ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,4362
    Dolar
  • Euro
    53,3030
    Euro
  • Altın
    6.205,183
    Altın
  • Bist-100
    14.734,50
    Bist-100
  • ADANA
    22/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/32°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Milli Takım Dünya Kupası’na veda etti
Milli Takım Dünya Kupası’na veda etti
CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan Adalar Belediyesi önünde toplanma çağrısı
CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan Adalar Belediyesi önünde toplanma çağrısı
Erdoğan'dan 'CHP' ve 'mutlak butlan' mesajları: 'Şaibesiz kurultay yapmayı öğrenin'
Erdoğan'dan 'CHP' ve 'mutlak butlan' mesajları: 'Şaibesiz kurultay yapmayı öğrenin'
Ünlü oyuncunun ölümünde maymun ısırığı şüphesi!
Ünlü oyuncunun ölümünde maymun ısırığı şüphesi!
4 Mayıs 2026 Pazartesi - 13:21

Nevzat Bahtiyar’ın kardeşi hakkında avukata tehditten suç duyurusu

Diyarbakır'da Narin Güran cinayeti davasında 17 yıl hapis cezasına çarptırılan Nevzat Bahtiyar’ın kardeşi Murat Bahtiyar hakkında, Salim Güran’ın avukatı Onur Akdağ’a yönelik sosyal medyada tehdit ve hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu

Nevzat Bahtiyar’ın kardeşi hakkında avukata tehditten suç duyurusu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024'te kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni, arama çalışmalarının 19'uncu gününde 8 Eylül'de dere yatağında çuvalda, üzeri 30, 25 ve 20 kilo ağırlığında 3 taşla kapatılıp çalılıklarla gizlenmiş halde bulundu.

Narin'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ile güvenlik kamerası görüntülerinden Narin'in cansız bedenini kırmızı bir araçla dere bölgesine götürdüğü belirlenen komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Aracında Narin'e ait DNA ve kıl örneği bulunan amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran hakkında, komşuları Nevzat Bahtiyar ile birlikte 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Nevzat Bahtiyar, gözaltına alındıktan sonraki ifadesinde Narin'i öldürmediğini, yalnızca cansız bedenini dereye taşıyıp gizlediğini savundu.

28 Aralık 2024'te görülen davanın 2'nci duruşmasında mahkeme Salim, Yüksel ve Enes Güran'a 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Nevzat Bahtiyar'a 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan verilen 4,5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu.

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 16 Nisan’da yeniden görülen duruşmada Nevzat Bahtiyar’a ‘Nitelikli olarak çocuğu kasten öldürmeye yardım’ suçundan takdiri indirim olmaksızın 17 yıl hapis cezası verildi.

ARACINDA RUHSATSIZ SİLAH BULUNAN BAHTİYAR’IN OĞLU TUTUKLANDI

Karar duruşmasına verilen arada, taraf aileler adliyeden ayrıldı. Bu sırada Nevzat Bahtiyar’ın oğlu İbrahim Bahtiyar ve yanındaki 2 akrabasının bulunduğu araç, durumlarından şüphelenilmesi üzerine yunus timleri ekipleri tarafından durduruldu.

Araçta yapılan aramada, 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İbrahim Bahtiyar, çıkarıldığı mahkemede ‘Ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan tutuklandı. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

NEVZAT BAHTİYAR'IN KARDEŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Nevzat Bahtiyar’ın kardeşi Murat Bahtiyar hakkında, davada tutuklu bulunan Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ın avukatı Onur Akdağ’a sosyal medyada tehdit ve hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Ailenin diğer avukatı Yılmaz Demiroğlu tarafından verilen şikayet dilekçesinde, “Müvekkilim Onur Akdağ, kamuya mal olmuş Narin Güran dosyasında savunma avukatı olarak kamu görevini icra etmektedir. Zaman zaman kamuyu aydınlatmak amacı ile X sanal medyasından, kendi sayfasından paylaşımlar yapmaktadır. Narin Güran'ın öldürülmesi olayının sanıklarından olan Nevzat Bahtiyar’ın, 16 Nisan 2026 tarihinde Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesinde kardeşi Murat Bahtiyar, X üzerinden bir sohbet odasında müvekkilimi kastederek tehdit içerikli sözler sarf etmiştir. Mahkeme günü de Diyarbakır Adliyesi önünde Bahtiyar ailesinin şüpheli hareketleri dolayısı ile araçlarında yapılan aramada 2 adet ruhsatsız silah yakalanmış, soruşturma kapsamında Nevzat Bahtiyar'ın oğlu tutuklanmıştır. Şüpheli Murat Bahtiyar, 16 Nisan’daki duruşma bittikten sonra X adlı sosyal medya platformunda katıldığı bir sohbet odasında ağır hakaret ve tehditleri ile kamu görevlisi olan müvekkilimi hedef almıştır. Daha sonra 29 Nisan’daki bir sohbette de eylemlerini sürdürmüştür” denildi.

Şüpheli hakkında ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ ve ‘Tehdit’ suçlarından soruşturma başlatılması, ifadesinin alınması ve eylem sayısınca cezalandırılması amacıyla iddianame düzenlenerek kamu davası açılması talep edildi. 

 
Konak Kültürel Miras Gezileri’yle kenti keşfettiler
 
'Akdağ İğneliği' bilim literatürüne kazandırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tutuklu gazeteci İsmail Arı: Sayısız çarka çomak soktuğum için cezaevindeyim!
Tutuklu gazeteci İsmail Arı, geçmişte yaptığı haberleri hatırlatarak, "Gazetecilik ...
Prof. Dr. Yaşar: Tahtalı'da su seviyesi tarihte ilk kez kesintisiz yükseldi
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği ...
Sağlık Bakanlığı'ndan ilk sinyal geldi: Sigara kimlikle satılacak
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, Türkiye’nin Endonezya’dan ...
 
İZDEDA'dan emsal tepkisi: "Süresi mutlaka uzatılmalıdır!"
İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, kentsel dönüşümün en kritik unsurlarından ...
Başkan Mutlu'dan o iddialara tepki: ''Deli saçması yalanlar''
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı, bazı meclis üyelerine yönelik ...
Doğum izni başvuruları bugün başladı
Milyonlarca çalışan anneyi ilgilendiren ek doğum izni düzenlemesinde başvuru ...
 
Muhittin Böcek’in gelini Zuhal Böcek tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ...
Başkan Saygılı’dan yeniden Birlik Başkan’ı seçilen Ata’ya tebrik!
İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin 27. Genel Kurulu’na katılan ...
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: 27 kişi adliyeye sevk edildi
Antalya Büyükşehir Belediyesinin iştiraki ANSET'e yönelik soruşturma kapsamında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri