ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
30 Ekim 2023 Pazartesi - 14:20

Menemen'de on binler cumhuriyet aşkıyla yürüdü

Cumhuriyetin 100. yılı, Menemen’de unutulmaz bir yürüyüş ve Atatürk sürprizi ile kutlandı. On binlerce vatandaşın bayraklarla ve fenerlerle eşlik ettiği ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüş sonunda konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ey yükselen Yeni Nesil... Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yükseltecek ve yüceltecek olan sizsiniz” demiştir. Asırlık çınar cumhuriyetimizi, yüceltmeye, yükseltmeye var gücümüzle çalışarak devam edeceğiz" dedi.

Menemen de on binler cumhuriyet aşkıyla yürüdü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü, Menemen’de uzun yıllar unutulmayacak bir atmosferde kutlandı. Gündüz resmi geçit törenleriyle başlayan kutlamalar, akşam saatlerinde Menemen’in her köşesine taşındı.Atatürk Caddesi’nde düzenlenen Resmigeçit Töreni’ne Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler, şehit yakınları ve 7'den 77'ye çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz’ın günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşma ile devam etti. Protokolün halkın bayramının kutlanmasının ardından, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği Gençlik Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve çeşitli ödüller verildi.

ATATÜRK SÜRPRİZİ DUYGULANDIRDI

Törene Menemen Belediyesi’nin zeybek gösterisi damga vurdu. 100 kişilik zeybek ekibinin gösterisinde Atatürk sürprizi, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Kostüm ve makyajıyla Atatürk’ü canlandıran sanatçı, Menemenlilerden büyük alkış aldı. 

PEHLİVAN, 100 EFE BİRLİKTE DİZ VURDU

Törende Atatürk sürprizi sonra Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan da efelere katıldı. Başkan Pehlivan’ın, zeybek ekibiyle birlikte Cumhuriyet aşkıyla yere diz vurması ortaya güzel görüntüler çıkarırken, vatandaşlar da Pehlivan’ı alkışlarıyla destekledi.

MENEMEN’DE MUHTEŞEM KORTEJ

Şehir Parkı’nda gün boyu düzenlenen çocuk atölyeleri, yerel üretici stantları ve çömlek workshopları büyük ilgi gördü. Saatler 18.00'i gösterdiğinde ise Menemen Stadı önünden bando eşliğinde 100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi. On binlerce Menemenli ellerindeki Türk bayraklarıyla kortej yürüyüşüne eşlik etti. Meşalelerin taşındığı yürüyüşte ve aynı zamanda Lise Yolu ile Sevgi Yolu'nun da açılışları yapıldı. Korteje eşi Filiz Pehlivan ile katılan Menemen Belediye Başkan Aydın Pehlivan, Menemenlilerin bayramlarını kutladı.

PEHLİVAN: CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhuriyet Meydanı’nda coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Pehlivan, “Menemen'imizde böylesi mahşeri bir kalabalıkla birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururu içindeyim. Duygularım tarifsiz, heyecanım çok yüksek... Dile Kolay Cumhuriyetimiz asırlık bir çınar oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğe olan sonsuz inancının bir simgesidir! İşte bu cumhuriyet aşkıyla, sadece 10 yılda Avrupa'nın küçümsemeye çalıştığı, hor gördüğü milletimiz, yurdun dört bir yanını demir ağlarla, fabrikalarla, İzmir İktisat Kongresi'nin kararlarıyla yeniden ayağa kaldırdı. Tüm bunları yaparken bir de öğüt verdi Büyük Atatürk; Ey yükselen Yeni Nesil... Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yükseltecek ve yüceltecek olan sizsiniz! Bizler bu sözü kendimize şiar edindik. Bizler Cumhuriyetimizi yüceltmek, yükseltmek için bu görevlerdeyiz. İşte bu yüzden Menemen'imizde bir kalkınma hamlesine imza attık. Yüz akı projelerimizle de eğitimden sağlığa, kültürden spora, altyapıdan üstyapıya kadar birçok alanda Menemenimiz için ilkleri kazandırıyoruz. Bizler, Ata’mızın kurduğu Cumhuriyeti korumaya, şehitlerimizin kanıyla sulanmış topraklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle vatanımızın birliği, milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin taçlanmasıyla kurulan Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. İzmir’in Yüz Akı Menemen’imizden, ülkemizin yeni yüzünde, umut dolu tüm yüzlere sesleniyorum, Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Türkiye, Yaşasın İzmir, Yaşasın Menemen” dedi.

GÖKYÜZÜ AYDINLANDI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saatler 20.23’ü gösterdiğinde ise gökyüzüne taşındı. Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere Menemen'in yedi farklı noktasından atılan havai fişeklerle birlikte gökyüzünde görsel şölen yaşandı.

SÜPERSTAR, CUMHURİYET İÇİN SÖYLEDİ

Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonrasındaysa bayram heyecanı Ajda Pekkan ile taçlandı. Türk pop müziğinin en büyük isimlerinden olan ve "Süperstar" olarak bilinen Ajda Pekkan, en güzel şarkılarını Menemenliler ile birlikte Cumhuriyet için seslendirdi.

 
Çeşme’de 100. Yıla yakışır Cumhuriyet Korteji!
 
Dünya’nın turşusunu Türkiye kurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de 100. Yıla yakışır Cumhuriyet Korteji!
Çeşme Belediyesi, hafta boyunca süren Cumhuriyet kutlamalarını binlerce ...
Gaziemir’de 100. yıl coşkusu Hayko Cepkin ile zirveye ulaştı!
Gaziemir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlediği Hayko ...
Torbalı’da Cumhuriyet coşkusu 5 gün sürdü!
Torbalı’da 5 gün boyunca dolu dolu süren Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ...
 
Dikili'de 100. yıl coşkusu!
Cumhuriyetin 100. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Dikili’de de coşkuyla kutlandı. ...
Bilge Çınarlar, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı!
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri, ...
Seferihisar fener alayıyla aydınlandı!
Seferihisar'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında ...
 
Efes Selçuk'ta 100. yıl kutlaması!
Efes Selçuk Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşku, bayraklarla dolu ...
Bornova’da coşkulu 29 Ekim!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı Bornova’da törenlerle ...
Bayraklı'da muhteşem açılış!
Bayraklı Belediyesi, hafta boyunca süren Cumhuriyet kutlamalarını 10 bin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri