ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2672
    Dolar
  • Euro
    34,9292
    Euro
  • Altın
    2.444,780
    Altın
  • Bist-100
    10.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/25°
    ADANA
  • ANKARA
    7/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    6/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
2 Ocak 2020 Perşembe - 22:22

Karşıyaka'da 21 milyonluk tartışma!

Karşıyaka Belediyesi'nin Mavişehir'deki 8 buçuk dönümlük Hazine arazisini TOKİ'den 21 milyon 437 bin TL bedelle satın alması Meclis toplantısında tartışmalara neden oldu. AK Partililer'in 'Takas yoluyla alınabilirdi. Bu işi şova dönüştürüyorsunuz' söylemlerine yanıt veren Başkan Cemil Tugay, çarpıcı bir iddia da ortaya attı. Tugay, "İsmini deklare edemeyeceğim biri bana 'Burayı ben alayım ama siz de bana başka bir parseli verin' teklifinde bulundu. Keşke TOKİ bize hibe etseydi ama olmadı" dedi

Karşıyaka da 21 milyonluk tartışma!

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Karşıyaka Belediyesi'nin 2020 yılının ilk Meclis toplantısında, Mavişehir'deki 8 buçuk dönümlük arazinin TOKİ'den 21 milyon 437 bin TL bedelle alınması konusunda tartışmalar yaşandı. AK Parti Meclis üyesi Adem Öztürk, arazinin satın alınmasının şova dönüştürüldüğünü belirterek, "Rant çeteleri alacaktı izin vermedik söylemleri çok yanlış. Ekonomik olarak bu kadar sıkıntılı bir dönemde Belediyenin, dolayısıyla Karşıyakalılar'ın 21 milyonunu bu araziye bağlamanız bize garip geldi. Biz Karşıyaka'nın 1 kuruşunun bile peşindeyiz" dedi.

'TAKAS YOLUYLA ALINABİLİRDİ'
AK Partili Ahmet Uğur Baran da arazinin takas yoluyla alınabileceğini ifade ederken Başkan Tugay, "Biz bu kadar parayı peşin ödemeyeceğiz. Büyükşehir'in de desteğiyle yüzde 25'i peşin kalanı 48 ay vade ile ödeyeceğiz. Takas yoluyla aynı değerdeki başka bir arazimizi TOKİ'ye vereceksek bu işin anlamı yok. Bu arazi konut imarına döndüğünde fiyatı 4-5 kat artacak. Mavişehir'de bazı alanların düşük ücretlerle alındıktan sonra ticari alanlara çevrildiğini biliyoruz. TOKİ bu ihaleyi resmi sitesinden bile yayınlamıyor. Hatta ismini deklare edemeyeceğim biri bana, "Burayı ben alıp size vereyim ama siz de bana belediyeye ait bir yeri bana tahsis edin' teklifinde bulundu. Biz isterdik ki TOKİ burayı bize hibe etsin ama ne yazık ki böyle bir şey yok" dedi.
25 MİLYONLUK BORÇLANMA YETKİSİ
Mecliste, Karşıyaka Belediyesi'nin 2020 yılı içerisinde kişi kurum ve kuruluşlara olan borçlarının ödenmesi maksadıyla 60 ay vadeli 25 milyon TL borçlanması önergesi oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. Borçlanma yetkisinin alınmasına rağmen herhengi bir ödeme için yakın zamanda kullanılmayacağı belirtildi. 
ZÜHTÜ IŞIL'A VEFA
Karşıyaka Spor Kulübü'nün kurucularından Zühtü Işıl'ın isminin işlek bir meydana verilmesi konusunda da karar alındı. 1985 yılında vefat eden Zühtü Işıl'ın bir dönem mezarının yapımını üstlenen taraftarlardan biri olan meclis üyesi Ahmet Diker, bu karardan dolayı meclis üyelerine ve Başkan Cemil Tugay'a teşekkür etti. Öte yandan Meclis üyeleri kan, kök hücre ve organ bağışı için Mavişehir'de 'Hayat olabilirsin' sloganıyla 4-5 Ocak tarihlerinde düzenlenecek kampanyaya destek olmak amacıyla yakalarına kurdele taktı.
TUGAY'DAN ASANSÖR AÇIKLAMASI
Başkan Cemil Tugay, AK Partili Ahmet Uğur Baran'ın belediyenin önceki dönemde çalıştığı asansör firmasıyla sözleşmesini feshetmesi ve bunun CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın yönlendirmesiyle başka bir firmaya verildiği iddialarına da yanıt verdi. Baran'ın 'Firmanın belediyeye haksız fesih davası açtığını öğrendik. Kazanılması halinde tazminat doğacak. Burada biz Cemil Tugay olarak bu borcu üstleneceksiniz? Tuncay Özkan da bu borca ortak olacak mı?' sorularına yanıt veren Tugay, "Sanırım firmadan yanlış ve eksik bilgiler alıyorsunuz. Bu konuda onların yarattığı bazı aksamalar vardı. Fesih benim şahsi kararım değil. Öyle olsa dediğiniz gibi oluşacak zararı üstlenirim. Ancak burada haklıyız ve dava olsa da kazanacağımızı düşünüyorum. Bu karar kalite gözetilerek alındı. Ben firmayı ve sahiplerini tanımıyorum. Bu firma Tuncay beye atfetilen asansör firması değil" dedi.

 
Batur, AK Partililer'i Erdoğan'ın sözleriyle vurdu
 
Yargıtay'dan flaş Aziz Yıldırım kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur, AK Partililer'i Erdoğan'ın sözleriyle vurdu
Konak Belediye Meclisi toplantısına Zorlu Holding'in Pasaport'a yapmayı ...
Tire'de skandal görüntüler... Hayvanlar açlıktan ölüyor!
Tire Belediyesi Köpek Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tüyler ürperten ...
Kemalpaşa'da can dostlar unutulmadı
Kemalpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarını soğuk kış günlerinde yalnız bırakmadı. ...
 
Tarımda İzmir rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019’a tarım politikasıyla damga vurdu. Büyükşehir ...
Karaburun'da şok iddia! Mezarlık üstüne kafeterya yapılıyor...
Kendini belediye şirketine müdür olarak atayıp 7 bin 500 TL huzur hakkı ...
Başkan İduğ çağrı merkezinde... Başka bir arzunuz?
Sık sık çalışanlarla bir araya gelip, birimlerin işleyişini yerinde inceleyen ...
 
Narlıdere'de muhteşem konser!
Narlıdere Belediyesi Türk  Sanat Müziği (TSM) Korosu, Hüseyin Güzeltepe'nin şefliğinde ...
Öğrencilere ring müjdesi...
Ekonomi, sanat, spor ve eğitim gibi farklı alanlarda şehrin önde gelen ...
İZBAN bir yılda Türkiye'yi taşıdı
Türkiye'nin havalimanı bağlantılı en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri