ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4659
    Dolar
  • Euro
    34,8745
    Euro
  • Altın
    2.433,640
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
16 Ağustos 2023 Çarşamba - 16:03

Karaburun'da Üzüm Şenliği heyecanı!

Karaburun Belediyesi’nce organize edilen 14.Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği 19 Ağustos Cumartesi gerçekleştirilecek. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun’un yöresel ürünlerinin tanıtımına katkıda bulunacak ve aynı zamanda yerel lezzetlerin tadılacağı bir gastronomi durağı olacak şenliğe tüm yurttaşları davet etti. 

Karaburun da Üzüm Şenliği heyecanı!

Karaburun Belediyesi’nin Karaburun’un özgün doğal ürünlerini tanıtmak, korumak ve yarınlara bir ekonomik değer olarak taşımak amacıyla düzenlediği şenliklerden, Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği, zengin programıyla da konuklarına keyifli zaman geçirme fırsatı sunacak. Kortejler, atölyeler, söyleşiler, yarışma ve konserlerle dopdolu yaşanacak şenlik, katılımcılarını bekliyor. Sultaniye ve çeşit çeşit üzümlerin yanı sıra yöresel gıda ürünleri ve el işi üretimlerinin yer alacağı stantlar, yurttaşlarla buluşacak.

Yarımada’da üzüm deyince, yıllar öncesinden geleneksel tarıma dayanan o eski tadı bulma fırsatı sunan Karaburun ve köylerindeki ürünler, şenlikle görücüye çıkıyor. Karaburun Belediyesi, kırsal kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla, 14. Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği’ni 19 Ağustos Cumartesi günü dopdolu sürpriz bir programla gerçekleştirecek.  Konserler, yarışmalar, atölyeler, gösteriler, üzüm, yöresel ürünler stantları şenliğin aktiviteleri içinde yer alacak. Yöresel lezzetler peşinde ve doğallık arayışındaki yurttaşlar ve yerelliğin izinde samimi bir köy atmosferinde güzel bir hafta sonu geçirmek isteyenler için bu cumartesi günü Karaburun ve Kösedere Üzüm Şenliği, mükemmel bir adres olacak.  

Karaburun Belediye Başkanı Av.İlkay Girgin Erdoğan, geleneksel hale gelen şenliğin yurtiçinden olduğu gibi yurtdışından da ziyaretçileri olduğunu belirterek, “Pandemi nedeniyle iki yıl verdiğimiz aradan sonra 13. Şenliğimizi geçen yıl düzenlemiştik. Gerçek bir kavuşmaydı ve bu yıl yeniden kavuşuyoruz. İlçemiz, 1950’li yıllara kadar önemli bir üzüm ihracatçısı kentti. Biz Karaburun Belediyesi olarak köylerimizde üretimi kooperatiflerimizle teşvik ederek, ilçemiz adını yöresel ürünlerde yeniden marka haline getirmek için çalışıyoruz. Yerelde kalkınma bakışımız, köylerimizde üreterek var olmak; ürünlerimizle hemşerilerimizin ekmeğini büyütmek amacını taşıyor” dedi. 

AİLECEK GÜZEL BİR GÜN, ŞENLİK, DENİZ…

Tüm yurttaşları, 19 Ağustos’ta yerel gastronomi ve lezzet durağı Karaburun’a, Kösedere’ye davet ettiklerini vurgulayan Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Üzümümüzü yesinler, bağını da sorsunlar! Çünkü burada tadacakları üzüm, kökü Karaburun’un onlarca yıllık birikimi geleneksel tarım uygulamalarına dayanan bir üretim sürecinin damak tadına yansıması aslında. Cumartesi günü ailecek yaşanacak güzel bir gün, şenliğimiz, denizimiz sizi bekliyor.”  

EN GÜZEL ÜZÜM VE ÜZÜM GÜZELİ YARIŞMASI

Şenlik kapsamında gerçekleşecek ‘En Güzel Üzüm Yarışması’nın başvuruları başladı. En kaliteli ve en güzel üzümü yetiştiren Karaburunlu üreticiler arasında yapılacak yarışma için, başvuruların en geç 18 Ağustos Cuma gününe kadar Karaburun Belediyesi; 0 (535) 105 51 99 nolu Karaburun Belediyesi  WhatsApp İletişim Hattı’na veya  0 (555) 002 35 26 nolu Karaburun Belediyesi Çağrı Hattı’na yapılması gerekiyor. Aynı şekilde, Geleneksel “Üzüm Güzeli” Yarışması’nda da iddialı, birbirinden güzel Karaburunlular, bu numaralar üzerinden başvuruda bulunabiliyor. Ayrıca Şenlik ve yarışmalara ilişkin detaylı bilgiler, duyurular; Karaburun Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar üzerinden görülebiliyor.

 
Bozuk ATM'lere akın ettiler!
 
Fiyatlar uçtu... Kırtasiye ürünleri 2. ele düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da hedef yerel seçimlerde yeniden iktidar!
Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede yeniden CHP Bayraklı İlçe Başkanı ...
Seferihisar Belediyesi'nden emekçilere yüzde 70 zam!
Seferihisar Belediyesi'nde, 480 işçiyi kapsayan toplu iş görüşmeleri sona ...
İzmir Körfez’ine ekolojik dokunuş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Körfezi’nde ekosistemi canlandırmak ...
 
İzmir Baba Karşıyaka'da anıldı!
İzmir’e olan sevgisi ve hizmet aşkıyla İzmirlilerin gönlünde yer edinen ...
Sancar Maruflu, Konak'ta anıldı!
İzmir Baba olarak tanınan Sancar Maruflu için adının yaşatıldığı Konak ...
Atalık tohumların merkezi Bornova Belediyesi!
Her yıl onbinlerce atalık tohumu ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtan ...
 
2 bin 557 yıllık şenlik Seferihisar’da yeniden hayat buluyor!
İlki M.Ö. 534’te yapılan 2557 yıllık Dionysos Şenlikleri, dünyada ilk ...
Menderes’te Evde Sağlık Hizmetleri'ne yeni büro!
Menderes Belediyesi tarafından, evde sağlık hizmetleri uygulaması kapsamında ...
Uğur Mumcu Parkı yenileniyor!
İzmir'in en işlek noktalarından birinde yer alan Üçyol Uğur Mumcu Parkı, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri