ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2233
    Dolar
  • Euro
    35,0060
    Euro
  • Altın
    2.452,640
    Altın
  • Bist-100
    10.199,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
9 Temmuz 2021 Cuma - 17:21

Muhtarlarla omuz omuza!

Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği bölgesel muhtarlar toplantısının 3.'sü gerçekleştirildi. Ana hizmet binasındaki meclis toplantı salonundaki buluşmada, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve bürokratlar, muhtarların talep ve önerilerini dinledi.

Muhtarlarla omuz omuza!

Açılışta konuşan Başkan Selvitopu, pandemi önlemlerinin hafifletilmesiyle bölgesel muhtarlar toplantılarını yeniden başlattıklarını hatırlatarak, bu haftaki 3. buluşmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Karabağlar'da yaşayan 500 bin kişiye daha nitelikli hizmet vermek amacıyla muhtarlarla uyum içinde çalışmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Kentimizde çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bu nedenle biz de, göreve geldiğimiz günden itibaren sizlerle iyi bir iletişim kurmaya, birlikte hareket etmeye özel önem veriyoruz” dedi.

Ekipler sahada

Karabağlar Belediyesi'nin asfalttan temizliğe, park bakımlarından veterinerlik hizmetlerine kadar tüm birimleriyle sahada olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Yaptığımız takviyelerle sorunlara kısa sürede müdahale etmeye çalışıyoruz. Temel bakışımız hizmet standartlarını yükseltmek. Bunu yaparken de sorumluluk alanımızda olmasa bile eğer bazı işler boyumuzu aşmıyorsa, kendi ekip ve olanaklarımızla sorunları çözme gayretindeyiz” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, bu süreçte yüz yüze eğitime başlamaya hazırlanan okullardan gelen bakım ve onarım taleplerini de gündeme aldıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

Kendi olanak ve ekiplerimizle yapılabilecek olanlara hemen başlayacağız. Diğer talepler için de eğitim sürecine yetiştirmek üzere yapım ihalesi gerçekleştireceğiz. Çünkü eğitimi çok önemsiyoruz. Görev alanı kimin olursa olsun, Karabağlar'da ikamet eden vatandaşlarımızın çocuklarının sağlıklı, rahat ortamlarda eğitim görmeleri bizim için çok önemli. Dar gelirli insanların yoğun olarak yaşadığı ilçemizde, bundan sonraki süreçte de okullarımıza, öğrencilerimize desteğimiz sürecek. Bunu yaparken de popülizme kaçmayacağız. Bu anlayış doğrultusunda geçen günlerde meclisimizde önemli bir karar aldık. İlkokula başlayacak çocuklarımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bize vereceği listelere göre kırtasiye malzemeleri alabilecekleri Eğitim Kart dağıtacağız. Milli Eğitim, özellikle ihtiyacı olan okullardan belirleyeceği öğrencilerin listesini bize iletecek. Dağıtım bu bölgedeki okullardan gelen listelere göre olacak.”

Projeler anlatıldı

Yapımı tamamlanan ya da bitme aşamasına gelen projelerle ilgili de muhtarları bilgilendiren Başkan Selvitopu, “Kibar Belediye Hizmet Kompleksi, Nasreddin Hoca Çocuk Kültür ve Bilim Merkezi tamamlandı. Atatürk Gençlik Merkezi'nde kazık çakma işlemleri sürüyor. İzmir'in 3. büyük kültür merkezi olacak Tahsin Yazıcı Kültür ve Semt Merkezi yakın bir tarihte tamamlanacak. Aynı şekilde İzmir Mobilyacılar Odamızla birlikte yaptığımız Mobilyacılar Çıraklık Eğitim merkezi de öyle. Bu merkezlerdeki geniş kapasiteli salonlar, Karabağlar'ın önemli bir ihtiyacını giderecek. Artık sadece Bozyaka Kültür Merkezi'yle yetinmek zorunda kalmayacağız” dedi.

Başkan Selvitopu, Kent Meydanı ve metro projeleriyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Plan beklentisi

Toplantıya katılan birçok muhtarın mahallesini kapsayan 540 hektarlık alanla ilgili planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tamamlamasını beklediklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Her zaman söylediğimiz gibi süreçte yerel yönetimlerin de muhatap alınması gerekiyor. Hem bakanlık, hem bizler olmalıyız. Bunun için yasaların süratle değişmesi lazım. Planlar sonuçlansın ki hepimiz ne yapacağımızı bilelim. Plansız kaldığı sürece sıkıntı yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kimler katıldı

Toplantıya, meclis üyeleri CHP'den Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, Can Ersoy, Ali Bartu, Sait Karaaslan, Ali Rıza Çamur, İnan Karakoyun, Selami İyier ve Bülent Emre katıldı.

Abdi İpekçi (Orhan Kaya), İhsan Alyanak (Abubekir Aras), Peker (Abdülbaki Işık), Aydın (Veysi Turan), Yunus Emre (Süleyman Can), Selvili (Yücel Yıldız), Barış (Mustafa Yılmaz), Gazi (Mehmet Akbıyık), Yaşar Kemal (Nezir Olur), Bahriye Üçok (Ramazan Özcan), Cennetçeşme (İbrahim Emen), Yurdoğlu (Duran İmrek), Limontepe (Kemal Can), Ali Fuat Erden (Türkan Sivaşan), Devrim (Neşe Kahraman), Özgür (Erdoğan Kalkan), Umut (Mustafa Çelik), Uzundere (Osman Sarı), Yüzbaşı Şerafettin (Fuat Sümbül), Salih Omurtak (Abdullah Karslıoğlu) ve Kavacık (Mustafa Öztürk) mahallelerinin muhtarları yer aldı.

Ayrıca İZSU'dan isimler de muhtarların taleplerini not aldı.

Toplantı salonunda Limontepe Mahallesi Muhtarı Kemal Can Başkan Selvitopu’na Atatürk tablosu armağan etti.

 
Buca'da Srebrenitsa anması!
 
Kuşadası'nda yol yapım seferberliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da Srebrenitsa anması!
İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın en büyük katliamı olarak kabul ...
Uzundere'de üçüncü etap için dev ihale
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 ...
Bornova'da ilk bamya hasadı Soyer'den...
Köy-Koop İzmir Başkanı Neptün Soyer, tüm dünyanın çok ciddi şekilde kuraklık ...
 
Kurşunlu Manastırı turizme kazandırılacak!
Kuşadası Belediyesi’nin destekleriyle Kurşunlu Manastırı’nda yürütülen ...
Gençler hayran kaldı!
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Davutlar Mahallesi’ndeki ‘Aydın Efeler Gençlik ...
Gençler için AB projesi!
Bayraklı Belediyesi ile Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği ...
 
Çiğli'de yaz konserleri Özarslan ile başlıyor
Çiğli Belediyesi, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte startını ...
Buca'da kurbanlık denetimi!
Kurban Bayramı öncesi halk sağlığı için sahaya inen Buca Belediyesi veterinerlik ...
Kazananlar belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri