ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Ünlü iki su markasına dev ceza
Ünlü iki su markasına dev ceza
5 Eylül 2020 Cumartesi - 14:06

Mor ve Ötesi'nden senfonik rock konseri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 89. İEF'nin açılış gecesinde İzmir Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alan Mor ve Ötesi konserini izledi. Başkan Soyer, konser öncesi yaptığı konuşmada, Akdeniz'in yeniden barış denizi olmasını istediklerini söyledi.

Mor ve Ötesi nden senfonik rock konseri

89. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), Türkiye’nin önde gelen rock gruplarından Mor ve Ötesi'ni, İzmir Senfoni Orkestrasıyla birlikte aynı sahnede sevenleriyle buluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark içerisindeki Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda pandemi koşulları altında düzenlenen bu önemli konseri kızı Defne ve eşi Neptün Soyer ile izledi. Konser öncesi Başkan Soyer'in, mektup yazarak İEF'ye davet ettiği ancak koronavirüs salgını nedeniyle fuara katılamayan Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau Ballano, Lizbon Belediye Başkanı Fernando Medina, Napoli Belediye Başkanı Luigi de Magistris, Zadar Belediye Başkanı Branko Dukic ve Valencia Belediye Başkanı Turizm Danışmanı Emilio Garcia'nın gönderdiği videolar yayımlandı.

“İEF sadece bir ticaret fuarı değil”
Daha sonra konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İEF'nin dünyanın en büyük ticaret organizasyonlarından biri olduğunu söyledi. İEF'nin yalnızca bir ticaret fuarı olmadığının altını çizen Başkan Soyer, “Bu her yıl insanlığın bulunduğu noktaya ayna tutan ve insanlığın bulunduğu noktayı tüm insanlıkla paylaşan bir mecra. O nedenle çok kıymetli. O nedenle 89 yıldır devam eden dünyadaki ender organizasyonlardan biri” dedi.

“Aynı kıtanın insanlarıyız”
Bu yıl İEF'nin temasını 'Akdeniz' olarak belirlediklerini anımsatan Tunç Soyer, “Daha göreve başladığım ilk günlerde 6 Akdeniz kentinin belediye başkanına mektup yazmıştım. O mektupta, 'Biz aslında dünyanın ortasında yer alan ve belki de adına mavi kıta diyebileceğimiz bir coğrafyanın insanlarıyız. Bizi birbirimizle buluşturan çok sebep var. Çok ortak paydamız var. Aynı iklim, aynı lezzetler, aynı yaşam tarzları... Sınırlara rağmem aslında biz aynı kıtanın aynı iklimin, aynı coğrafyanın insanlarıyız' ifadelerine yer vermiş ve onları fuara davet etmiştik. Bugün aslında burada onlarla beraber olacaktık. Ne yazık ki koronavirüs salgını bunu engelledi. Ama onlar yine de videolarını hazırlayıp gönderdiler. Akdeniz'in yeniden bir barış denizi olması için, Akdeniz'in etrafındaki insanların yine barış ve mutluluk içinde yaşaması için ve yeniden omuz omuza geleceği inşa etmek için İEF'den sanal olarak da olsa tüm Akdeniz'e selam ve saygılarımı gönderiyoruz” diye konuştu.

89. yılında pandemiye rağmen fuarı açmış olmanın heyecanı ve gururunu taşıdığını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İEF'nin 2. Dünya Savaşı yıllarında bile kesintiye uğramadığını söyledi. Soyer, “Hiç enseyi, karartmayalım, hiç umudumuzu kaybetmeyelim. Çok daha güzel bir gelecek bizi bekliyor” dedi.

Başkan Soyer'in konuşmasının ardından İzmir Senfoni Orkestrası eşliğinde Mor ve Ötesi Grubu sahne aldı. Sevilen parçalarını İzmirliler için seslendiren grup, hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı. Başkan Soyer, konser öncesi Kültürpark'taki havuz üzerinde yapılan, ziyaretçilere renkli ve keyifli anlar yaşatan lazer şovu da izledi.

 
Karşıyaka çekinmiyor
 
Akdeniz’de tekstil için işbirliği çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açıkhava Sinema Günleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Açıkhava Sinema Günleri 5 Eylül’de başlıyor. ...
Roman mahallesinde sinema günleri
Sanatı kentin her yerine yaymayı hedefleyen Buca Belediyesi, Cemal Yetginer ...
Vincent van Gogh'un o tablosuna ''akılalmaz'' fiyat!
Hollanda'nın Den Bosch kentinde bulunan Kuzey Brabant Müzesi, Vincent ...
 
Müştemilat Kumpanya Efes Selçuk'ta
Dünya ezgilerini Anadolu’nun müzikal zenginliğiyle harmanlayan “Müştemilat ...
9 Eylül Resim Yarışması’na davet
İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci ...
3. Uluslararası İzmir Film Festivali "en iyi" adayları belli oldu
Sinema Televizyoncular Meslek Birliği (ASİTEM) tarafından Kültür ve Turizm ...
 
Gündüz cerrah, gece müzisyen
Yüz iskeleti ile çene bozukluklarının düzeltilmesi konusunda ve implantlarda ...
Amasanga okuruyla buluştu
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü kazanan ...
İzmir'de bulundu... Bin yıllık tarih!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Smyrna Antik Kenti kazıları sırasında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri