ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4417
    Dolar
  • Euro
    34,8475
    Euro
  • Altın
    2.435,860
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
20 Haziran 2023 Salı - 09:32

Okullara imam ataması Foça'da protesto edildi!

İzmir’in Foça İlçesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda  “manevi danışman” olarak imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur'an kursu hocaları’nın görevlendirilmesi esasına dayanan “ÇEDES Projesi” protesto edildi. Projenin Anayasa, yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcıları göreve davet edildi.

Okullara imam ataması Foça da protesto edildi!

Foça Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen protesto eylemi ve basın açıklamasına CHP, İİY Parti, Türkiye İşçi Partisi, Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu, Eğitim-Sen, Eğitim İş- Sen, ADD, Yap Bi iyilik  ve Ortaklar Öğretmen Okullular (Adabelenliler) Derneklerinin üyeleri ile vatandaşlar katıldı.  

 DİN ADAMLARINA DEĞİL YOZLAŞMAYA KARŞIYIZ  
ADD Foça Şubesi Başkanı Ali Altunbahar geçmişte halkın gözünde saygın bir yeri olan din adamlarına hiçbir zaman karşı olmadıklarını belirterek Kurtuluş Savaşı’na destek verenleri selamladı. Ali Altunbahar; “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum. Ne kadar masum değilmi. Hiçbir zaman din adamlarına karşı olmadık. Bizim karşı olduğumuz yozlaşmadır. Geçmişte toplumda saygın bir yeri olan din adamları halkı bir araya getiren, hatta milli mücadelede her vatansever gibi canlarını ortaya koyanlardır. Ya İstiklal Ya Ölüm parolası etrafında birleşmiş insanlardır. Isparta’dan Hafız İbrahim Efendi’ye, Afyondan Hoca ismail Şükrü Efendi’ye, ilk direniş fetvasını veren, örgütünü kuran Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi’ye, İzmir Valisi İzzet Bey’in Yunan işgaline karşı çıkmaması üzerine bağımsızlığını haykıran İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi’ye, Mustafa Kemal Paşa’ya “Paşam bütün Amasya emrinizdedir” diyen Amasya Müftüsü Hacı Tevfik Efendi’ye, milli mücadelenin meşru olduğuna dair fetva veren ve mücadeleye kefen paraları ile katılan Mehmet Rıfat Börekçi Efendi’ye ve daha nicelerine buradan selam olsun.”dedi.

 CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ
ADD Foça Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ayla Aksoy ise okullara  din adamlarının atandığı duyumlarını aldıklarını vurgulayarak Cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. Ayla Aksoy;” İzmir ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlerinin İl Müftüleri ile yürüttükleri proje kapsamında okullara manevi danışman sıfatıyla, pedagojik formasyonu olmayan imam, müezzin, Kuran kursu eğitmeni gibi kişilerin atandığı duyumları alınmaktadır.  AKP İktidarının “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir, Fendir” gerçeğini yadsıyan, devletimizin laik niteliğini yok sayan bu tür uygulamaları Anayasamızın 2.nci ve 24.cü maddelerine olduğu gibi 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa  ve 430 sayılı Öğretim Birliği Yasasına’da aykırıdır. Varlık nedenleri Cumhuriyeti korumak olan Cumhuriyet Savcılarının olayları tepkisiz izlemeleri kabul edilemez. Cumhuriyet Savcılarını görevlerini yapmaya davet ediyoruz” dedi.          

CUMHURİYETİN TEMEL TAŞLARIYLA OYNANIYOR
CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz ise  “CHP olarak bu oldu bittide ısrar edilirse her aşamasını takip edeceğimizi, mücadelemizden vazgeçemeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. İktidarı aklı selim davranmaya çağırıyoruz” dedi.  İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Bilgin Şahin de “Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarıyla oynanmak isteniyor. Şu an ki rejim yıkılmak için uğraşılıyor. Okullara atanan imamlar planın bir parçasıdır” ifadelerini kullandı. TİP temsilcisi Orkun Saf ise konuşmasında Şeriata, Karanlığa ve Faşizme izin vermeyecekleri vurgusu yaptı.   

ÇEDES TAMMEN HUKUKSUZDUR
Eğitim İş Sen temsilcisi Rıdvan Taşkın yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; 

“ÇEDES protokolü tamamen hukusuzdur. Anayasamıza, yasa ve yönetmeliklere açıkça aykırıdır. Laik ve bilimsel eğitime taban tabana zıttır. Tehlikelidir. “ derken, Eğitim Sen Temsilcisi Tuncay Arslan eğitimin tamamen yok edildiğini iddia etti. Tuncay Arslan; “Şu anda Foça’da 19 tane imam , müezzin, Kuran öğreticisi okullarda görevlendirilmiş durumdadır. Bunlar manevi danışman değildir. Bu yaz okullarda Kuran kursu açılacak. Osmanlının daha da gerisine düşüyoruz.“

“Çedes Protokolü İptal Edilsin”, “Türkiye Laiktir Laik Kalacak”, “ Öğretmen Okula İmam Camiye”, “Şeriata, Faşizme, Karanlığa Geçit Yok” sloganlarının atıldığı protesto eylemi ve basın açıklaması olaysız sona erdi.  

 
4 şüphelinin midesinden 121 parça eroin çıktı!
 
Karşıyaka'da yaz ayları Sokak Senin ile renklenecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 şüphelinin midesinden 121 parça eroin çıktı!
Diyarbakır'da, bir otomobildeki 4 şüphelinin midelerinde 121 parça halinde ...
İYİ Parti il başkanlarından Akşener açıklaması!
İYİ Parti’nin 81 İl Başkanı, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 3. ...
Kordon'da bıçaklı saldırı... Polis memuru ağır yaralı!
İzmir’in Konak ilçesinde izinli olan polis memuru C.A., kordonda oturduğu ...
 
4 kişiyi öldürüp cesetleri dondurucuya koyan cani yakalandı!
İzmir Valiliği, Bayraklı ilçesinde bir evde derin dondurucu içinde Türkmenistan ...
Kahramanmaraş'ta 4.7 büyüklüğünde deprem
AFAD'dan edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.7 ...
TOKİ'nin projesine bakanlıktan onay!
TOKİ'nin İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde yapmayı planladığı Camikebir ...
 
AYM’den kritik HDP kararı!
Anayasa Mahkemesi, HDP'ye verilen Hazine yardımına bloke konulması talebini reddetti.
İzmir'de RES işleten firmadan bu kez GES başvurusu!
İzmir'in Urla İlçesi'nde 16 türbinden oluşan Rüzgar Elektrik Santrali ...
İzmir Şehir Hastanesi'nde yine grev var!
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde açılışı yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri