ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/29°
    ADANA
  • ANKARA
    11/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/34°
    IZMIR
  • KONYA
    16/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bir kadın cinayeti daha!
Bir kadın cinayeti daha!
Doktora bıçaklı saldırı!
Doktora bıçaklı saldırı!
Akdeniz'de korkutan deprem!
Akdeniz'de korkutan deprem!
TV sunucusu küçük çocuğa tecavüzden gözaltına alındı!
TV sunucusu küçük çocuğa tecavüzden gözaltına alındı!
4 Nisan 2021 Pazar - 17:53

Montrö bildirisinde imzası bulunan Emekli Tuğamiral Ertürk: Asıl darbeci iktidar

Türkiye'nin gündemine oturan 'Montrö bildirisi'nde imzası bulunan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Cumhuriyet'e açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sabrımızı sınamasınlar açıklamasına da yanıt veren Ertürk, "Bunlar boş laflar. Soylu'nun daha önce bu iktidar için neler söylediğini de biliyoruz" dedi.

Montrö bildirisinde imzası bulunan Emekli Tuğamiral Ertürk: Asıl darbeci iktidar

Emekli amirallerin "Tekkedeki amiral", "Montrö'nün tartışmaya açılması”, "Atatürk ilke ve devrimleri" konularındaki bildirisinin ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ‘103 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlanan bildiriyle ilgili re’sen soruşturma başlattı.

Soruşturma öncesi ve sonrasında iktidar kanadından arka arkaya sert tepkiler geldi. Son olarak açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sabrımızı zorlamasınlar. Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, devletimize, milletimize, tarihimize, medeniyetimize bağlıyız ve sadığız, biz buradayız" dedi.

Bildiride imzası bulunan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk  gelen tepkiler ve açılan soruşturmanın ardından Cumhuriyet'e açıklamalarda bulundu.

"ASIL DARBECİ İKTİDAR"

Öncelikle iktidar tararfından gelen tepkileri değerlendiren Ertürk, "Bunun ciddiye alınacak bir tarafı yok. Olayın darbe çığırtkanlığıyla bir ilgisi yok. Olay artık asker olmayan, emekli olmuş kanaat önderi durumunda olan özellikle de Montrö konusunda deneyimleri, bilgileri, tecrübeli olan insanlar bazı tehlikeler konusunda topluma bir açıklamada bulunuyor. Üzerlerinde üniforma yok, asker değiller sade Türk vatandaşları. Bu olayın darbeyle falan ilgisi yok, esas darbeci iktidar. FETÖ darbecileriyle iş birliği yaptı ve Türkiye'yi 15 Temmuz'a taşıdı. Ve öncesinde devlet, FETÖ Türkiye için tehdittir demesine rağmen yani devletin aklı bu değerlendirmeyi iktidara iletmesine rağmen iktidar bunu yok saydı. FETÖ ile işbirliği yaptı. Ve Türkiye 15 Temmuz'u yaşadı" dedi.

"TÜRKİYE BİR DAHA 15 TEMMUZLAR YAŞAMASIN"

Bildirinin amacını, "Türkiye bir daha 15 Temmuzlar yaşamasın, demokrasiden ve hukuktan uzaklaşmasın diye görüş bildirimi " olarak kaydeden Ertük, "Gayet yumuşak ve güzel bir üslup kullanıldı ama iktidar bunu yanlış anlamadı, iktidar esasında biliyor. Sorun şu; iktidar bitmiş ve tükenmiş bir vaziyette, seçim kazanmasına imkân ve ihtimal yok. Hep operasyon yapıyor, yapılan operasyonlar belli. Ya gündemi kapatmak, gizlemek, örtmek; Ya Millet İttifakı'nı parçalamaya çalışmak, ya da başarı öyküsü yaratmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

İktidarın gündemi kapatmak için bu bildiriyi eleştirdiğini belirten Ertük sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Bu konuyu ne için tuttu? Burada ekmek var, bu şekilde gündemi gizlemeye çalışıyorlar. Bizim iflas eden ekonomiyi, kapanan dükkânları, Türk lirasının kontrolden çıkmasını, paramızın pul olmasını konuşmamız  lazım. Lebalep toplantılar yüzünden azdırılmış pandemiyi ve iflas ettirilen bir dış politikayı konuşmamız lazım. Herkese dayılandın ama şimdi İsrail ile beyaz sayfa, Mısır ile beyaz sayfa, ABD ile beyaz sayfa... ABD ile beyaz sayfa açmak istiyorsun ama bu sayfalar daha önce beyazdı. Bunların üzerini pisleyen kim, karalayan kim? Bu iktidar.

"SİLAHLAR İKTİDARDA"

Bunları konuşmamız gerekirken, buradan bir istismar yaratıp, buradan bir mağduriyet edebiyatı yaratıp, bu konuların üzerini örtmek istiyor ve halkın desteğini almak istiyor. Ama halk bunu yemez. Buradan mağduriyet edebiyatı iktidar için katmadeğer yaratmaz, bunu hep beraber göreceğiz.  Onun için bununla uğraşıyorlar. O açıklamada ne suç unsuru var, ne de başka bir şey var. Biz asker değiliz ki artık, üniforma da giymiyoruz, silahımız yok. Silahlar iktidarda. Gülüp geçmek lazım aslında ama Türkiye ne yazık ki demokrasi, hukuk ve adalet açısından çok zemin kaybeden bir ülke olduğu için bu açığa çıkıyor. "

"SOYLU'NUN BU İKTİDAR İÇİN NELER SÖYLEDİĞİNİ DE BİLİYORUZ"

Süleyman Soylu'nun 'sabrımızı sınamasınlar' açıklamasına ilişkin sorduğumuz soruya yanıt veren Türker, "Bunlar boş laflar. Kötü lafları sahibine iade ediyorum. Soylu'nun daha önce bu  iktidar için neler söylediğini de biliyoruz, onun için ciddiye almıyorum" dedi.

"AMAÇ MARAZA ÇIKARTMAK"

Soruşturma sonucunda neler yaşanabilir sorusuna ilişkin de cevap veren Türker şu ifadeleri kullandı;

"Hiçbir şey olmaz, amaç buradan istismar yaratmak, mağduriyet yaratmak bunu gündemde tutmak. Bugün HDP operasyonu, yarın CHP operasyonu. Çünkü bu iktidar hesap verebilir değil, gitmek istemiyor. Onun için maraza çıkarmak istiyor. CHP ile maraza çıkartmak istiyor, İYİ Parti ile maraza çıkartmak istiyor, kurumlarla maraza çıkartmak istiyor. Bu aynı açıklamayı belki de daha şiddetlisini emekli büyükelçimiz çok yakın bir geçmişte yaptı.Yani amaç maraza çıkarmak, problem çıkarmak. 'İtiş kakış olsun ki biz hala iktidarda kalalım'. Bütün numara bu."

 
Temel Karamollaoğlu: Sorunların konuşulmasını engellememelidir
 
İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den emekli amirallere tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vaka sayılarının arttığı İzmir'de, halk kısıtlamaya uydu
Koronavirüs vaka sayılarının arttığı İzmir'de, pandemi ile mücadele kapsamında ...
Arızalı teknedeki 109 sığınmacı kurtarıldı
İzmir'in Urla ilçesinde denize açılmak üzere koyda olan arızalı teknedeki ...
Deniz Aslanları da bildiri yayımladı
1976-1984 yılları arasında Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu’nda eğitim ...
 
AKP'ye oy vermeyeni Allah çarpar diyen Hünü, koronaya yenildi
Geçen yerel seçimler öncesinde "AKP'ye oy vermeyeni Allah çarpar" sözleriyle ...
CHP’li Sertel'den Amirallere destek... Saldıranların yüzde 70'i geçmişte FETÖ'yü savunuyordu
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 104 emekli amiralin bildiri yayınlamasının ...
CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Bu açıklamadan darbe çıkarmak sivil darbecilere mahsus özellik
103 emekli amiralin Montrö bildirisi Türkiye'nin gündemine oturdu ve AK ...
 
CHP'li Sındır: Esnaf AKP'nin biletini kesmiş
İzmir Kınık'ta esnafı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay ...
İzmir'deki Bulgar göçmenleri sandık başında...
İzmir'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkenin 1989'da demokrasiye ...
Torbalı hırsızlarına suçüstü
İzmir'in Torbalı ilçesinde hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan 2 şüpheli tutuklandı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri