ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3591
    Dolar
  • Euro
    35,0198
    Euro
  • Altın
    2.325,670
    Altın
  • Bist-100
    9,13
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
31 Ocak 2023 Salı - 11:39

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydın'dan net mesajlar: ALTILI MASANIN ADAYI 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, “Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacaksınız diye soruyorlar. Şunu net ve isimden bağımsız olarak söylüyorum. 6’lı masanın göstereceği aday her geçen gün puanını artırarak devam ediyor. Aday, masayla uyumlu çalışacak, 85 milyon insanımızı kucaklayacak, 6’lı masa hukukuna ve ortak politika metinlerine sadık kalacak, istişare sürecini önceleyecek bir cumhurbaşkanı adayı olacak ve bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydın dan net mesajlar: ALTILI MASANIN ADAYI 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK

İzmir’de partisinin Karşıyaka İlçe Kongresi’nde konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, dikkat çeken mesajlar verdi. Türkiye’nin 3,5 ay sonra tarihinin en önemli seçimlerinden birini yapacağını vurgulayan Aydın, “Bir ekonomik yıkımla karşı karşıyayız. Her gelen yıl ya da ay, bir önceki yıl ya da ayı aratır halde. Tersine bir kötüleşme süreci yaşıyoruz. İnsanlarımızın bir vatandaş vasfı var, bir de seçmen vasfı var. İktidar partisi insanlarımızın bu seçmen vasfını yani sandığa yansıma, oy alma kaygısını önceleyerek müjdeler verişini görüyoruz. Çıkmayacak denilen EYT bile insanımıza seçmen olarak bakıldığı zaman çıkarılabiliyor. Gazlar bile seçim vaktinde çıkıyor. İnsanların konut sahibi olabilmesi ancak seçmen vasfıyla muhatap alınınca olabiliyor. Ülkemizde ahlaki ve manevi bir tahribat var. 20 yıl süreyle adalet, dürüstlük en çok tedavülde ama kamu yönetimimizde bu değerler en uzakta. Hırsızlığın, rüşvetin, iltimasın, adam kayırmanın, israfın kanıksandığı bir dönemde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Dış politikada keskin dönüşler yapılıyor

Dış politikada bir çizgi tutturulamadığını kaydeden Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Dostumuz kim, düşmanımız kim, bugün dost olduklarımızla yarın düşman mı olacağız, bugün düşman olduklarımızla yarın dost mu olacağız, bu iki git gel arasında ülke ve millet olarak maddi ve manevi tahribata uğruyoruz. Ülkelerle münasebetlere bakınız, o kadar keskin dönüşler yaşıyoruz ki. İktidar, dün bir araya gelmemek üzere ahitleşip meydan okuyuşlarına alkış ve takdir istedi. Aradan şu kadar zaman geçiyor, büyük bedeller ödendikten sonra o bir araya gelinmesi mümkün olmayacak insanlarla bir araya gelip el sıkışma ortamında da yine alkış istiyor.” diye konuştu.

Anayasa açıkça çiğneniyor

Adalette ve hukukta büyük bir keyfilik ve hoyratlık yaşandığına dikkat çeken Birol Aydın, şunları dile getirdi: “Yargıyı ve adaleti bir kılıç gibi kullanmak, bizim gibi ülkelere has olsa gerek. Anayasanın çok açık hükümleri çiğneniyor. Ve bu da normal görülüyor. Bu anlayış düpedüz bedeviliktir, magandalıktır. ‘Bir kişi en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir’. Bu kadar açık, bu kadar net. Anayasa maddesi var, yoruma mahal yok. Bu kadar keyfiliğin ve hoyratlığın, bu kadar hukuk tanımazlığın olduğu yere yabancı yatırımcı gelir mi? Sermaye sahipleri üretime yönelik yatırım yaparlar mı?”

Bu yükün altından tek siyasi parti kalkamaz

Bir felaketin eşiğine doğru yol alındığını vurgulayan Saadet Partili Aydın, “Ateş topu o kadar büyüdü ki, yönetimi devralacak olan bizlerin kucağına büyük bir ateş topu geliyor. Bu devasa yükün altından bir tek siyasi partinin gelmesi mümkün olamayacak hale geldi. Bir taraftan seçim kanunundaki zaruret, öbür taraftan Türkiye’nin devasa sorunları, 6 siyasi partinin bir araya gelmesini zorunlu kıldı. Tabiri caizse, sorunlar büyük, zaman dar, imece yapmak zorundayız. Yukarıda bir siyasal ittifak var, aşağıda da seçmen işbirliği olacak. Türkiye’nin süratle toparlanmaya ihtiyacı var. Süratle özgürlüğün, adaletin, ahlakın, doğru yatırımın, sürekli üretimin, yaygın kalkınmanın, adil bölüşümün, birlikte yaşama bilincinin, şeffaflık ve denetim mekanizmasının temin edilmesine ihtiyaç var.” dedi.

Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak 

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağı sorusunu hatırlatan Aydın, şöyle devam etti: “Şunu net ve isimden bağımsız olarak söylüyorum. 6’lı masanın göstereceği aday her geçen gün puanını artırarak devam ediyor. Aday, masayla uyumlu çalışacak, 85 milyon insanımızı kucaklayacak, 6’lı masa hukukuna ve ortak politika metinlerine sadık kalacak, istişare sürecini önceleyecek bir cumhurbaşkanı adayı olacak ve bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak.”

Karşıyaka Kongresi’nde mevcut başkan Ali İmral güven tazeleyerek yeniden seçildi. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye İl Başkanı Mustafa Erduran, çeşitli siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. 

 
Karşıyaka'da 4-5 Şubat çocuklara ait olacak
 
Gökçeada Belediyesi'ne operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan Soylu'ya Katar soruları... BU PARAYA KİM ÇÖKTÜ!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Dünya Kupası için Katar'da görev yapan ...
Erkan Baş: Biz Erdoğan'ın aday olmasını çok istiyoruz!
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Kocaeli’nde katıldığı halk ...
CHP'li Serter: "İktidar ülkedemi kurumları ve kuralları yok etti"
CHP İzmir Milletvekili ve Ekonomi Masası Üyesi Bedri Serter İktidarın ...
 
AK Parti'ye kalesinde büyük şok! 600 kişi o partiye geçti...
Kayseri'de, 600 kişi İYİ Parti’ye geçti. İYİ Parti Kayseri Milletvekili ...
Kılıçdaroğlu: Moralinizi bozmayın!
Büyük Yörük Türkmen Buluşması’nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Akşener: Bedavadan başbakanlık istemiyorum
Samsun'da partisinin 3. Olağan Kongresi'ne katılan İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
Erdoğan'dan adaylık yanıt: Çamur atıyorlar!
Altılı Masa’nın 'yeniden aday olması mümkün değil' açıklamasına Cumhurbaşkanı ...
MHP'de Sinan Ateş istifası!
MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Tuğçe Karadeniz, Sinan Ateş cinayeti sonrası ...
Hukukçular açıkladı... Erdoğan aday olabilecek mi?
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına yeniden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri