ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5562
    Dolar
  • Euro
    34,7427
    Euro
  • Altın
    2.487,280
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
22 Mart 2023 Çarşamba - 10:58

Nermin Abadan Unat Semt Evi, eğitim yuvası oldu!

Konak Belediyesi’nin, geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Evi, bünyesinde açılan kurslarıyla büyük ilgi gördü. Özellikle yabancılar için Türkçe kursuyla fark yaratan merkez barışın ve kültürlerarası diyaloğun da simgesi oldu.

Nermin Abadan Unat Semt Evi, eğitim yuvası oldu!

Konak Belediyesi’nin restorasyonuyla, harabeden eğitim yuvasına dönüşen Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Evi hobi, meslek ve kişisel gelişim kurslarıyla Konaklıların yeni adresi oldu. 101 yaşındaki Hukukçu, Sosyolog, Siyaset ve İletişim Bilimci Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın adını taşıyan ve katıldığı törenle hizmete açılan semt evinde açılan kurslara 150’ye yakın kursiyer kayıt yaptırdı. Açılışının ardından Konaklıların gözdesi olan merkezde takı tasarımı, makrome örgü yapımı, ahşap boyama ve vernikleme elemanı, kişisel gelişim, kuantum ve farkındalık, punch nakışı, diksiyon ve yabancılar için Türkçe kursları veriliyor. Konak Halk Eğitim Merkezi’nin deneyimli eğitimcileri tarafından verildiği kursların katılımcılarının çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Yabancılar için Türkçe dersi alan kursiyerler ise merkeze hem renk katıyor hem de kültür çeşitliliğinin, barış dilinin en güzel örneğini sergiliyor. Öte yandan merkezde ücretsiz bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti de veriliyor.

Türkçe öğreniyor, barışın diliyle konuşuyorlar
Konak Belediyesi Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Evi’nin en sevilen sınıflarından biri yabancılar için Türkçe kursu sınıfı. Belarus, Rusya, Ukrayna, İran ve Çin’den gelen kursiyerlerin oluşturduğu sınıf, çok kültürlü yapısıyla dikkat çekiyor. Kimi evlenip Türkiye’ye yerleşmiş, kimi öğrenimini Türkiye’de sürdürüyor. Turist olarak gelip pandemi sebebiyle ülkesine dönemeyince İzmir’e yerleşen de var aralarında, savaşın acı yüzünü gören de. Merkezdeki kursta bir yandan Türkçe öğrenirken bir yandan da birbirilerinin kültürünü öğrenen kursiyerler en çok barış dilini yaşıyor.

Yabancılar için Türkçe kursuna devam eden ve üniversite eğitimi için Türkiye’de bulunan İranlı Soroush Ashatarı, “Yaklaşık bir aydır Türkçe kursuna geliyorum. Üniversitem için Türkçe okuyorum. Bu kurstan çok memnunum. Bence öğretmenimiz Türkiye’nin en iyi öğretmenlerinden biri.” şeklinde konuştu. 

Çin’den gelen Li Fu ise “İzmir’de hemen hemen dört yıldır yaşıyorum. Türkiye’yi çok seviyorum, bu yüzden, Türkçeyi de daha iyi anlamak için bu kursa geliyorum” dedi.

Türk eşiyle evlenerek İzmir'e yerleşen Ukraynalı Olena Kryvorozhenko da Türkçeyi daha iyi konuşmak için kursa geldiğini şöyle dile getirirerek “Yaklaşık dört senedir Türkiye’de yaşıyorum. Türkçe kursuna geliyorum çünkü düzenli ve iyi konuşmayı öğreniyorum. Öğretmen ve grup arkadaşlarımdan çok memnunum.” ifadelerini kullandı. 

Aile bütçesine katkı
Yabancılar için Türkçe kursunun yanı sıra Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Evi’ndeki diğer kurslara da ilgi büyük. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kursiyerler, katıldıkları kurslarda zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirirken bir yandan da sosyalleşme fırsatı buluyor. 

Merkezde punch nakışı yapmayı öğrenen Nurgül Dur Özen ve Saffet Akyazılı öğrendikleri el işlerinin aile bütçesine de katkı sağladığına vurgu yaparak “Burada motive oluyoruz, sıkıntılarımızı atıyoruz, rahatlıyoruz” dedi.

Kursa gelmek için günleri saydıklarını ifade eden Özen ise duygularını şu şekilde konuştu:

“Burada yeni arkadaşlıklar, yeni dostluklar ediniyoruz. Çok güzel şeyler öğreniyoruz. Bazı arkadaşlarımız bazı arkadaşlarımız kendi bütçesine katkı olması için dışarıya satış yapıyor. Aile gelirlerine katkıda bulunuyorlar. Bizim için rehabilitasyon merkezi gibi bir şey burası. Gelmek için günümüz zor bekliyoruz. Böyle kursların açılmasını ve bizlerin böyle güzel şeyle öğrenmesine vesile oldukları için Konak Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bizim için bulunmaz bir nimet.”

 

 
Başkan Sengel'den gençlere müjde!
 
Gökhan Zan ile Ünal Karaman İYİ Parti’ye katıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel'den gençlere müjde!
Efes Selçuk Belediyesi gençlere ve geleceğe önemli bir yatırım için çalışmalara ...
Gaziemir’de fidanlar toprakla buluştu!
Gaziemir Belediyesi’nin Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda düzenlediği ...
Bornova’da camilerde temizlik!
İlçedeki kutsal mekanları düzenli olarak temizleyen Bornova Belediyesi, ...
 
Başkan Soyer: Gerçek anlamda bir demokrasi inşa edildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat ...
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin sonuç bildirgesi açıklandı... Tunç Soyer: 'İzmir, Türkiye bunu başardı'
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yeniliğe Davet” sloganıyla tüm ...
Prof. Dr. Ian Goldin: Türkiye, dünyanın geleceğinin şekillenmesinde rol oynayabilir!
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan Oxford Üniversitesi’nden ...
 
Süleyman Sönmez: Ortak hayallerimize birlikte yürüyeceğiz!
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin son gününde konuşan Türk Girişim ...
Arzu Çerkezoğlu: Meselemiz demokratik bir cumhuriyeti inşa etmektir!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat ...
Tire ve Bayındır'da kuraklık riskine karşı önemli yatırımlar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşan yaz mevsiminde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri