ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4444
    Dolar
  • Euro
    43,6589
    Euro
  • Altın
    3.989,130
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/21°
    ADANA
  • ANKARA
    10/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde 2 yeni gözaltı
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde 2 yeni gözaltı
13 Ocak 2020 Pazartesi - 09:44

Muhalif belediyelere sanal kilit... İzmir de nasibini alacak!

Belediye Yazılım Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BEYSİAD) Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, belediyelerin internet üzerinden verdiği hizmetlerin tek merkezden İçişleri Bakanlığı kontrolüne geçeceğini bu yolla muhalif belediyelerin iktidarın kontrolüne gireceğini söyledi.

Muhalif belediyelere sanal kilit... İzmir de nasibini alacak!

Yerel seçimlerin ardından ülke genelindeki belediyelerin büyük bölümünde ağırlığını kaybeden AK Parti'nin, belediye hizmetlerini internet üzerinden uzaktan kontrol altına alarak adeta sanal kilit vuracağı belirtiliyor. Belediye Yazılım Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BEYSİAD) Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, halen belediyelerin ayrı ayrı yürüttüğü internet hizmetlerinin tek elden İçişleri Bakanlığı'na geçeceğini, yeni yöntemle birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri de dahil tüm belediyelerdeki verilerin İçişleri Bakanlığın kontrolüne gireceğini söyledi. Özyirmidokuz, yeni sistemin devreye girmesiyle muhalefet partilerinin yönettiği belediyelerin kendi projelerini uygulayamayacağını, merkezden gelen projelerle halka hizmet sunmak zorunda kalacağını, belediye ve halka ait bilgilerin ise belediyelerden alınıp direkt bakanlığa verileceğini bildirdi.

ORTAK ALTYAPI KURULACAK
İktidarın hazırladığı Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, muhalefet ya da iktidarın yönetiminde olduğuna bakılmaksızın ülke genelindeki tüm belediyelerin internet üzerindeki hizmetleri, iktidarın kontrolündeki tek veri tabanından ve ortak altyapıdan yönetilecek.

Düzenlemeyi değerlendiren BEYSİAD Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, halen belediyelerin vergi ödemeden yaşlı bakım hizmetlerine kadar tüm projelerinin bilgisayar altyapısının BEYSİAD üyesi uzmanlaşmış kuruluşlar tarafından kurulup işletildiğini, yeni sistemde ise tüm belediyelerin tek bir veri tabanına bağlanarak özerk yapılarının gözardı edileceğini söyledi. Özyirmidokuz, şu uyarılarda bulundu:

SİYASİ PROJE GİBİ

“Yeni sistemle birlikte İçişleri Bakanlığı tüm belediyelere, ‘Ben size bir uygulama vereceğim hepiniz aynısını uygulayacaksınız' diyecek. Oysa siyasi kurumlar olan belediyelere merkezden müdahale olmaması lazım. Bu biraz siyasi proje gibi duruyor. Belediyeleri vesayet altında bırakmak, kontrol etmek, kayıt altına almak, bir takım şeylere de engel olmak için yapıldığını düşünüyorum. Örneğin, İstanbul belediyesi özürlülere yönelik bir proje uygulamak isteyecek ancak bakanlık tek tip uygulama nedeniyle bu projeye izin vermeyecek. Yeni sistem, belediyelerin ellerini kollarını bağlar. İmar uygulaması yapıyorsunuz hepsi orada olacak. Her türlü özel bilgi, iç yazışmalar, yatırım bilgileri, ileriye, geriye dönük planlar hepsi merkezde olacak.”

‘HİZMETLER AKSAYACAK’
Proje ortağı olan Çevre Bakanlığı'nın aksine İçişleri Bakanlığı'nın uzmanlaşmış tüm firmaları ve yetişmiş personeli işsiz bırakacak şekilde tek merkezden kontrol yöntemine geçtiğini belirten BEYSİAD Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, yeni projeyle iktidar ya da muhalefet, mega kent ya da küçük şehir ayırt edilmeden tüm belediyelerin aynı uygulamayı kullanarak hizmet üretmek zorunda kalacağını bildirdi.

Seçimle gelen belediye yönetimlerinin bir sonraki seçimi kazanmak için hizmet yarışına girdiğini hatırlatan Özyirmidokuz, bilişim teknolojilerinin tek merkezden tektipleştirilmesi nedeniyle vatandaşın alacağı hizmetlerin aksayacağını ve akıllı şehir projelerine darbe vuracağını söyledi. (SÖZCÜ)

 
Büyük vurgun! 700 bin kişiye sahte emeklilik!
 
Karşıyaka’da ‘Memleketin Ruh Sağlığı’ konuşulacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili belediyeden 746 bin TL'ye koşu
Zeytinburnu Belediyesi, Cumhuriyet Koşusu’na 746 bin TL harcadı. Kenya’dan ...
Karadeniz için korkutan uyarı! Rize yok olma tehlikesiyle karşı karşıya…
Jeoloji Mühendisi Prof. Osman Bektaş'tan korkutan uyarı... Gürcistan açıklarında ...
170 gündür direniyorlar
Çanakkale’de İskele Meydanı’nda bir araya gelen Kazdağları direnişçileri, ...
 
İstanbul 4.8 büyüklüğünde depremle sarsıldı…
İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem 16:38 sıralarında ...
Ankara'da kömür ve yiyecek dağıtma devri kapanıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, yardım amaçlı kömür ya da yiyecek dağıtımı ...
Marmara beşik gibi... Peş peşe 40 deprem!
Marmara Denizi, Tekirdağ Güzelköy açıklarında bu sabah peş peşe depremler ...
 
Harekat bölgesinden acı haber: 4 şehit
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sınır komşusu olan Suriye´nin Resulayn ...
Ceren'in katilinin planı tutmadı!
Ordu'da Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren ...
Lise öğrencisi okulun 4. katından atladı
Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde, lise öğrencisi Rojbin T., 4'üncü kattaki ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri