ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5327
    Dolar
  • Euro
    34,8612
    Euro
  • Altın
    2.443,990
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
12 Haziran 2021 Cumartesi - 16:00

Karabağlar'da dört koldan çalışma...

Karabağlar Belediyesi’nin ilçenin dört bir yanında yaşama geçirdiği projeler, Karabağlar Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerine yerinde anlatılıyor. Bu kapsamda ilk olarak CHP Grubu’na yönelik inceleme gezisi gerçekleştirildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP’li meclis üyeleriyle ilçe yöneticilerine projelerle ilgili ayrıntılı sunum yaptı. Gelecek günlerde de AK Parti, MHP ve İYİ Parti temsilcileri çalışmaları yerinde görme olanağı bulacak.

Karabağlar da dört koldan çalışma...

Daha modern ve yaşanabilir bir kent yaratmak için çalışan Karabağlar Belediyesi, bu anlayış doğrultusunda ilçenin farklı noktalarında önemli projeler yapıyor. Bunlardan Kibar Belediye Hizmet Kompleksi, Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, Limontepe Semt Merkezi gibi projeler tamamlanırken, Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi, Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi de tamamlanma aşamasına geldi. Ayrıca Atatürk Gençlik Merkezi temel atmaya hazırlanıyor.

Tek tek ziyaret edildi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, hemen her meclis toplantısında meclis üyelerine ayrıntılı bilgi verdiği bu projeleri, düzenlenen inceleme gezisinde ayrıntılarıyla anlatma olanağı buldu. CHP’li meclis üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, CHP ilçe yöneticilerinin katıldığı ilk gezide, önce Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi’ne gidildi. Karabağlar Belediyesi’nin, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) işbirliğiyle yaşama geçirdiği merkezin tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Geleceğin mobilya ustaları, tasarımcıları burada yetişecek” dedi.

Katılımcılar daha sonra Karabağlar’a kazandırılan asfalt kazıma makinesini çalışırken gördüler.

Kibar hazır

Program kapsamında, yapımı tamamlanan Kibar Mahallesi Belediye Hizmet Kompleksi ziyaret edildi. Üst katı uzay çatıyla kaplı modern pazaryeri, orta katı geniş katılımlı toplantıların da yapılabileceği düğün salonu olan 3 katlı tesiste, çok işlevli salonlar bulunuyor. Başkan Selvitopu, düğün salonunun kapasitesi ve donanımıyla dikkat çektiğini vurgulayarak, “Burada kongreler, toplantılar yapılabilecek. Karabağlar’ın bu anlamda önemli bir ihtiyacı karşılanacak” dedi.

Karabağlar Belediyesi’nin baştan sona yenilediği Özdemir Sabancı Parkı’nda gelinen aşama ve çalışmaları inceleyen heyet daha sonra Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi’ne geçti.

Başkan Selvitopu, bu sosyokültürel tesisin sadece Karabağlar’a değil tüm İzmir’e hizmet verebilecek olanaklara sahip olduğunu ve birkaç ay içinde tamamlanacağını hatırlattı.

Yeni fidanlık ve Atatürk Gençlik Merkezi

Başkan Selvitopu ve CHP heyeti, program kapsamında Uzundere’de yapımı tamamlanan yeni fidanlıkla, temel atma aşamasına hazırlanan Atatürk Gençlik Merkezi inşaat alanını ziyaret etti. Yeni fidanlıkta Karabağlar’ın park ve bahçelerinde kullanılacak bitkilerin üretildiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Otoyol kenarındaki bu atıl alanı değerlendirerek, yemyeşil bir görünüme kavuşturduk” diye konuştu.

Atatürk Gençlik Merkezi’nde kazık çakma çalışmalarının sürdüğünü bildiren Başkan Selvitopu, bugüne kadar yaklaşık 550 kazık çakılarak temelin sağlamlaştırıldığını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yaşama geçirilecek Atatürk Gençlik Merkezi’nin, ilçenin önemli bir ihtiyacını gidereceğini söyleyen Başkan Selvitopu, “30 ay sürecek ve 90 milyon liraya mal olacak proje tamamlandığında, spor yapmak isteyen gençlerimiz, vatandaşlarımız burayı yoğun olarak kullanacak” dedi.

Nasrettin  Hoca tamamlandı

Heyetin gezi kapsamındaki son durağı, yapımı tamamlanan Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi oldu. Nasrettin Hoca Binası’nın içinde çocuklara yönelik yapılan düzenlemelerden çok etkilendiklerini söyleyen heyet üyeleri, “Binanın içinin bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyorduk. Anlaşılan çocuklar burayı çok sevecek” dediler.

Başkan Selvitopu da, salgın geçtikten sonra özellikle okul çağındaki çocukların burayı yoğun olarak ziyaret edeceklerini söyledi.

Yerinde görmek önemli’

Benzer geziyi gelecek günlerde AK Parti, MHP ve İyi Parti temsilcilerine yönelik de gerçekleştireceklerini belirten Başkanı Selvitopu, “Ben her meclis toplantısı açılışında, elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum. Ancak projeleri yerinde görmek, ayrıntılarını keşfetmek çok daha yararlı oluyor. Karabağlar’ı modernleştirmek ve insanlarımızın yaşam kalitesini artırmak için yaptığımız çalışmalar, yerinde görülüyor ve değerlendiriliyor” dedi.

 

 
Ukraynalı modelin sır ölümü! Video ortaya çıktı!
 
Kaya: Erdoğan, Soylu'yu görevden alacak ama...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e büyük gurur... DÜNYADA İLK!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir'i “Cittaslow Metropol” ...
İzmir'den Ardahan'a dostluk köprüsü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha önce hayvansal ürün ...
Torbalı'da 20 ton çöp toplandı
Torbalı Belediyesi'nin çevre bilinci oluşturmak adına düzenlediği temizlik ...
 
Balçova Cemevi'nde sona yaklaşıldı
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Belediye Meclis Üyeleri ve Alevi ...
Konçe'den Kuşadası'na dostluk köprüsü!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuzey Makedonya’nın Konçe Belediye ...
İzmir'de Turuncu Çember genişliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i güvenli bir turizm ...
 
Başkan Batur Gıda Çarşısı esnafıyla buluştu
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir'in en hareketli alışveriş bölgelerinden ...
Bornova'da dostluk kazandı...
Bornova Belediye Meclis üyeleri ve Bornovalı muhtarlar halı saha maçında ...
Yenilenen yüzüyle kapılarını açtı!
Buca’nın gözde işletmesi Göl Restoran, yenilenen yüzüyle normalleşme sürecinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri