ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6692
    Dolar
  • Euro
    47,1350
    Euro
  • Altın
    4.422,270
    Altın
  • Bist-100
    10.850,00
    Bist-100
  • ADANA
    26/35°
    ADANA
  • ANKARA
    21/34°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/34°
    ANTALYA
  • BURSA
    22/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    22/34°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'nin komisyonda ilk talebi belli oldu
CHP'nin komisyonda ilk talebi belli oldu
Sonunda komisyona ad bulundu
Sonunda komisyona ad bulundu
TFF resmen açıkladı: Süper Lig'de 3 maça erteleme kararı!
TFF resmen açıkladı: Süper Lig'de 3 maça erteleme kararı!
Abdurrahman Tutdere görevine iade edildi: CHP'den ilk yorum geldi
Abdurrahman Tutdere görevine iade edildi: CHP'den ilk yorum geldi
1 Şubat 2020 Cumartesi - 12:48

Kardeş olurken bakanlıktan niye izin almadın!

Balçova Belediyesi'nin Türklerin yoğun olarak yaşadığı Makedonya'nın Demir Hisar ve Rosaman, Ukrayna'nın ise Bilhorod Nistrovsky belediyeleri ile "kardeş kent" olması Sayıştay denetimine takıldı. Sayıştay, Balçova Belediyesi'nin bu anlaşmaları yapmadan önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izin alması gerektiğini ancak almadığını rapor etti.

Kardeş olurken bakanlıktan niye izin almadın!

SONKALEİZMİR- Balçova Belediyesi'nin 2018 yılı faaliyetlerine ilişkin Sayıştay raporu hazırlandı. Raporda en çok dikkat çeken bulgulardan biri Balçova Belediyesi'nin Makedonya ve Ukrayna'daki belediyelerle "kardeş kent" anlaşmaları oldu. Sayıştay müfettişi, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Makedonya'nın Demir Hisar ve Rosaman, Ukrayna'nın ise Bilhorod Nistrovsky belediyeleri ile  "kardeş kent" olan Balçova Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izin almadığını rapor etti. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 74'üncü maddesi uyarınca belediyenin bakanlıktan izin almasının zorunlu olduğu vurgulanan raporda,  "Balçova Belediyesi tarafından 03/10/2016 tarihinde Makedonya/Demir Hisar Belediyesi , 04/12/2017 tarihinde Makedonya /Rosaman Belediyesi ve 02/10/2018 tarihinde Ukrayna/Bilhorod-Nistrovsky Belediyesi ile kardeş kent ilişkisinin kurulduğu;fakat Bakanlık izni alınmadığı görülmüştür... Belediye uluslararası teşekkül ve organizasyonlara kurucu üye veya üye olabilir, bu teşekkül ve organizasyon ve yabancı mahalli idarelerle ortak faaliyet ve projeler gerçekleştirebilir, kardeş kent ilişkisi kurabilir. Ancak bu faaliyetler için önceden Bakanlık izninin alınması gerekmektedir" denildi.
Balçova Belediyesi ise bundan böyle bakanlıktan izin alınacağı cevabını verdi. Müfettiş de Bulgu konusu yapılan tespitin devam edip etmediği takip eden denetimlerde izlenecektir" notunu düştü.
BİLGİSAYAR İHALESİ REKABETE AYKIRI
Sayıştay'ın Balçova Belediyesi'ne ilişkin raporunda, 500 dizüstü bilgisayarın alımında rekabet ilkesine aykırı davranıldığı tespitine de yer verildi. Raporda, "Belediye sınırları içerisinde üniversiteyi kazanan öğrencilere dağıtılmak üzere gerçekleştirilen 500 adet diz üstü bilgisayar alım işi teknik şartnamesinde mevzuata aykırı olarak bilgisayarların 'EnergyStar' belgesine sahip olma şartı konulmak suretiyle rekabetin engellendiği görülmüştür" denildi.

Energy Star belgesinin ABD Çevre Koruma Kurumu tarafından düzenlendiğine işaret edilen raporda, bu yolla "rekabeti bozan, fırsat eşitliğini ortadan kaldıran ve yabancı menşeili ürünleri teşvik eden bir durum yaratıldığı" vurgulandı. Belediyeden verilen yanıtta ise "Bundan böyle yapılacak olan Bilgisayar Alım İhalelerinde yasaya uygun olarak hareket edilecektir" denildi.

 
Ensar’ın faturasını halka ödetmişler
 
Ci Grup Buca'dan flaş transferler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu ve 162 meclis üyesine zimmet şoku!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2016’da Göztepe ve Altınordu'ya ...
Ödemiş 'Önce sağlık' diyor
Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün hasta nakil hizmetinden ...
Bornova Misketi için yeni bağ oluşturuluyor
Bornova Belediyesi, Dünyaca ünlü Bornova Misket Üzümü’nü anavatanında ...
 
İZSU ihaleleri canlı yayınlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tüm ihaleleri internet ...
Haşim İşcan Caddesi marka olacak
Haşim İşcan Caddesi’ni sevgi yoluna dönüştürerek cazibe merkezi yapmak ...
Gaziemir'de hem tasarruf hem temizlik
Gaziemir Belediyesi, bir yıllık taşeron ödemesi olan 6,5 milyon lira karşılığında ...
 
Minikler kendi öykülerini yazdı
Konak Belediyesi yarıyıl tatili boyunca çocuklar için birbirinden keyifli ...
Karşıyaka'da maaş krizi açıklaması... Basketbolculara da ödemedik!
Karşıyaka Belediyespor'da basketbol takımına ödeme yapılırken, amatör ...
Selçuk Belediyesi ile ilgili şok rapor! Meclis üyelerine ihale dağıtmışlar!
Sayıştay'ın Selçuk Belediyesi ile ilgili hazırladığı raporda şok tespitler ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri