

KALICI İLERLEME SAĞLANACAK

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, kongreye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, “Kongre, sağlık hizmetlerinde bilgi teknolojilerinin kullanımının önemini vurguluyor ve sağlık sektöründe dijital dönüşüm hakkında farkındalık oluşturuyor. Sağlık hizmetleri, insan hayatının en değerli alanlarından biri. Bu nedenle sağlık hizmetlerinde en iyi ve en yenilikçi teknolojilerin kullanımı çok önemli. Tıp bilişimi, sağlık hizmetlerindeki iş süreçlerinin otomatikleşmesine; verilerin toplanmasına, işlenmesine, saklanmasına ve paylaşılmasına olanak tanıyor. Tıp bilişimi, çok ihtiyacımız olan kişiselleştirilmiş tıp konusunda da kalıcı ilerlemeler sağlanmasına zemin hazırlıyor. Bu teknolojiler, hastalarımızın hayatını kurtarmak ve yaşam kalitesini artırmak için gerekli olan tıbbi kararların daha doğru ve hızlı bir şekilde verilmesine yardımcı olacak” dedi.

İŞ BİRLİĞİ VE YENİLİKLERE ZEMİN HAZIRLADI

Prof. Dr. Aşkar, sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde disiplinler arası çalışmalar, bilimde etkin ve önemli sonuçlar yaratmaya başladı. Bir alanda kullanılan yöntemlerin ve sonuçların başka bir alanda kullanılması, bilimsel gelişmelere ciddi ivme kazandırdı. Üniversite olarak ev sahipliği yaptığımız Ulusal Tıp Bilişimi Kongresi, bilimsel ve teknolojik gelişmenin daha da hızlanmasına, iş birliği ve yeniliklerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayan çok önemli bir platform oldu.”

KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK UYGULAMALARI GELİŞECEK

Tıp Bilişimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adil Alpkoçak, kongreyi başarıyla tamamladıklarına dikkat çekerek, “Tıp bilişimi alanında çalışan birçok değerli akademisyeni, araştırmacıyı ve uygulayıcıyı bir araya getirdik. Bunlara ek olarak sektörün geleceği ile ilgili tartışma ve iş birliği ortamı da sağladık. Bu yılki kongremizde, özellikle ‘kişiselleştirilmiş tıp’ temasını öne çıkardık. Çünkü biliyoruz ki, gelişen bilişim teknolojileri sayesinde kişiye özel sağlık uygulamalarının kapısı aralanıyor. Kongrede, 90’a yakın akademisyenin en yeni araştırma sonuçlarını dinleme ve tartışma imkanını bulduk. Yapay zeka kullanımı, sağlık bilişimi eğitimi, tıbbi görüntüleme ve bioinformatik alanlarındaki yenilikleri de detaylıca değerlendirdik. Kongrenin gerçekleşmesi noktasında en başından beri yanımızda olan İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu’na, yerel düzenleme komitemizde yer alarak organizasyona katkı koyan Doç. Dr. Emre Dayanç’a ve Tıp Kulübü’nün öğrencilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Hatay Valiliği'nden geçici el koyma kararı!
 
Menemen FK'da flaş Töraydın gelişmesi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hatay Valiliği'nden geçici el koyma kararı!
Hatay Valiliği, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarına yönelik konteyner ...
MHP'li Başkan yaşamını yitirdi!
Afyonkarahisar'ın Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü geçirdiği kalp ...
Taliban'dan 'atama' yasağı!
Taliban’ın lideri, hükümet yetkililerinin aile üyelerini kurumlara atamasını yasakladı.
 
Sığınağın kolonlarını kesip daire yaptılar!
İzmir’de Gürler Sitesi'ndeki iki blokta bodrum kattaki sığınakların kolon ...
AFAD aracı kaza yaptı... Ölü ve yaralılar var!
Deprem bölgesi için görevlendirilen Aksaray AFAD İl Müdürlüğüne ait minibüs ...
TGRT'den Halk TV'ye transfer!
Ekonomiye yönelik eleştirilerinin ardından TGRT Haber'den ayrılan spiker ...
 
Altılı Masa'nın liderleri İzmir'de buluştu...
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat ...
Şahan Gökbakar ve Kerem Kınık arasında ''Recep İvedik'' atışması!
Şahan Gökbakar ile Kızılay Başkanı Kerem Kınık arasındaki atışma devam ...
Şanlıurfa'da eğitime sağanak yağış engeli!
Şanlıurfa'da hafta içi meydana gelen sel felaketi nedeniyle 16 kişi hayatını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri