ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,4441
    Dolar
  • Euro
    45,5667
    Euro
  • Altın
    4.375,970
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    13/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/33°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
3 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:17

Neden muhalif habercilik yapılamıyor? İşte yanıtı..

Yaptığı yolsuzluk haberleri yüzünden iş verilmedi. Bir haberle ilgili açılan davada çıkan para cezasını ödeyemeyince Sarıyer Kaymakamlığı'nda tuvalet temizlemeye başladı...

Neden muhalif habercilik yapılamıyor? İşte yanıtı..

Şaka değil, film senaryosu değil, hepsi gerçek... Haber yapmak için yanıp tutuşan ancak kendisi akıllardan çıkmayacak bir haberin öznesi oln Murat Bayar'ın ucu herkese dokunan hikayesi... Odatv.com'dan Emel Seçen yazdı. İşte o haber:

İşsiz ve herhangi bir kazancı olmadığı için hakkında, “Dünür’e ballı ihale” başlıklı Yurt Gazetesi haberine açılan iki ayrı davaya, ödeme gücü olmadığından devletin atadığı avukat ile devam etmek zorunda kaldı. Haber 2006 ile 2012 yılları arasındaki bir dizi ihaleye ışık tutuyordu.

Avukatı, mahkemenin dikkate almadığı ifadesi için ne bilirkişi talep etti, ne de duruma itiraz etti. Üst mahkeme haberden beraatına, fotoğraf altındaki yazıdan 105 gün hapsine karar verdi. Hiç gelmeyen tebligata yasal süre içinde itiraz etmediği gerekçesiyle, kesinleştiği söylenen mahkûmiyetin karşılığında; ya hapis ya devletin görevlendirdiği, denetimli serbestlik yetkisi ile bir kamu kuruluşunda; "mesleki ve eğitimiyle orantılı" çalışma seçeneği vardı. Lisans mezunu, şeref basın kartlı gazeteciye, evrak işinden aşağı bir iş verilmemesi bekleniyordu, ama o da olmadı!

Değil mahkeme parasını ödemek, hayatta kalmak için kendi başına ayakta durmaya çalışan gazeteci Bayar, kamu yararı için habercilik yapmasının cezasını, Sarıyer Kaymakamlığı’nda, 1 Temmuz itibariyle temizlik işlerine verilerek ödemeye mahkûm edildi.

SÜREÇ BİLAL ERDOĞAN HABERİYLE BAŞLADI

23 Nisan 2015 tarihinde, Odatv'de çıkan haberde süreç kısaca şöyle ifade edilmişti:

"17-25 Aralık sürecinde ve sonrasında Yurt Gazetesinde birçok önemli habere imza atan Murat Bayar, ölmediğini kanıtlamaya çalışıyor. Genel Yayın Yönetmenliğini Derya Sazak'ın yaptığı gazetenin birinci sayfasından, ‘Gazetemizde de bir dönem görev yapan Ekonomi Editörü Murat Bayar evinde ölü bulundu’ diye haberi çıkan Bayar, yaşadığını kanıtlamaya çalışırken bir yandan da hukuki mücadele veriyor. Ancak işe geri dönüş davasını kazanan Bayar'ın gazetede çalışması engelleniyor.

Süreç, Bilal Erdoğan'ın Bağdat'ı yok sayarak Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimiyle birlikte iş yapmasıyla ilgili Yurt gazetesinde çıkan haberleriyle başladı.

Ayrıca, doğrudan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili ‘Dünür'e ballı ihale’ başlıklı haber yapmasının ardından Bayar'a iki adet ceza davası ile 8 yıla kadar hapis istemi ile tazminat davası açıldı.

Ve daha sonra Murat Bayar gazeteden çıkarıldı.

Bunun üzerine işe geri dönüş davası açan ekonomi editörü Bayar, davayı kazandı. Yargıtay da işe iadesi kararını onadı. Yurt Gazetesi avukatları kararı temyize götürdü. Ancak dava süreci sürerken 22 Aralık 2014 tarihli Yurt Gazetesi'nde birinci sayfadan ve fotoğraflı olarak Murat Bayar'ın öldüğü yönünde bir haber yayınlandı. Bayar, iki kez haberi tekzip etmesine karşılık tekzip yayınlanmadı.”

Bayar yaklaşık beş yıldır devam etmekte olan hukuk ve yaşam mücadelesinde, haklarını halen alamamış durumda.   

Hak, hukuk, adalet yürüyüşüne de katılan Bayar, tüm söylemlerden yalıtılmış gibi, bu kadar geçen zaman diliminde, bırakın erk sahiplerini, TGS dışında, bazılarının yönetiminde bile görev aldığı diğer tüm meslek örgütlerince de yalnız bırakıldı.

Bayar tüm yoksunluklara rağmen yaşama tutunmaya çalışıyor. Ve aslında ülkemizin de, nerelere sürüklendiğinin canlı kanıtı, durumunda.

Sarıyer Kaymakamlığına yolu düşmüş olan bilir.

Orada, binanın teras kısmına bakan cephenin önünde Cumhuriyet kazanımlarının ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir!" sözü, heykeli ile sonsuzlukta durur.

Onurlu, gazeteci Murat Bayar, adaletin keskin terazisinde,  her şeyden önce "İNSAN" olmamayı ve nedenlerini sorguluyor, bugünlerde.

Kim bilir?

Vakti zamanında rüşvet yemediği için feyz aldığı rahmetli babasının bir şiarıdır.

Zaman döne, hayır ola! 

 
Doğum günü kutlaması kötü bitti
 
Dikili ile Midilli arasında feribot seferleri başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 16 gözaltı
İzmir merkezli 4 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda, 16 kişi gözaltına alındı.
Mahkemeden ders gibi karar!
İzmir Çeşme'de bir firma tarafından sondaj yönetimiyle jeotermal kaynak ...
CHP'nin efsane ismi hayatını kaybetti!
CHP'de İsmet İnönü döneminin son genel sekreteri olan, İzmir İl Başkanlığı, ...
 
Patlamanın ardından flaş karar
İzmir'in Aliağa ilçesindeki Petkim Limanı'nda, hidrokarbon dolumu yapıldığı ...
Kurtuluş Özgür Yıldız yazdı... Çakmağı çakanlar suçludur!
Kurtuluş Özgür Yıldız yazdı... Çakmağı çakanlar suçludur!
İzmir sahillerinde atlı denetim
İzmir'de yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği sahiller ile Efes ...
 
Emekli-Sen'den Madımak açıklaması
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekli-Sen üyeleri, ...
Aliağa için acil çağrı...
İzmir'in Aliağa ilçesindeki liman ile bağlantı yollarında nitelik ve nicelik ...
Atakan’ın durumu kritik
İzmir'de yaklaşık 2 ay önce kendisine uygun donör bulunan ancak beyninde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri