ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,8546
    Dolar
  • Euro
    52,8224
    Euro
  • Altın
    6.966,260
    Altın
  • Bist-100
    14.588,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    7/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/13°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    9/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Akdeniz açıklarında 3.7 büyüklüğünde deprem
Akdeniz açıklarında 3.7 büyüklüğünde deprem
Gözaltına alınan Onursal Adıgüzel'den ilk açıklama!
Gözaltına alınan Onursal Adıgüzel'den ilk açıklama!
İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı!
İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı!
PTT'nin 7 yıllık zararı 13 milyar TL'yi aştı
PTT'nin 7 yıllık zararı 13 milyar TL'yi aştı
29 Mart 2026 Pazar - 10:20

Milli sporcu Buket'i öldüren alkollü sürücü serbest... Ailesi 4 milyon TL'ye şikayetten vazgeçti!

Kayseri'de, 21 yaşındaki Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonu Buket Kaya'nın, TIR'a arkadan çarpan otomobilde ölümüne ilişkin tutuklanan ve ilk duruşmada tahliye edilen arkadaşı sürücü Ramazan Öner’e (27) verilen 3 yıl 10 ay hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Buket'in ailesi 4 milyon TL karşılığında şikayeti geri çekti.

Milli sporcu Buket i öldüren alkollü sürücü serbest... Ailesi 4 milyon TL ye şikayetten vazgeçti!

Kaza, 22 Ekim 2023’te saat 23.30 sıralarında, Melikgazi ilçesi Gökkent Mahallesi Nalçik Bulvarı'nda meydana geldi. Ramazan Öner yönetimindeki 50 ADC 978 plakalı otomobil, K.Ö. yönetimindeki 03 ABN 358 plakalı patates yüklü TIR'a arkadan çarptı. Kazada otomobildeki Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonu milli sporcu Buket Kaya öldü, Ramazan Öner ile M.T. ise yaralandı. TIR şoförü K.Ö. ifadesi sonrası serbest bırakılırken, tedavisinin ardından gözaltına alınan Ramazan Öner tutuklandı. 2019'da Rusya'nın başkenti Moskova'daki 5'inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya alan, Ekim 2022'de de Balkan şampiyonu olan Buket Kaya, Talas ilçesinde toprağa verildi.

4 MİLYON TL KARŞILIĞINDA UZLAŞTILAR

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameyle Ramazan Öner hakkında 'Taksirle ölüme veya yaralanmaya sebep olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık Ramazan Öner'in avukatı Uğur Tiryaki ise olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, müvekkilinin ailesinin hem mağdur M.T. hem de ölen Kaya'nın ailesinin maddi ve manevi sürekli yanlarında olduğunu söyledi. Sanık avukatı ayrıca soruşturma aşamasında kendisinin de var olduğu bir ortamda yapılan protokolle Buket Kaya'nın ailesine müvekkilinin ailesi tarafından 4 milyon TL uzlaşma ödemesi yapıldığını ve bu durumun yapılan protokolle kayıt altına alındığını, ailenin de şikayetini geri çektiğini söyledi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla sanık Ramazan Öner'in cezaevinde kaldığı süre ve tarafların şikayetçi olmaması nedeniyle tahliyesine karar verdi.

KARAR DURUŞMASI YAPILDI

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuksuz sanık Ramazan Öner ile avukatı Uğur Tiryaki hazır bulundu. Müşteki ve mağdur taraflar ise duruşmaya katılmadı. Son sözleri sorulan sanık Öner, “Pişmanım. Böyle olsun istemezdim. Vicdanen de rahat değilim” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Ramazan Öner’i, 'Taksirle ölüme veya yaralanmaya sebep olma' suçundan önce 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanık hakkında ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak, cezasını 3 yıl 10 aya düşürdü. Heyet, sanığın ehliyetine de 9 ay süre el konulmasına hükmetti.

'KAZAYI ÖNGÖRDÜ'

Sanık Ramazan Öner’e verilen kararın gerekçesi açıklandı. Mahkeme, sanığın 2.26 promil alkollü vaziyette araç kullanması nedeniyle ağır kusurlu olduğuna vurgu yaparak, “Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarında bu şekildeki ağır kusurluluk hallerinde olayda öngörme unsurunun olup olmadığını araştırmaksızın bilinçli taksirin varlığını kabul ettiğinin görüldüğü, yerleşmiş uygulamalarına göre, 1 promilden fazla alkol miktarının güvenli sürüş yeteneğini ortadan kaldırdığı, dolayısıyla bu alkol düzeyi üzerinde araç kullanan sürücünün neden olduğu kazayı öngördüğü ve fakat yine de araç kullanmakla bilinçli taksir halinde suçu işlediğinin belirtildiği bu doğrultuda yapılan değerlendirmede dosyaya konu olayda sanığın kusurunun bilinçli taksir halini oluşturduğu, dolayısıyla sanığın bilinçli taksirle maktul Buket'in ölümüne ve mağdur M.'nin de nitelikli biçimde yaralanmasına sebebiyet vererek üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından sanığın taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçundan mahkumiyetine karar vermek gerekmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

 
İzmir'de sağanak etkisi... Araçlar mahsur kaldı!
 
Eski milli sporcu çocukları tenisle buluşturuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başgardiyan Hayal dövülerek öldürüldü
Ailesinin haber alamadığı baş infaz koruma memuru Hayal Alkış, evinde ...
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzzet Ulvi Yönter'in partideki görevinden ...
ABB’de ihale soruşturması: 10 isim hakim karşısına çıkacak
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ihale süreçlerine ilişkin iddialar yargıya ...
 
Restoran ve kafelerde yeni dönem
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle restoran ve kafelerde ...
Murat Çalık dün gece hastaneye kaldırılmış!
İBB davasının 10'uncu celsesinde savunma yapan tutuklu Beylikdüzü Belediye ...
Türkiye’de gizli işsizlik alarmı: Yüzde 29,7 ile rekor kırdı!
TÜİK verilerine göre dar tanımlı işsizlik son 21 yılın en düşük seviyesine ...
 
Türk gemisi, İstanbul Boğazı'na 26 kilometre kala vuruldu
İstanbul merkezli Pergamon Denizcilik'e ait olan Altura adlı ham petrol ...
İnanılır gibi değil: Bu kamyonlar bozuk tavuk yüklü! Faciadan dönüldü!
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yapılan denetimler sonucu 50 ton bozulmuş ...
Elazığ'da deprem!
AFAD'ın aktardığı son bilgiye göre Elazığ'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 29 21 5 3 67 22 45 68
2 Fenerbahçe 30 19 10 1 68 30 38 67
3 Trabzonspor 29 19 7 3 56 31 25 64
4 Beşiktaş 29 16 7 6 53 34 19 55
5 Rams Başakşehir 29 13 8 8 47 30 17 47
6 Göztepe 29 12 11 6 36 26 10 47
7 Samsunspor 29 9 12 8 34 38 -4 39
8 Çaykur Rizespor 30 9 10 11 41 42 -1 37
9 Tümosan Konyaspor 30 9 10 11 38 41 -3 37
10 Kocaelispor 29 9 8 12 24 33 -9 35
11 Gaziantep FK 29 8 10 11 38 49 -11 34
12 Corendon Alanyaspor 29 6 15 8 35 34 1 33
13 Kasımpaşa 29 6 10 13 28 41 -13 28
14 Hesap.com Antalyaspor 30 7 7 16 30 49 -19 28
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 29 6 7 16 28 42 -14 25
16 Zecorner Kayserispor 29 4 11 14 21 54 -33 23
17 ikas Eyüpspor 29 5 7 17 20 43 -23 22
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 29 5 5 19 26 51 -25 20
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri