ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
31 Ağustos 2023 Perşembe - 11:41

Karşıyaka, gelincik tarlasına döndü

Karşıyakalılar, bağımsızlık mücadelesi veren milletlere ilham olan büyük zaferimizin 101. yılını ellerinde bayraklar, dillerinde zafer marşlarıyla kutladı. Karşıyaka Çarşısı, binlerce yurttaşın katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşünde gelincik tarlasına döndü.

Karşıyaka, gelincik tarlasına döndü

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Dün çıktığı yoldan geri dönmeyen kahramanların çocukları olarak, bugün bir kere daha söz veriyoruz: bu büyük emaneti taşımaktan asla yorulmayacağız. Her biri onur anıtı olan atalarımızdan aldığımız bu büyük emaneti, onlara yakışacak biçimde gelecek kuşaklara taşıyacağız” diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi’nin hazırladığı etkinlik programı ile binlerce yurttaş, 101. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde toplanan yurttaşlar saat 20.00’de kortej yürüyüşüne başlayarak Karşıyaka Çarşısından Hergele Meydanı’na ulaştı. Belediye Bandosu eşliğinde ellerde Türk Bayrakları, dillerde marşlar ile gerçekleştirilen yürüyüş izleyenlerin de katılımıyla binlerce kişiye ulaştı. Hergele Meydanı’nda Belediye Tiyatro Topluluğu’nun canlandırması ve zeybek gösterisi ile devam eden şölen, Seda Öztürk ve Belediye Orkestrası Konseri ile son buldu. Tek ses, tek yürek olan binlerce Karşıyakalı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını sonsuz sevgi, saygı ve minnetle andı.

ZAFERLERİN ZAFERİ: 30 AĞUSTOS

Etkinliğe katılan Karşıyakalılara hitap eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 30 Ağustos zaferini, tarihteki askeri başarılardan ayıran çok önemli farklar olduğuna dikkat çekerek, “30 Ağustos, her şeyden önce özgürlük ve bağımsızlığını elleriyle kazanmaya yemin etmiş bir halkın yazdığı destandır. 30 Ağustos yalnızca bir askeri zafer değil, yepyeni bir ülkenin yaratılmasıyla sonuçlanan büyük bir yolculuğun adıdır. Bu eşsiz yolculuk 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşuyla sonuçlanmış, askeri zaferin ardından çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla siyasi, toplumsal, ekonomik, kültürel zaferlerin kapılarını açmıştır” dedi.

YAŞASIN 30 AĞUSTOS’U YARATANLAR

“Bu ülkenin var oluşunu simgeleyen her olay, her adım, her başarı, kuşkusuz tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanır. Ama İzmir’de ve Karşıyaka’da yalnızca kutlanmakla kalınmaz, her an yaşanır” diyen Tugay sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’in dağlarında açan çiçekler, Karşıyaka’nın özgürlük ve bağımsızlık kokan rüzgârlarından beslenir, boy verir. O yüzden Karşıyaka daima çağdaşlıktır, demokratlıktır, laikliktir, doğaya, insana, çağdaşlığa, bilime, sanata, insan haklarına saygının öteki adıdır. Ben Karşıyaka’yım, Karşıyakalıyım demek, o yüzden eşi bulunmaz bir tanımlamadır. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla çocuğuyla her Karşıyakalının yürüyüşünde, konuşmasında, duruşunda 30 Ağustosların, 9 Eylüllerin, 29 Ekimlerin, devrimlerin, aydınlanmanın, geleceğe büyük inancın ve umudun ışığı vardır. O ışık asla sönmeyecek. O umut ve inanç asla tükenmeyecek. Dün çıktığı yoldan geri dönmeyen kahramanların çocukları olarak, bugün bir kere daha söz veriyoruz: bu büyük emaneti taşımaktan asla yorulmayacağız. Her biri onur anıtı olan atalarımızdan aldığımız bu büyük emaneti, onlara yakışacak biçimde gelecek kuşaklara taşıyacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ve yol arkadaşı atalarımız, büyük bir halkın kahramanları; Karşıyaka, İzmir ve Türkiye’nin sonsuz sevgi, saygı, minnet ve bağlılığında dipdiri yaşıyorsunuz, büyük emanetlerinizle sonsuza dek yaşayacaksınız. Ruhunuz şad olsun. Yaşasın 30 Ağustos’u yaratanlar, yaşasın yolumuzu aydınlatanlar, yaşasın o yolda asla yorulmayanlar! Yaşasın İzmir, yaşasın Karşıyaka, yaşasın gözbebeğimiz Türkiye Cumhuriyeti! Bayramımız kutlu olsun!”

 
Kiraz Belediyesi'nden 12 milyonluk satış!
 
Çeşme'de büyük coşku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da 30 Ağustos kutlaması!
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü, Seferihisar'da büyük bir ...
Torbalı’da Zafer Bayramı coşkusu!
30 Ağustos Zafer Bayramı, Torbalı’da coşkuyla kutlandı. İlçe sakinleri, ...
Narlıdere büyük zaferi kutladı...
arlıdere’de de 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce ...
 
Konak Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye desteği
İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası’yla protokol imzalayan Konak ...
Balçova'da Porto Riko halayı!
 Balçova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ile Uluslararası Halk ...
Karabağlar’da 101. yıl coşkusu...
Ulusun kurtuluşuna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun en ...
 
Konak'ta Zafer Bayramı kutlaması!
Konak’ta Zafer Bayramı kutlaması!Konak Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos ...
Seferihisar’da 30 Ağustos!
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl kutlamaları Seferihisar’da, Atatürk ...
Seferihisar Halk Market'te ucuz et imkanı!
Seferihisar Belediyesi Halk Market ile vatandaşlara ucuz et imkanı sunuyor. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri