ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5598
    Dolar
  • Euro
    34,8967
    Euro
  • Altın
    2.433,330
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/31°
    IZMIR
  • KONYA
    13/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
19 Nisan 2023 Çarşamba - 17:18

Özcan Purçu CHP'den istifa etti: "Roman politikasına çizik atılmıştır"

CHP İzmir'de milletvekilliği için yeniden aday gösterilmeyen Özcan Purçu, aday listelerinin kesinleştiği son günde partisinden istifa etti. Dün SONKALE'ye yaptığı açıklamada "Talebim ve beklentim yok" diyen Purçu, bugün küskünlüğünü dile getirip, "CHP sadece Özcan Purçu’ya değil, Roman politikasına da çizik atmıştır" dedi.

Özcan Purçu CHP den istifa etti:  Roman politikasına çizik atılmıştır

SONKALEİZMİR-CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yeniden milletvekili adayı gösterilmeyince aday listelerinin kesinleşeceği son gün CHP'den istifa ettiğini duyurdu. Dün SONKALE'ye yaptığı açıklamada listelere tekrar girmek ile ilgili "Beklentim ve talebim yok" diyen Purçu, bugün listede değişim olmayınca küskünlüğünü dile getirerek 22 yıllık partisini bıraktı. Yazılı bir açıklama yapan Purçu şunları kaydetti:

"Siyasi partiler 28. Dönem milletvekili aday listelerini 09 Nisan 2023 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu'na sunmuştur. Açıklanan listeler Roman toplumunda şok etkisi yaratmıştır. Roman politikası bitirilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi ile kimliklerine kavuşan; farkındalıkları oluşan Romanlar ne yazık ki açıklanan milletvekili aday listesi ile büyük hayal kırıklığına uğramıştır. “Bahar geliyor derken” Romanlar tam da kışın ortasında; ayazda bırakılmıştır. Asıl ayrımcılık, eşitsizlik parti eliyle yapılmıştır. 8 Nisan Romanlar gününde; biz daha fazla temsiliyet beklerken, Romanların 8 Nisan’ı kursaklarında bırakılmıştır. 10 Roman milletvekili aday adayından bir kişinin bile listeye konmaması Romanların alenen hiçe sayılmasıdır; bile isteye ayrıştırılmasıdır. Listelerdeki ekipçilik ve adamcılık anlayışı Romanları çemberin dışında bırakmıştır. Bu tutumla CHP; sadece Özcan Purçu’ya değil, Roman politikasına da çizik atmıştır. Bu Özcan Purçu meselesi değildir. Seçilecek yerden herhangi bir Roman milletvekili adayı koysaydınız; arkasında durup aslanlar gibi çalışırdık. O zaman tepki koymazdık. 

ADAYLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Bu toplumda 6-7 milyon Roman vatandaşı bulunmaktadır. CHP Roman siyaseti ile kendini özdeşleştiren Roman kardeşlerim adına TBMM çatısı altında soruyorum; Türkiye’de ilk Roman milletvekili çıkartan ve öncü olan bir partide ; 10 Roman aday adayından neden bir tane yok? Buna ilişkin bir açıklama borcunuz yok mu? Sizden olanları Halil İbrahim sofrasından neden dışlıyorsunuz? 1 oy önemli diyorsunuz; 5 milyon oyu olan kesimi neden elinizin tersi ile itiyorsunuz? Tepkilere rağmen, toplumda karşılığı olmayan insanları neden listenin ön sıralarına koyuyorsunuz? Yüzde 1 ve altında kitlesi olan partilere vekil veriyorsunuz; seçilebilecek yerden 34 kontenjan ayırıyorsunuz. Allah aşkına Genel Merkez olarak ne yapıyorsunuz? Yoksa; Genel Başkanımız seçilmesin diye bir kumpas mı kuruluyor? Başınıza güneş mi geçti? Romanlara karşı alerjiniz mi başladı? Biz temsiliyet istiyoruz; daha fazla hak ve söz sahibi olmak istiyoruz dedik. Siz olanı da kırptınız; bir temsilciyi bile çok gördünüz. Bir Sadullah Ergin kadar değerimiz yok mu? Yüksel Taşkın neden İzmir’de 1. sıra aday oluyor?

Atatürk düşmanını 1. sıradan koymak vatana ihanettir. Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde "Kemalizm ırkçılıktır" diyen kişi nasıl Genel Başkan Yardımcısı olur? Üstelik bu da yetmiyor; Romanların temsiliyetini bu kişiye veriyorsunuz. Roman politikasının bitmesinin baş sebebi Yüksel Taşkın’dır. Romanlar çakma kişilerin temsiliyetini istemez, benimsemez. Ben Roman politikalarında; romanların kimliği konusunda bu kadar çalışmalar yapmışken; TBMM çatısı altında Roman kardeşlerimin sorunlarını her fırsatta anlatırken bu tutum parti geçmişine, kültürüne yakışmamıştır. En büyük deprem Romanlara yaşatılmıştır. İkinci yüzyılın seçimine giderken Türkiye’nin ilk Roman Milletvekili olarak tabana ne açıklama yapabileceğimi bilemiyorum. 2023 yılında; Romanların TBMM’de temsilcisi olmayacak.. Sizin ikinci yüzyıldan anladığınız bu mu? 600 aday koydunuz 1 Romana mı yer bulamadınız?  

"22 YILLIK PARTİMDEN İSTİFA EDİYORUM"

Ne yazık ki gelen tepki telefonlarına, tepki gösteren stk’lara söyleyecek bir söz bulamıyorum. Romanlar şu an illerde basın açıklamaları yapıyor; İl binalarına gidiyor ve istifa dilekçelerini veriyor. Ben CHP Roman Milletvekili olarak Genel Başkanıma bir söz verdim ve bugüne kadar binlerce üyelik başvurusu aldım. Ancak partiye üyelik için başvuranları üye dahi yapmadılar.. Yine de yorulmadan, yılmadan partimiz için çalıştım. 
Ancak bugün yapılanlar olmadı! Bugüne kadar partimizden bir açıklama bekledim. Ne yazık ki yapılmadı. Bu açıklamayı yaparken partime olan sorumluluğum ve hedef kitlemin bir temsilcisi olduğum için kesin listelerin açıklanacağı güne kadar özellikle bekledim ama bir sonuç çıkmadı. Partimden tık yok! Politik duyarlılık bitmiş!

Türkiye'nin öncü Romanlarından biri olarak kardeşlerime borcum var. Herkes benden bu açıklamayı bekliyor.. Çok üzülerek ifade etmek isterim ki 10 gündür beklediğim bu süreçte Romanları hiçleştiren bu dönemde 22 yıllık partimden istifa ediyorum. "
 

 
SUMP İzmir Projesi üniversiteli bursiyerlerini buldu!
 
Metrelerce yükseklikte dehşet anları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli: 20 yılda güzel İzmir’e sayısız eser kazandırdık
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, 14 Mayıs ...
CHP'li Nalbantoğlu: Soğan kurunu takip eder hale geldik...
CHP PM Üyesi ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; seçim ...
AK Partili Çankırı; Büyükşehir Yasası’nda değişikliğe gideceğiz
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, ...
 
CHP'li Yücel çiftçi ve üreticileri dinledi.. "Bu milletin efendileri hakkını alacak"
CHP İzmir Milletvekili Adayı Deniz Yücel, Bayındır, Tire ve Beydağ’da ...
İYİ Partili Dervişoğlu: Bir oy Kılıçdaroğlu'na bir oy Akşener'e!
İYİ Parti İzmir Milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, partisinin iftar ...
AK Partili İnan'dan FKK elebaşlarından Duran Kalkan'a tepki: "Duran Kalkanlar değil, Hasan Tahsinler kazanacak"
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili adayı Eyyüp ...
 
Mustafa Destici özür diledi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi ...
CHP İzmir'de adaylar için Limontepe'de tören...
CHP İzmir 1 ve 2. bölge milletvekili adayları Karabağlar Limontepe Pazaryeri'nde ...
Listelerde revizyon için son gün yarın... CHP'li Purçu: "Bahar gelirken kışı yaşadık. Talebim ve beklentim yok"
CHP'de aday olarak gösterilmeyen İzmir'in Roman kökenli milletvekili Özcan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri