ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
22 Ocak 2024 Pazartesi - 17:43

Özgür Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı önerisi!

Emekli maaşlarına yapılan zamların yetersiz olduğunu yineleyen CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dikkat çeken bir öneride bulundu.

Özgür Özel den Erdoğan a emekli maaşı önerisi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tunceli'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Asgari ücret ve emekli maaşlarına değinen Özel, şu ifadeleri kullandı;

SEYYANEN ZAM ÖNERİSİ

*Uzun süredir şunu söylüyoruz. Bir kere Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı bir asgari ücret değildi, 1,5 asgari ücretti. Bugünkü asgari ücrete göre hesaplarsanız 25 bin liraydı.

*Son çekilen en düşük emekli maaşı kaç para? 7 bin 500 lira. Güya zam yaptılar, 10 bin lira yaptılar. Asgari ücretin yüzde 55. Bu yetmez, bu açlık, sefalet, yoksulluk demek. Şimdi ben diyorum ki, en az bir asgari ücret yapın, ilk adım. 

*Sonra da 1,5 asgari ücrete çıkarın. Yapmayız diyorlardı, uzun süre dile getirdik. Şimdi seyyanen zam konuşuluyor. Öyle 1-2 bin lira değil. İlla seyyanen zam vereceksen 7 bin lira vereceksin ki en düşük emekli maaşı önce asgari ücret olacak.

*Bu da yetmez, bunu yapıp orada bırakmak yetmez. Yazacağız kanuna en düşük emekli maaşı asgari ücrettir. Asgari ücret arttı mı, en düşük emekli maaşı da artacak. 7 bin liralık seyyanen zammı kabul edebiliriz.

*Herhangi bir seyyanen zam yeterli değil. En az 7 bin lira olmalı. Yetmez, kanuna bundan sonra en düşük emekli maaşının asgari ücretle birlikte artacağı yazılmalıdır.

“İMAMOĞLU İSTANBULLUYA İYİ GELDİ”

İstanbul'a yeniden aday gösterilen İmamoğlu ile ilgili Özel, şu ifadeleri kullandı;

*Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İstanbul’a ve İstanbulluya iyi geldi. Sadece CHP’lilere iyi gelmedi, bütün İstanbul’a iyi geldi. Bu İstanbul’un içinde AK Partililer de, MHP’liler de, HDP’liler de var. Alevi’si, Sünni’si, Türk’ü, Kürt’ü var, Şafisi, Boşnak’ı var. Bütün İstanbul’a iyi geldi.

*Onun için bir 5 yıl daha biz Ekrem İmamoğlu’na İstanbullulardan bu görevi talep etmesi için bir yetki verdik ve kendisini adaylaştırdık. İstanbullular yetki verirse bir 5 yıl daha ranttan uzak, çevreye duyarlı, sosyal belediyeciliğin iyi yapıldığı, ayrımcılığın olmadığı, partizanlığın olmadığı bir belediyecilik olacak.

*Murat Kurum’un partisinin geçmişinde, onların belediyecilik anlayışında partizanlık, rantçılık, helikopterden bakıp da İstanbul’un güzel arazilerinin Arap şeyhlerine verilmesi var. Katar Emiri’ne verilmesi var. ‘Onu o iş adamına teklif edin, bunu buna verin var.’ Tepeden değil içinden baktığımızda İstanbul’un güzelliklerini İstanbulluların istifadesine sunuyoruz.

*Dünya kadar park ve sosyal donatı alanları yapıyoruz. Sosyal belediyecilik yapıyoruz. Karar, ‘İstanbul bir partinin ve bir kişinin çevresinin, ailesinin çıkarına mı yönetilsin, bütün İstanbul’un çıkarına mı yönetilsin?’ Meseleye bence İstanbul seçmeni buradan bakacaktır.

BAŞAK DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Başkanı adayı olacağı iddiaları ve DEM Parti ile yapılan görüşmelere ilişkin şunları söyledi:

*Başak Demirtaş’ın yaptığı açıklamaların tamamı aslında Recep Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar söylediği tüm sözleri yalanlar nitelikte. Ne diyorlardı? ‘CHP demleniyor, DEM Partisi ile kapalı kapılar ardına işbirliği yapıyor, kamuoyuna açıklanmayan işbirlikleri var’ diyorlardı.

*Oysa Başak Hanımın açıklamalarından ortaya çıktı ki bahsettikleri gibi kamuoyunun bilmediği hiçbir şey yok. Biz de bütün kamuoyu ile birlikte Başak Hanımın açıklamasını dinledik. Bu açıklamasından herkesle birlikte haberdar olduk. Efendim siz gizli kapaklı DEM ile bir şey görüşüyor musunuz?

*Bizim söylediğimiz bir tek şu kamuoyunun gözünün önünde, ne oluyorsa, bize nezaket ziyaretinde bulundular, biz onlara nezaket ziyaretinde bulunduk. Birçok gündemi değerlendirdik. DEM Partisi’nin Parti Meclisi’nin bir açıklaması var. ‘Kent uzlaşısı arayacağız’ diye. Biz de üzerlerinde kentin uzlaşabileceği belediye başkan adayları arıyoruz.

*Bunun dışında DEM Parti’nin yaptığı açıklama, Parti Meclisinde aldığı karar ve bizim adaylıklarımızın birbiri ile ilgilisi ya da gizli kapılar ardında bir görüşme yok. Zaten ilan edilen adaylardan da bunu hep birlikte izliyorsunuz.

*Başak Hanımın her Türk vatandaşının, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kullanma ile ilgili kendisine ilişkin irade beyanı veya bir katkısı olacaksa düşünebilirim denen yaklaşık herkesin saygı duyması gereken yaklaşımdır. Ama bundan önce bize karşı yapılan saygısız bütün saldırıları boşa düşürmesi açısından da son derece önemlidir.

AKP'NİN ANKARA ADAYI

Genel Başkan Özgür Özel, AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’a ilişkin soruya ise “Bu tip partilerin geçmişte kendi içinde yaşadıkları polemiklere filan bel bağlayacak, medet umacak, siyaset beklentisi olacak durumda değiliz. Biz Ankara’yı kazanmak için Turgut Altınok’un Recep Tayyip Erdoğan’a ne dediğine güvenmiyoruz. Biz Ankara’da Mansur Yavaş’ın Ankaralılara ne hizmetler yaptığına güveniyoruz. Çok iyi hizmetler yaptı ve karşılığını alacak” dedi.

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Genel Başkan Özel, CHP’nin diğer belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağı sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Önümüzdeki hafta içinde Perşembe ya da Cuma günü yapacağımız Parti Meclisi toplantısında çok sayıda belediye başkan adayımızı daha açıklayacağız. Tahmin ediyorum ondan sonraya da bir Parti Meclisimiz daha kalabilir. Belki çok istisnai haller için Parti Meclisleri yapılabilir. Ama bu Cuma günü ve önümüzdeki hafta oldukça mesafe alacağımızı düşünüyorum.”

 
Bitcoin kritik eşikte!
 
Pazarcı kavgası... Çivili sopa ile kör etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ: "İzmir marka olacak"
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adayı Hamza Dağ, Konak ...
MHP Tire'de aday belirleme krizi!
AK Parti'nin yerel seçim öncesi İzmir'de MHP'ye bıraktığı 5 ilçeden biri ...
MHP'li Şahin'den Hamza Dağ'a tam destek, Soyer'e eleştiri yağmuru...
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, bir basın toplantısı düzenleyerek AK ...
 
Özgür Özel'den Erdoğan'a DEM yanıtı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Erdoğan; milletin derdi DEM değil, milletin ...
Turgut Altınok'tan Gökçek'e gönderme
Seçim çalışmalarına başlayan AK Parti'nin Ankara Adayı Turgut Altınok ...
Hamza Dağ'dan eski başkanlar Özfatura ve Çakmur'a ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Burhan Özfatura ve Yüksel ...
 
CHP’li Temiz:Ücretsiz, güvenli ve sınırsız internet hizmetine öncelik vereceğiz
Vatandaş buluşmalarına ara vermeden devam eden CHP Bornova Belediye Başkan ...
AK Partili Dağ'a coşkulu karşılama...
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamza Dağ, İzmir Adnan ...
AK Partili Saygılı: 'İzmir için şifanın adı Hamza Dağ'
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri