ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
19 Mayıs 2022 Perşembe - 09:16

Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan İzmir'in Çernobili için şok yanıt!

Gaziemir Belediyesi'nin "İzmir'in Çernobili" olarak bilinen alanın temizlenmesi için yaptığı başvuruya Nükleer Düzenleme Kurumu "İlgili kurumlarla çalışmalar yürütülmektedir" yanıtını verdi. Başkan Halil Arda, "Adamların hayatı gayri ciddi. Halen bana tek satırlık bir şey yazıyorlar. 'İlgili kurumlar gerekli çalışmayı yürütüyor' diye. Hangi adımları attınız? Cevaplar gayri ciddi. Ciddiyete davet ediyorum. Temizleyecek olanlar hedef saptırıyor" dedi.

Nükleer Düzenleme Kurumu ndan İzmir in Çernobili için şok yanıt!

SONKALEİZMİR (ÖZEL HABER) - Gaziemir Belediyesi'nin, İzmir'in Çernobili olarak bilinen Emrez Mahallesi'ndeki eski kurşun döküm fabrikası alanına gömülü nükleer atıkların temizlenmesi ve sorumluların ortaya çıkarılması için Türkiye Nükleer Düzenleme Kurumu'na yaptığı başvuruya şaka gibi yanıt geldi.  

Radyasyondan Korunma Dairesi Başkanı Sabri Hızarcı imzasıyla gönderilen yazıda, "İlgi yazınız incelenmiştir. İlgi yazınızda belirtilen Aslan Avcı Döküm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne ait İzmir ili, Gaziemir ilçesi, Emrez Mahallesi'nde bulunan fabrika sahasının çevresel iyileştirme faaliyetleri kapsamında ilgili kurumlarla çalışmalar yürütülmektedir. Konuya ilişkin gelişmelerin ilgili kurumlarca bildirileceği değerlendirilmektedir" denildi. 

İŞTE O BELGE:



İNSANLARIN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR!

Belediye tarafından 25 Nisan'da yapılan başvuruya 19 gün aradan sonra somut hiçbir gerekçe içermeyen adeta umursamaz ifadelerle verilen yanıt şaşkınlık yarattı. Kurumdan gelen yanıt ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın yaptığı ölçümlerde normal değerin 7 bin 291 katı radyasyon tespit edilen 70 dönümlük alanın hemen yanındaki okulda eğitim gören minikler ile bölge halkının sağlığının adeta hiçe sayıldığı ortaya çıktı. 



"HESABINI VERECEKLER"

SONKALE'ye konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan gelen yanıtların gayri ciddi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bir İzmir milletvekili laf ebeliği yapmakla suçluyor. Ancak esas kendileri yapıyor. Temizleyecek olanlar hedef saptırıyor. Resmi yazıyla sorayım dedim. Bizi ikna etsinler. Ne tür bir çalışma var, hangi aşamada? 'Resmi yazıma ciddi bir cevap verirler' diye yaptım. Adamların hayatı gayri ciddi. Halen bana tek satırlık bir şey yazıyorlar. 'İlgili kurumlar gerekli çalışmayı yürütüyor' diye. Hangi adımları attınız? İzmir milletvekili 'Tarihin en büyük cezasını kestik' diyor. Tahsil ettiniz mi etmediniz mi? Makbuzu gönderin. Tahsil edilmemiz cezanın anlamı yok. Oraya tahsil edilemeyen cezaya karşılık el koysunlar, temizlesinler. Laf ebeliği yapmasınlar. İnsanların kafasını bulandırmak istiyorlar. Görevlerini yapsınlar. Cevaplar gayri ciddi. Ciddiyete davet ediyorum. Masumane bir isteğimiz var. Burası temizlensin. Kimseyi suçlamıyoruz. Orayı temizleyemeyen insanlar şimdi kalkıp beni suçluyorlar. Ben siyasi dil kullanmıyorum. Bunlar buraya nasıl geldi? Kurşun çubuklar, nükleer atıklar ülkeye nasıl sokuldu, hangi yolla geldi? Hurdacıdan aldığını söylüyorlar. Kimdir bunlar biliniyor. Bu tip atıkların üste para verilerek ülkelere sokulduğu söyleniyor. Ortada başka hesaplar mı dönüyor? Bunun üstüne dahi gitmiyorlar. Her şeyin altında kaldılar. Kestikleri ceza tahsil edildi mi? Nükleer atıklar nereden geldi? Bu iki meseleye cevap versinler. Temizlemenin maliyet bahanesi var belki ama bunların yok. 5 milyon 200 bin lira ceza makbuzu nerede? Anlaşıldı, buranın temizliğini CHP iktidarında biz yapacağız. Bu ortaya çıktı ama hesabını verecekler."



VALİ KÖŞGER ŞOV DEMİŞTİ!

Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda'nın nükleer atıkların bulunduğu alana dikkat çekmek amacıyla 10 hafta boyunca yaptığı "Duran Adam" eylemi de İzmir'de tartışmalara neden olmuştu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 15 yıldır temizlenmeyi bekleyen alanla ilgili "Belediye başkanı şov yapıyor. Temizlenmesi ile ilgili çalışmalar sürüyor" açıklamasını yapmıştı. Arda ise Vali Köşger'e "Vali bey diyor ki ‘Belediye başkanı şov yapıyor.’ Şov kelimesi İngilizce’de göstermek anlamına geliyor. Biz, buradaki tehlikeyi göstermeye çalışıyoruz. Vali Bey anlamış bizim yapmak isteğimizi. Kendisine teşekkür ediyorum" yanıtını vermişti.

 
Çocuğa cinsel istismardan yargılanan imamdan skandal sözler
 
Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuğa cinsel istismardan yargılanan imamdan skandal sözler
Diyarbakır'da 9 yaşındaki erkek çocuğuna camide cinsel istismarda bulunduğu ...
Koronada son durum
Sağlık Bakanlığı’nın 18 Mayıs’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son ...
Özdağ'dan Erdoğan'a zehir zemberek sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup konuşmasındaki sözlerine yanıt veren Zafer ...
 
SADAT önergesine AK Parti ve MHP'den ret!
CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un SADAT ...
Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti, görevden alındı!
Teknofest Uzay, Havacılık ve Teknoloji festivali öncesinde, kurucusu olduğu ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Alakam yok' diyen Erdoğan’a fotoğraflı yanıt!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "SADAT'ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir ...
 
Türkiye'den 9 yıl sonra bir ilk: Nureddin Nebati, Mısır'a gidiyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına ...
İZSU’da yeni atamalar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün yönetim kadrolarında ...
NTV'nin ekran yüzüne hüzünlü veda!
Meme kanseriyle mücadelesine yenik düşen 39 yaşındaki Özlem Sarıkaya Yurt, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri