ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
22 Şubat 2024 Perşembe - 16:08

Meral Akşener'den İzmir mesajları... ''MECBUR DEĞİLSİNİZ!''

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İzmir adaylarının tanıtım töreninde İzmirliler'e seslendi. İzmir Büyükşehir adayı Ümit Özlale'ye destek isteyen Akşener, "Seni hiçbir zaman velinimet kabul etmemiş, birine göre gavur İzmir, öbürüne göre mecbur İzmir. Hadi oradan demek zorundayız. Hiç kimseye, hiçbir şeye mecbur değilsiniz. Siz patronsunuz, siz milletsiniz, seçmensiniz. Bu defa seçin Ümit'i beğenmezseniz, yanlış yaparsa değiştirin" dedi.

Meral Akşener den İzmir mesajları...  MECBUR DEĞİLSİNİZ!

SONKALEİZMİR- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale'nin proje sunumu ile partisinin İzmir adaylarının tanıtıldığı törende dikkat çeken mesajlar verdi. 

"ATATÜRK'ÜN VARİSİ OLANLAR DEM'LENİYOR"

"Milletin umudu" tezahüratlarıyla kürsüye gelen Akşener, geçmişte Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde çıkan bir gazeteyi göstererek şöyle konuştu:

"Onu okudum. Niçin İzmir'e gıcık olunduğunu anladım. Bu kadar sevilen, sayılan, özlenen bir lider dünyada yoktur. Pergelin ucunun konulduğu yer de İzmir'dir. İyi ki varsınız. İnsan olarak pek çok haksızlığı, iftirayı, çirkinliği zaman zaman asabileşsem de hazmetmeye gayret etmişimdir. Şahsi olarak kendime bir şey istemiyorum. Bir siyasi parti kurduk. Arkadaşlarımız öne geç dedi. Ben öne geçtim. Milletimizi bu iki yumruk arasından, bu tahtaravalli kayıkçı siyasetinden kurtarmak için yola çıktık. Milletimiz için isteyenim ama kişisel olarak isteyen değilim. Milletim için oy istiyorum, destek istiyorum. Hazmetmişimdir, yutmuşumdur zaman zaman zor olsa da. Ancak Atatürk'e, ailesine söylenen hiçbir sözü yutamadım. Babamın amcası Atatürkümüz'ün arkadaşı. İzmir'de ilk kurşunu atan Hasan Tahsin varya benim amcam da aynı adı taşıyordu. Zübeyde annemizin hakkında bu dönemde konuşulan çirkinliklerin hiçbirini hazmedemedim. Zaman zaman ağzımı bozdum. Şerefsiz dedim. Mahkemeye verildim ama isterdim ki Türkiye'de yer yerinden oynasın. Oynamadı kardeşlerim. Bu yumruk arasındaki sistemden herkes memnun. İzmir Atatürk'ün şehri, Zübeyde Ana'nın şehri, ilk kurşunu atan, işgale hayır diyen şehirdir. Atatürk ilk kurşun atıldığında yoldadır. Arabanın lastikleri bozulur, yapmaya çalışırlarken iner. Bir köylü çift sürmektedir. En sevdiğim hatıralardan biridir. Bunları doğru anlatabilsek o şerefsizler böyle konuşamazdı. İner, köylünün yanına gider. Der ki 'İzmir'e Yunan girdi, bir vatansever kahraman kurşun sıktı şehit oldu. Sen çiftçilik yapıyorsun tarlayı sürüyorsun. Ne düşünüyorsun.' Çiftçi der ki 'Bir kardeşim burda şehit, oğlum şurda şehit. Alisinin tüm erkekleri şehit. Bu kadar kişi bu öküzle bana bakmaktadır. Atatürkümüzün gözünden yaş akar. Bunu anlattığı kişi Afet İnan'dır. O köylü daha sonra şehit düştü İstiklal Savaşı'nda.. Biz bunları doğru anlatamadığımız için Atatürk'ün varisi olanlar 'Dem'leniyor bugün.  Varisi olanlar bu derece bazı konularda çok geniş düşünceli olamazlar. Bir tarafta bu var. Bir tarafta da anasından başlayarak Atatürk'ün her bir haline iftira atanlar var. Bunu seyreden yöneticiler var. Ben seyredemem kardeşim."



ÖZLALE İÇİN OY İSTEDİ

Yerel seçim süreciyle ilgili konuşan Akşener şöyle devam etti:

"31 Mart'ta bir karar vereceksiniz. 'İzmir benimdir, ceketimi assam kazanırım' diyen canı istediği irtibatları kuran bir anlayışa evet diyeceksiniz ya da Atatürk'ün bugünkü torunu sayabileceğimiz onun ilkeleri uğruna ne gerekiyorsa yapacağınızdan emin olduğunuz İYİ Partili adayımız Ümit Özlale'ye oy vereceksiniz. Ne o tarafla ne bu tarafla olmak mecburiyetinizi ortadan kaldıracaksınız. Türkiye'de oluşan mecburiyetleri ortadan kaldıracaksınız. Türkiye'yi zora sokan bir anlayışı değiştireceksiniz. İktisat Kongresi'nin yapıldığı yerdeyiz. 1923 Türkiye yanmış yıkılmış, 1. Dünya Savaşı'nda yüzde 80'lerin yüzerinde kaybımız var. Çocuklar şehit olmuş. Böyle bir netice üzerine Kurtuluş Savaşı vermiş ama birinci önceliği ne yapmış gelmiş burada İzmir'de, ilk kurşunu atan hem de ekonominin merkezi şehrimizde İktisat Kongresi yapmış. İzmirliler'in sadece bunun için bile emanete sahip çıkma mecburiyeti var. O günden bugüne İzmir'in Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen insanlara kötü davrandığını gördünüz mü? İzmir Atatürk'ün şehri olduğu için Türkiye'nin her yerinden gelen doyduğu yerde İzmir'e katkı sunan, İzmirli olan herhangi bir şehrin orada doğmuş kişisine yanlış davranış gördünüz mü? Şahit oldunuz mu? Olmazsınız. Atatürkümüz manda ya da sıgınmacılık gibi bir sistemin içinde yer alsa ne olurdu? O günün şartlarında kabul etmek mantıklıydı. Hiçbir şeyin yok. Ne yaptı, mechule gitti. Milletine güvendi. Çok kolaydı el sıkışmak ister Amerika ile ister İngiltere ile. Herkes onu istiyordu. Atatürk reddetti, milletine güvendi. "



"HİÇ KİMSEYE HİÇBİR ŞEYE MECBUR DEĞİLSİNİZ"

Akşener sözlerini şöyle tamamladı:

"İYİ Parti'nin misyonu mandayı kabul etmemektir. İYİ Parti'nin misyonu 'Sen aday çıkarırsan, o kazanır' cümlesine uymamaktır. İyi adaylar çıkar o kazansın, sen kazan. Seni hiçbir zaman velinimet kabul etmemiş, birine göre gavur İzmir, öbürüne göre mecbur İzmir. Hadi oradan demek zorundayız. Ümit Özlale seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkan adayı ya da daha önce yöneten başkanlarıyla, Ankara'da Kocaeli'de, Sakarya'da belediye başkanlığı yönetiminin ne farkı var. Belediye tekrar söylüyorum. Sanki Allah Allah nidalarıyla cenke gidiyoruz. Ümit Özlale kazandığında laik hassasiyetleri yüksek, Atatürk'e sahip çıkan, demokrasiye inanan, adalete, liyakate inanan İzmirli'nin dediğinin dışında ne yapar ki. Tam tersine bu istediklerimizin hepsini yapar. Ben kefilim kendisine. Hiçkimseye, hiçbir şeye mecbur değilsiniz. Siz patronsunuz, siz milletsiniz, seçmensiniz. Bu defa seçin Ümit'i beğenmezseniz, yanlış yaparsa değiştirin. Maneviyat üzerinden korkuyla kamplaştırılırsanız kazandık zannedersiniz ama kaybedersiniz. Merkez ilçelerin arka sokaklarına gidin. İzmirli olarak kendini kabul eden hizmetsizliğin getirdiği nasıl bir nefret oluştuğunu görürsünüz. Bunu da engellemek için Ümit'i seçin. Atatürkümüz'e sahip çıkan ve onun İzmir için düşündüklerini, Türkiye için düşündüklerini İzmir'de hayata geçiren daha sonra 2028'e iktidar olarak cumhuriyetimizi kuruluş ayarlarına döndürmek için sizden istemek üzere hepinize saygılarımı sunuyorum."


 

 
İzmir'de yakalanan DEAŞ şüphelileri hakkında karar!
 
Cemil Tugay'dan İnciraltı ve opera binası mesajları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Gökçekaya: 'Hemşerilerim bana inanıyor. Ben de onlara inanıyorum'
Cumhur İttifakı’nın AK Partili Çiğli Belediye Başkan Adayı Murat Gökçekaya, ...
Hamza Dağ: ''İzmir'i dünyanın ticaret merkezlerinden biri yapacağız''
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Projelerimizle, ...
Cemil Tugay'dan KSK'ye ziyaret... 'Karşıyaka Stadı'nı yapmaya hazırız'
Karşıyaka Spor Kulübü'nü ziyaret eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
Erdoğan'dan 'zübük' göndermesi
"Türkiye verdiği sözleri inkar eden zübük siyasetçi tiplerini gördü" diyen ...
Kuşadası'nda sosyal belediyecilik...
Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından sosyal yardımlarını 3 ...
Cemil Tugay: Göztepe'yi Süper Lig’de görmekten çok mutlu olurum
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor ...
 
Başkan Tugay’dan "Bayraklı Şehir Hastanesi'ne monoray" açıklaması...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sanayici ...
CHP’li Önal belediye emekçileriyle buluştu
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, Bayraklı Belediyesi’nin ...
AK Partili Bucaklıoğlu: "Güzelbahçe'de kreş sorununu çözeceğiz"
AK Parti Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Gümüş Saime Bucaklıoğlu çalışmalarına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri