ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
7 Eylül 2023 Perşembe - 17:50

Memur ve işçi zamlarında hesap değişiyor!

Kamuda çalışan memur ve işçilerin maaş artışlarıyla ilgili düzenleme değişiyor…?

Memur ve işçi zamlarında hesap değişiyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kur rejiminde herhangi bir değişiklik olmayacak. Yatırımcılara ve ihracata çok güçlü destek vereceğiz” dedi. Şimşek, Orta Vadeli Program ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.?OVP’ye ilk tepkilerin olumlu olduğunu ifade eden Başan Şimşek, dezenflasyon programına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğinin tam olduğunu söyledi. Ankara’da düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Şimşek, “Yatırımcılarla diyaloğumuz güçlü, yatırımcı toplantılarını Japonya’dan başlatıyoruz” dedi. Bakan Şimşek kamuda çalışan memur ve işçilerin maaş artışları için “Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak” ifadesini kullandı.

‘ERDOĞAN’IN DESTEĞİ TAM’

Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dezenflasyon programına tam destek verdiğini söyledi. “Bu programın başarılı olması için Cumhurbaşkanımızın tam desteği çok önemli. Bunu sadece hissetmiyoruz, görüyoruz” diyen Şimşek, yılsonuna kadar G20, Almanya, New York, Londra, Asya ve Orta Doğu’da görüşülmedik yatırımcı bırakmayacaklarını ifade etti. Şimşek, programın dış kaynak ayağının çok güçlü olacağına inandığını belirterek, “Birleşik Arap Emirlikleri’nde sonuç yakın” dedi. Kur hedefi olmadığını belirten Şimşek, “OVP’de işin doğası gereği bir kur tahmini olması gerekiyor” diye konuştu. İç talebin yeniden dengelenmesi ihtiyacının çok net olduğunu belirten Şimşek, “İç talep yavaşlayacak, yatırımlara ihracata çok güçlü destek vereceğiz” dedi.

Önce rezervleri güçlendireceklerini, sonra kur korumalı mevduattan çıkış olacağını belirten Şimşek, işverenin katkısı olduğu yeni bir bireysel emeklilik modeli öngördüklerini açıkladı. Şimşek, bu modelin amacının sistemde kalış süresini ve fon tutarını artırmak olduğunu söyledi. Şimşek son olarak KKM’den çıkış ile ilgili, “Önce rezervlerimizi güçlendireceğiz. Sonra çıkış stratejisini kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

‘BÜYÜME VE ENFLASYON HEDEFİ TUTARLI’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, orta vadeli programa (OVP) ilişkin düzenlenen toplantıda açıklamalar yaptı. Yılmaz, OVP’nin en büyük gücünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “OVP için hükümet olarak arkasındayız” demesi olduğunu belirterek, “Bu, planın hayata geçmesini sağlayacak en önemli unsurdur” dedi. Yılmaz, büyüme ve enflasyon hedefinin tutarlı olduğunu belirterek, büyüme kompozisyonunun enflasyonu artırıcı değil, dezenflasyona katkı verici yönde olacağını söyledi.

Yılmaz, kur hedeflerinin olmadığını belirterek, “Serbest piyasa esastır” dedi. Yılmaz, cari fazla hedefinden vazgeçilmediğini ancak sürecin zaman alacağını belirterek, “Bu hedefe ulaşmak için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.

ERKAN’DAN SIKILAŞTIRMA VURGUSU

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da toplantıda açıklamalarda bulundu:

Erkan, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın beklenenden kötü olması ve petrol baskılarının belirginleşmesinin enflasyonu tahmin üst bandının (yüzde 62) üstüne taşıma ihtimalini artırdığını belirterek, “OVP için (enflasyonda) yukarı yönlü riskleri dikkate alan bir tahminle çıkmanın daha doğru olacağına karar verdik” dedi.

Erkan, parasal sıkılaştırmanın enflasyonda belirgin iyileşme sağlanana kadar devam edeceğini belirterek, “Enflasyon hedef patikamıza 2024 içinde bir miktar gecikmeli oturma riski taşımasına rağmen 2024’te dezenflasyonu sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Erkan, kur korumalı mevduat (KKM) bakiyesinin şu an için yatay seyretmesinin amaçlandığını belirterek, “KKM’de sakin ama kararlı bir strateji ile ilerleyeceğiz” dedi. Erkan, dezenflasyonun birinci öncelik olduğunu vurgulayarak, “Bundan taviz yok” ifadesini kullandı.

Erkan, sistemin TL’ye dönme hızının kararlı ve kademeli şekilde yapılacağını belirterek, “Son dönemde fiyat istikrarı ve finansal istikrar oluşuyor algısının sermaye hareketlerini devreye soktuğunu görüyoruz, bunun devam edeceğini öngörmekteyiz” dedi.

YABANCI YATIRIMCI VURGUSU

Erkan, yatırımcıların Türkiye’ye olan iştahının yüksek olduğunu belirterek, “Tahvil yatırımcısının ilgi artışını bekliyoruz” diye konuştu.

Erkan, Dünya Bankası’nın Türkiye ekonomisine verdiği desteğin önemli olduğunu belirterek, “Bu karar, doğru para ve maliye politikalarının eşgüdümü, kararlı ve istikrarlı bir Merkez Bankası ve güçlü bir OVP’ye verilen desteğin göstergesidir” dedi.

Erkan son olarak, “Enflasyon ve kur hareketlerinin sene içinde oynaklık göstermesi, hele ki geçiş dönemlerinde bazı durumlarda yıl ortalaması ve yıl sonu üzerinden yapılan hesaplarda ciddi farklılıklar gösterebilmektedir” dedi.

 
Prof. Ercan büyük deprem beklenen 11 ili açıkladı!
 
İzmir'in iki ilçesindeki sondaj talebine onay!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni vergi ve zamlar yolda!
Vergi uzmanları, dün açıklanan OVP ile otomobilden konuta kadar çeşitli ...
Eskinazi, OVP'deki ihracat hedefini yorumladı: "Finansman ve döviz kuru anahtar olacak"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Orta Vadeli Program ...
ESİAD Başkanı Zorlu'dan OVP açıklaması: "Kararlılıkla uygulanmalı"
ESİAD Başkanı Sibel Zorlu, enflasyonla mücadele için açıklanan orta vadeli ...
 
Yorgancılar'dan OVP yorumu: "Gerçekçi yaklaşımlar umut verici"
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Açıklanan Orta Vadeli ...
Kuru incirde ihracat hedefi 300 milyon dolar!
Cennet meyvesi kuru incirde yeni sezona başlama heyecanı yaşanıyor. Türkiye’nin ...
Kredi kartı kullanımına sınırlama!
Hükümetin dün açıkladığı Orta Vadeli Program‘daki (OVP) hedeflerinden ...
 
Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan ek MTV açıklaması!
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), "Ek MTV'yle ilgili olarak Anayasa Mahkemesine ...
EİB’nin ihracatında düşüş... Eskinazi: ''Zamlar belimizi büktü''
Ege İhracatçı Birlikleri’nin ağustos ayı ihracatı 1 milyar 522 milyon ...
LPG'ye zam geldi!
Akaryakıt fiyatlarındaki zam yağmuru devam ediyor. Son olarak bu gece ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri