ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
20 Mart 2023 Pazartesi - 09:20

Sığınağın kolonlarını kesip daire yaptılar!

İzmir’de Gürler Sitesi'ndeki iki blokta bodrum kattaki sığınakların kolon ve kirişlerinin tahrip edilerek daireye çevrildiği iddiası yargıya taşındı.

Sığınağın kolonlarını kesip daire yaptılar!

6 Şubat depreminin ardından gözler tekrar bina güvenliğine çevrildi. Depremlerde binaların yıkılmasının önemli etkenlerinden biri de taşıyıcı kolonların kesilmesi. İzmir’in Güzelbahçe ilçesi Maltepe semtindeki Gürler Sitesinde yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları sitedeki iki blokun bodrum katlarının Güzelbahçe Sedef Konut Yapı Kooperatifi tarafından, yasal olmayan tadilatlarla konuta çevrildiğini iddia etti.

Evrensel'den Ramis Sağlam'ın haberine göre,; sığınak olarak belirlenen alanların konuta çevrilmesi iddialarını site sakinlerinden Zeynep Karakuzulu anlattı. Maraş depreminde kendisinin Mersin’de, kızı ve ailesinin Antep’te olduğunu anlatan Karakuzulu, “Kooperatif yönetimi binanın zemin katında izinsiz ve kaçak bir şekilde taşıyıcı kolonları, kirişleri ve perde duvarları keserek pencere boşlukları açmış. Sığınak, kiler ve depo olarak kullanılması gereken ortak alan izinsiz bir şekilde 3 adet daire oluşturacak şekilde 342 metrekare alan konuta dönüştürülmüş durumda” dedi.

İtirazlar üzerine Doğa Apartmanı’nda, bodrum katındaki tadilat işleminin durdurulduğu bilgisini veren Karakuzulu, bir yıl önce aynı sitedeki başka blokun bodrum katının iki konuta dönüştürüldükten sonra satıldığını iddia etti.

CEZA KAT MALİKLERİNE KESİLDİ
Kooperatifin, bodrum katlarında yaptığı ‘tadilatla’ Gürler Sitesindeki daire sayısının 30’dan 36’ya yükseldiğini söyleyen Karakuzulu, “Onayım olmadan, Kooperatif yönetimi tarafından başlatılan inşaat çalışmalarını durdurmaya çalışırken, Güzelbahçe Belediyesi encümen kararı ile söz konusu izinsiz yapılaşma tespit edildi. Fakat yapılaşmanın kim tarafından yapıldığı tespit edilemediği gerekçesi ile kat maliklerine toplam 175 bin 299.74 TL idari para cezası kesildi” dedi.

"İTİRAZLARIM GÖRMEZDEN GELİNDİ, ZARARA UĞRATILDIM"
Güzelbahçe Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne yaptığı itirazlardan sonuç alamadığını ifade eden Karakuzulu, kooperatif yönetiminin, kendisinden ve diğer kat maliklerinden ısrarla vekalet istediğini belirtti. Karakuzulu, “Kooperatifin uygulamasından dolayı zarara uğradık. Binamızın zemin katında projeye aykırı ve izinsiz yapılaşma yapıldığı için dairemin güncel değeri düştü. Binanın halihazır durumunu gören alıcılar, binanın deprem tehlikesi altında olması nedeniyle satın almaktan vazgeçiyor. Biz zarar ederken, kooperatif yönetimi haksız kazanç elde etti” diye konuştu.

"YAPI KAYIT BELGESİ İPTAL EDİLSİN"
Karakuzulu, avukatı aracılığıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne başvurarak, yapının tamamı için 20 Ekim 2018 tarihinde “yapı kayıt belgesi” verildiğini ancak yeni yapılan tadilat sonrası belgenin 3194 sayılı İmar Kanunu’nun geçici 16. maddesi ve Yapı Kayıt Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarına aykırı olduğunu iddia ederek, yapı kayıt belgesinin iptalini istedi. Karakuzulu’nun Avukatı Serkan Albayrak ise, “Müvekkilim tarafından söz konusu durum gerek Güzelbahçe Belediyesine gerek Güzelbahçe Kaymakamlığına gerekse de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne yazılı olarak bildirilmiştir. Ancak söz konusu durumun düzeltilmesi ve eski haline getirilmesi için yapılan başvurularda herhangi bir sonuca ulaşılamamıştır. Söz konusu durum neticesinde; binaların zemin katları mimari projeye ve fiilen tasdikli projeye aykırı hale gelmiş, mimari projede 2 blokta toplam 30 daire varken, davalılar tarafından binanın ortak kullanım alanları izinsiz olarak değiştirilmek sureti ile 36 daireye çıkartılmıştır. Binanın zemin katında girişilen inşaat faaliyeti neticesinde, binanın statiği, sağlamlığı ve binanın depreme karşı dayanıklılığı etkilenmiştir. Yapı kayıt belgesinin iptalini istedik” dedi.

 
Credit Suisse'i en büyük rakibi satın aldı!
 
Taliban'dan 'atama' yasağı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AFAD aracı kaza yaptı... Ölü ve yaralılar var!
Deprem bölgesi için görevlendirilen Aksaray AFAD İl Müdürlüğüne ait minibüs ...
TGRT'den Halk TV'ye transfer!
Ekonomiye yönelik eleştirilerinin ardından TGRT Haber'den ayrılan spiker ...
Altılı Masa'nın liderleri İzmir'de buluştu...
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat ...
 
Şahan Gökbakar ve Kerem Kınık arasında ''Recep İvedik'' atışması!
Şahan Gökbakar ile Kızılay Başkanı Kerem Kınık arasındaki atışma devam ...
Şanlıurfa'da eğitime sağanak yağış engeli!
Şanlıurfa'da hafta içi meydana gelen sel felaketi nedeniyle 16 kişi hayatını ...
Ali Babacan'dan Bakan Nebati'ye 'heterodoks' göndermesi!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir İktisat Kongresi'nde yaptığı ...
 
İzmir'de nevruz kutlaması!
İzmir'de nevruz, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. ...
Kılıçdaroğlu İzmir'de konuştu... Millet İttifakı iktidarının dört temel unsurunu anlattı!
Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki ...
Soyer, Kılıçdaroğlu'na böyle seslendi: Müstakbel 13. Cumhurbaşkanımız!
“Yeniliğe Davet” başlığıyla yapılan ve tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri