ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5656
    Dolar
  • Euro
    34,8254
    Euro
  • Altın
    2.418,060
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/32°
    IZMIR
  • KONYA
    13/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Motorine indirim geliyor, tarih verildi!
Motorine indirim geliyor, tarih verildi!
İki helikopter havada çarpıştı: 10 ölü
İki helikopter havada çarpıştı: 10 ölü
Antalya'da restoran boykotu tuttu...
Antalya'da restoran boykotu tuttu...
Takıntılı avukatın ölüm listesi!
Takıntılı avukatın ölüm listesi!
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 10:37

Kaymakamlığa yardım başvurusunda bulundu, AK Parti'ye üye yapıldı!

İzmir'de yaşayan Emine Akbaba, kaymakamlığa yardım başvurusunda bulundu. Başvuru sonrası Akbaba, kendisine gelen mesajla AK Parti'ye üye yapıldığını farketti.

Kaymakamlığa yardım başvurusunda bulundu, AK Parti ye üye yapıldı!

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan Emine Akbaba, 2021 yılının eylül ayında telefonuna gelen, “Ailemize hoş geldiniz. Üyelik işlemleriniz başarıyla gerçekleştirilmiştir” mesajıyla AK Parti Buca İlçe Teşkilatı'na üye yapıldığını öğrendi. Mesajın ardından e-Devlet uygulamasına girerek parti üyeliği olup olmadığını sorgulayan Akbaba, AK Parti Buca İlçe Teşkilatı'nda aktif üyeliğinin bulunduğunu gördü. Akbaba, durumu fark etmesinin ardından e-Devlet üzerinden parti üyeliğinden istifa etti.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre, 26 Temmuz'da parti üyeliğinin yeniden aktif edildiğini gören Akbaba, AK Parti Buca İlçe Teşkilatı'nı aradı. Bilgisi dışında partilerine üye yapıldığını, istifa etmesine rağmen şu an halen üye olarak göründüğünü söyleyen ve “Kimlik bilgilerimi nereden alıyorsunuz?” diye soran Akbaba'ya, “Partimize gelip üye olmuş olabilir misiniz? Üyelik koçanı olmadan üye yapamayız” denildi. Akbaba, yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.


Kaymakamlığa yardım başvurusunda bulundu
Telefon görüşmesinden kısa bir süre sonra yeniden AK Parti Buca İlçe Teşkilatı tarafından aranan Akbaba'ya bir yetkili, itiraf niteliğinde bir açıklamada bulundu. Yetkili, “2021 yılında partimize maddi yardım başvurusunda bulunmuşsunuz. Teşkilatımıza gelmişsiniz. O sırada da üyelik başvurusu yapmışsınız. 2022 yılı mart ayında da sistem üyeliğinizi güncellemiş” dedi.

“Size gelmedim, kaymakamlığa başvuruda bulundum. Devlete yaptığım bir başvuru siyasi bir partiye nasıl geliyor?” diye soran Akbaba, doldurduğu iddia edilen üyelik koçanının fotoğrafının kendisine gönderilmesini talep etti. Telefondaki yetkili ise Akbaba'yı ısrarla Buca İlçe Binası'na davet etti.


'Partilerinin kapısından içeri girmem'
Akbaba, 2017 referandumu sürecinde 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Hakkında defalarca aynı suçlama ile dava açılan Akbaba, yaşanan duruma tepki göstererek, “AK Parti’ye karşı yıllardır sokaklarda mücadele ediyorum. Erdoğan’a hakaret ettiğim gerekçesiyle defalarca gözaltına alındım, Ege Üniversitesi’nde uzaklaştırma cezası alıp kaldığım KYK yurdundan atıldım. 2017 referandumunda ‘Hayır’a sahip çıktığım için tutuklandım. Partilerinin kapısından içeri girmem bile mümkün değilken kendi rızamla üye yapıldığımı iddia ediyorlar. Ben bu partiye giderek hiçbir başvuruda bulunmadım. Kaymakamlığa yani devlete yaptığım yardım başvurusu nasıl oluyor da siyasi bir partiye gidiyor? Pandemi sürecinde Buca Kaymakamlığı'ndan yardım aldığım doğrudur. AK Parti Buca İlçe Teşkilatı’nda yetkili olduğunu söyleyen bir kadın, 2021 yılının mayıs ayında kendilerine başvuru yaptığımı söyledi. Kaymakamlığa başvuru tarihim ise Nisan 2021. Yani 1 ay sonra da AK Parti’ye yardım başvuru evrağım ulaştırılmış. Bilgilerimin doğrudan kaymakamlık eliyle AK Parti’ye ulaştırıldığını düşünüyorum” dedi.


'Şikayetçi olacağım'
Hem sahte belge düzenlendiğini, hem de bilgilerinin izni olmadan AK Parti'ye verildiğini söyleyen Akbaba, hukuki girişimde bulunacağını vurguladı. Akbaba, “Görüştüğüm AK Parti Buca İlçe’deki yetkili kadın, ıslak imzam ile üyelik başvurum olduğunu iddia ediyor. Hem bilgilerimi benim iznim olmadan kullanıp, hem de sahte evrak düzenliyorlar. Israrla görüşme yapmak için beni ilçe binalarına çağırdılar. Daha önce T.C. kimlik numaralarının karıştığını söylemişlerdi, şimdi gidip üye olduğumu söylüyorlar. Hem AK Parti Buca İlçe’den, hem de bilgilerimi izinsiz siyasi bir parti ile paylaşan Buca Kaymakamlığı’ndan şikayetçi olacağım” dedi.


Kaymakamlıktan açıklama
Buca Kaymakamlığı Sosyal Yardım Birimi ise bilgi paylaşımı gibi bir durumun söz konusu olmayacağını öne sürdü. Yetkili, partilere üye olanların yine partiler tarafından yardım için kaymakamlığa yönlendirilebildiğini, ancak kaymakamlığa başvuruda bulunanların herhangi bir siyasi partiye yönlendirilemeyeceğini söyledi.

 
2022 kişiyle zeybek oynayacaklar!
 
Büyükşehir'den Basmane'de Oteller Pojesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'na sert tepki
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun ...
Fondip coşturdu
Şenlik havasında geçen Yenifoça geleneksel plaj voleybolu turnuvasının ...
Yenifoça'da plaj voleybolu heyecanı
Yenifoça geleneksel plaj voleybolu turnuvası, Burunucu sahilinde düzenlendi.
 
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan şadırvan için soruşturma
İzmir'in Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda dün gece kimliği belirsiz kişiler ...
Akıl almaz kaza... İki aracın arasına sıkışıp öldü...
İzmir'in Tire ilçesinde, park halindeki iki kamyondan birinin hareket ...
Murat İde'nin anne acısı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanı Murat İde’nin ...
 
CHP'li Sındır, Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi'nin yıkım kararına tepki gösterdi: 2 YIL BOYUNCA NEREDEYDİNİZ!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ...
Bir zamanlar Erdoğan'a aşıktı, şimdi Perinçek'e...
"Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözleri sonrası AK Parti'den ...
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan cemevi açıklaması
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Ankara'daki cemevi saldırısıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri