ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3778
    Dolar
  • Euro
    34,7353
    Euro
  • Altın
    2.434,720
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
7 Nisan 2022 Perşembe - 09:21

Kadınlar sahaya indi: ''Kadın eli değince hekimlerin sorunları çözülecek''

İzmir'de 7 kişilik aday asil yönetim kurulunun tamamı kadınlardan oluşan Hekim Güçbirliği Grubu, Prof. Dr. Çimen Gülben Olguner başkanlığında İzmir Tabip Odası yönetimine talip oldu. Amaçlarının kadınlara ve hekimlere dikkat çekmek olduğunu belirten Olguner, "Kadına ve hekime şiddet giderek artıyor. Özlük hakları, malpraktis baskısı, yurt dışına kaçış gibi sorunların çözümü için de çalışacağız. Kadın eli değince sorunlar çözülecek" dedi.

Kadınlar sahaya indi:  Kadın eli değince hekimlerin sorunları çözülecek

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İzmir Tabip Odası'nın 17 Nisan Pazar Günü Konak Salih İşgören İlkokulu’nda yapılacak genel kurulu öncesi Prof. Dr. Çimen Gülben Olguner başkanlığında adaylığını açıklayan Hekim Güçbirliği Grubu, tamamı kadınlardan oluşan yönetim kurulu ile sahaya indi.



7 kişilik aday asil yönetim kurulu listesi Nazife Sefi Yurdakul, Lütfiye Akalın, Fatma Yurttaş, Funda Müftüoğlu, Zehra İlke Akyıldız ve Feriyde Çalışkan'dan oluşan Hekim Güçbirliği Grubu'nun Başkanı Olguner, hedeflerini SONKALE'ye anlattı.



"HEKİMLER SİYASİ GÖRÜŞ PEŞİNDE DEĞİL"

Yönetim kurulunu kadınlardan oluşturmalarının amacının kadına ve hekime dikkat çekmek olduğunu belirten Olguner şöyle konuştu:

"Kadınlar son yıllarda ülkemizde giderek artan inanılmaz bir şiddete kurban gidiyor. Hekimlere yönelik de artan bir şiddet var. Bu nedenle farkındalığımızı artırmak, yaşananlara dikkat çekmek için 'Kadın hekimler' diyerek yola çıktık. Tabip Odası yönetimine girelim, meslektaşlarımız, kadınlarımız elimizi taşın altına koyalım istedik. Kadın eli değince söylenenler yapılacak. Seçim bildirgemizde ne dediysek yapacağız. Verdiğimiz söz, istediğimiz destek bu yüzden. Hekime şiddet, özlük hakları, malpraktis (beceri noksanlığı yahut hastanın tedavisini vermemesiyle gelişen zarar) ve yurt dışına kaçış gibi temel sorunlar var. Bunların yanı sıra emekli hekimler, çalışan emekli hekimler, asistanlar ve tıp öğrencilerimiz için öneri paketleri hazırlayacağız. Sonra gerekli mercilere ulaştıracağız. Daha da ötesine giderek Türk Tabipleri Birliği'nin yönetimine de geçmek istiyoruz. Yıllardır süren bu çekişme ortamını, Türk tabiplerinin günlük siyasi olaylara taraf edilmesini istemiyoruz. Hiçbir hekim siyasi görüş peşinde değil. Türk Tabipleri Birliği de İzmir Tabip Odası da olmamalı. Öncelikle bunun yapılmamasını için adaylığımızı koyduk. Siyaset farklı bir şeydir, hekimlerin özlük haklarını savunmak başka bir şey. Biz hekimlerin özlük hakları başta olmak üzere gerekeni yapacağız, amacımız hekimler."



"SAĞLIK BAKANLIĞI İLE İLETİŞİM KOPUK"

Sağlık Bakanlığı ile iletişim kopukluğu yaşandığını söyleyen, genç hekimlerin yurt dışına gitmek istemesinin de büyük sorun olduğunu vurgulayan Olguner şöyle devam etti:

"Sağlık Bakanlığı ile iletişim kurmamız lazım. Hepimizin üstündeki erk Sağlık Bakanlığı ama iletişim kopukluğu hat safhada. Maalesef Türk Tabipleri Birliği ile karşı karşıya oturamıyorlar. Bunun önüne geçilmesi lazım. Kazanım elde etmek istiyorsak kavga gürültüyle bunu yapamayız. Kavgayı da anlaşamadığımızda yaparız ama en baştan her şeye 'Yanlış' demek de doğru değil. İçimizi en çok acıtan şey gencecik tıp öğrencilerinin şimdiden yurt dışına çıkış yollarını araması. Bu çok önemli. Bir öğrencinin daha hekim olmadan 'Hekim olayım da yurt dışına gideyim' arayışına girmesi iç yaralayıcı. Yönetime girmemizin, bir şeyler yapmaya karar vermemizin sebebi de öğrenciler. Tabii ki meslektaşlarım ve asistanlarım da var. Uzman olanlar mecburi hizmetlerini bitirdikten sonra Almanya'ya Norveç'e gitmek istiyor. Bunun önüne geçmek için çok kapsamlı çalışma gerekiyor. Kim nerede hata yapıyor, sorun ne, incelenmeli. Yeter ki konuşalım. Eminim ki Sağlık Bakanlığı da akademik düzeyde YÖK de bizi dinleyecektir."

"BÜTÜN HEKİMLERİ KUCAKLAMAYA TALİBİZ"

Aile hekimlerini temsilen yönetimde yer aldığını belirten Funda Müftüoğlu şunları söyledi:

"Kadın kimliğinin yapıcılığını ve üretkenliğini oda çatısı altında birleştirip, hekim sorunlarını diyalog yoluyla çözmek istiyoruz. Tabip odasının hekim sorunlarına odaklı çalışması ve çözüm üretmesi gerektiğine inanan bir grupla yola çıktık. Birinci basamakta çalışan aile hekimlerini temsilen buradayım. Aynı zamanda aile hekimliği uzmanıyım. Yönetim kurulumuzda birinci, ikinci ve üçüncü basamakta çalışan arkadaşlarımız var. Özel hastanelerde çalışanlar, asistan hekimler var. Bütün hekimleri bu seçimlerde kucaklamayı ve tüm sorunları oda çatısı altında tartışıp çözüm oluşturulması için oylara talibiz."

"KADININ BÜTÜNLEŞTİRİCİ GÜCÜ"

Zehra İlke Akyıldız ise "Hekim denildiği zaman pratisyen, aile, asistan, kamuda çalışanlar, özel hastanedekiler, üniversitelerdekiler ve emekli olanların da akla gelmesi gerekiyor. Biz 7 kadın olarak, kadının kapsayıcı ve bütünleştirici gücü nedeniyle her gruptaki hekimin ortak sorunlarını çözüm için çalışmak istiyoruz" diye konuştu.

İzmir Tabip Odası seçimleri öncesi Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu da yönetime aday olmuştu.

 
İzmir'de 123 göçmen yakalandı!
 
EBSO Vakfı da Bornova’da!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 123 göçmen yakalandı!
İzmir açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 123 kaçak göçmen yakalandı. 
Cumhuriyet Mahallesi tartışması yeniden alevlendi: "ALDIĞINIZ OYLARIN HAKKINI VERİN"
AK Partili Hüsnü Boztepe'nin Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ...
Diyanet şikayet etti... RTÜK ceza yağdırdı!
RTÜK Üyesi Okan Konuralp, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Halk TV, Tele1 ...
 
İzmir'deki o davada karar çıktı!
İzmir'de 3 kadından 1'inin itfaiye aracını kullandığı, diğer 2'sinin ise ...
Ege Denizi'nde balık bolluğu!
Ege Denizi'nde, bir süredir olumsuz hava şartları nedeniyle ava çıkamayan ...
Kemalpaşa'da sinek mücadelesi
Kemalpaşa Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Haşere Mücadele ...
 
Buca Cezaevi çağrısı: Ranta teslim edilemez!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yıkım çalışmaları başlayan ...
İzmir'de orman yangını!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere müdahale eden ...
Türkiye ile Tunus arasında kriz
Tunus'ta meclisin feshedilmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri