ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3409
    Dolar
  • Euro
    34,8347
    Euro
  • Altın
    2.378,760
    Altın
  • Bist-100
    10.263,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/25°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
8 Ocak 2023 Pazar - 11:33

Saime Sultan Yalısı, kabusları oldu

İzmir Bayraklı'daki Saime Sultan Yalısı'nda, işletmecisinin deniz kıyısındaki Hazine arazisi üzerine koyduğu platformlar nedeniyle belediye ekiplerince yapılan yıkımın ardından düğünleri iptal edilen ve kendilerine başka bir salon da ayarlanmadığını belirten Doruk Kilerci, işletmeciler hakkında suç duyurusunda bulundu. Kilerci, Kendilerine ödediğim 46 bin lirayı da geri ödemediler. Bizim gibi çok mağdur var" dedi.

Saime Sultan Yalısı, kabusları oldu

Bayraklı'da, 142 yıllık geçmişiyle tarihi bir yapı olan Saime Sultan Yalısı'nda, geçen 4 Haziran'da işletmenin 775 sayılı Gecekondu Kanunu'na muhalefet ettiği iddiasıyla, sahil kısmındaki platformun devlet arazisi üzerine kaçak inşa edildiği belirtilerek yıkım yapıldı. İş makineleri platformu yıkarken, yalının kapıları da mühürlendi. İşletmeciler yıkım kararına tepki gösterdi ancak Bayraklı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “Söz konusu yerin işletme ruhsatı yılbaşında iptal edildi ve yeniden ruhsatlandırma yapılmadı. Bu süreçte tam 9 kez mühür fekki yapılarak, ticari faaliyetlere devam edildiği, deniz kenarına kaçak platformlar ve eklentiler inşa edildiği tespit edildi. Bu alanlarda defalarca yıkım gerçekleştirildi, yasal işlem uygulandı. Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Söz konusu yıkımlar, devletin hüküm ve tasarrufu altında olan alana kaçak olarak konulan eklentileri kapsayacak şekilde gerçekleştirildi. Tescilli binanın bulunduğu mülkiyet sınırlarında herhangi bir işlem yapılmadı" denildi.

Yıkımın ardından işletmeciler ve evlenecek çiftler arasında sıkıntılar meydana gelirken, onlardan biri de Doruk Kilerci oldu. Geçen eylül ayındaki düğününü Saime Sultan Yalısı'nda yapmak için işletmecilerle 1 yıl önceden anlaştığını ve 46 bin lira ödediğini belirten Kilerci, hem düğünü yapılamadığı hem de parasını geri alamadığı için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

'GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE YIKIM OLDU'

Süreci anlatan Kilerci, "Yalının işletmecileriyle 2021 yılında 14 Ağustos 2022'de düğün yapmak için anlaştık. Şirketin yetkilileriyle 92 bin lira artı organizasyon şeklinde sözleşme imzaladık. Paranın 23 bin lirasını anlaşma yaptığımızda, diğer 23 bini de 2022 şubat ayında ödedim. Hepsi zaten kayıtlı, makbuzlu ödemeler. Biz de bu süreçle eşimle evlilik hazırlıklarına devam ettik. Balayımıza kadar ayarladık. Fakat bu süre zarfında 'Saime Sultan Yalısı mühürlendi' haberleri duymaya başladık. Buna istinaden aralıklarla, gelip yetkililerle görüştüm. Bize hep sorun olmadığı söylendi. Geçen mayıs ayında yazın evlenecek çiftlere gala yemeği düzenlenecekti. Aynı zamanda organizasyonla ilgili bilgiler verilecekti. Ne tesadüftür ki aynı gün burada TOMA'lar bekliyordu. Biz şoke olduk. Sonrasında da gözümüzün önünde yıkım başladı. Bize kesinlikle mağdur edilmeyeceğimizi, bu sahildeki mekanlarla anlaşıp düğünlerimizi orada yapabileceğimizi söylediler. Ancak süre geçtikte kimse iletişime geçmedi ve biz kendi imkanlarımızla başka bir düğün salonu aramaya başladık" dedi.

'AYRILMANIN EŞİĞİNE GELDİK'

Maddiyatın yanı sıra psikolojik olarak da zor günler geçirdiklerini belirten Kilerci, "Çok zor bir süreçti. Düğüne iki ay kala her şey bir anda bozuldu. Şehir dışından gelecek akrabalarımızın biletleri bile hazırdı. Mecburen düğünü hafta içi yapmak zorunda kaldık. Normalden 2-3 kat fazla para ödeyerek salon bulduk. Eşimle aldığımız izinler birbirini tutmadı. İşin maddi kısmının yanında eşimle de çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Zaman zaman ayrılmanın eşiğine geldik. Biz dolar bozup 46 bin lira ödeme yaptık. Fakat dolar o zaman 8 ila 10 arasındaydı. Biz de avukatımız aracılığıyla önce icra takibi başlattık ardından da suç duyurusunda bulunduk. Bize ödemelerin sürekli yapılacağını söyleyip, geçiştirdiler. Sadece biz de değil bizim gibi mağdur olan çok çift var" diye konuştu.

'ÇOK FAZLA MAĞDUR VAR'

Kilerci'nin avukatı Oğuzhan Bizkevelci, Saime Sultan Yalısı'nda sadece kendi müvekkilinin değil, çok fazla mağdur olduğunu bildiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Saime Sultan Yalısı yetkilileri hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' nedeniyle suç duyurusunda bulunduk. Bu sürecin diğer mağdurlar için de takipçisi olacağız. Bu yapıda aslında bir mühür bulunuyor. Bu mühür çiçeklerle kapatılmış durumda. Müvekkilim buraya ilk geldiğinde de bu mühür gizlenmiş. Yan kapıdan içeri alınmışlar. Yetkililer sıkıntı olmadığını söyleyince müvekkilim parayı ödüyor. Ancak yıkımdan sonra düğünün yapılamayacağı ortaya çıkınca icra takibi başlattık. Ancak para ödenmedi. Burada şirket yetkilisi olarak tanıtılan kişinin, Saime Sultan Yalısı kaşesine imza atmasına rağmen şirket yetkilisi olmadığı iddia ediliyor. Hukuken şirket yetkilisi olmayan bir kişinin yetkisiz temsil yaptığı savunuluyor. Bizim düşüncemize göre burada planlanmış bir organize dolandırıcılık eylemi bulunuyor. Sürecin takipçisi olacağız ve adalete güveniyoruz. Çok fazla mağdur olduğunu biliyoruz."

'TEK ÖNCELİĞİMİZ EVLENECEK ÇİFTLER' 

Yıkım gerçekleştikten sonra karara tepki gösterip, konuyla ilgili konuşan işletmeci Kadir Pordoğan, o dönem yaptığı açıklamada, “Encümenden çıkan yıkım kararı olmamasına rağmen kaymakamlığın geçen nisan ayında parselin içinde bulunan 'kütle halindeki bir şeyi giderebilirsiniz' kararıyla işletmeye girdiler. Engel olamadık. Saime Sultan Yalısı, Anıtlar Kurulu'na bağlıdır. Ruhsatımızı da Anıtlar Kurulu veriyor. Bizden önceki işletmecinin yaptığı birtakım eklentilerin hepsini gidererek Kurul'a girdik ve onayımızı aldık. Belediye başkanı bizi cezalandırıyor. Mekandan, 12 senelik emekten ve personelin işsiz kalmasından geçtim. Şu anda tek önceliğimiz evlenecek çiftler. Onlarla toplantı halindeyiz. Yakın tarihtekilerin düğünlerini tanıdığımız arkadaşların mekanlarını ayarlayıp, yapmak için çabalıyoruz. Daha ileri tarihte olanlardan beklemelerini rica ettik” demişti.

 
CHP'li Beko'dan iktidara EYT önerileri
 
Ege'de tarımda 10 milyar dolar ihracat hedefi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan iktidara EYT önerileri
"EYT'lilere en az asgari ücret kadar aylık bağlansın" çağrısında bulunan ...
İzmir'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı
İzmir'in Tire ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı.
Konak'taki seyir teraslarına ilgi
İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla kent kıyılarını ...
 
Atık toplayan çiftçiye gübre desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğayla uyumlu tarımsal üretimi teşvik ...
50 milyon lira tasarruf
İZSU Genel Müdürlüğü bütçe kaynakları ve kurumsal kapasitenin daha verimli ...
Bornova’da özel atölyeler
Bornova Belediyesi, düzenlediği özel atölyelerle Bornovalılara hem İngilizce ...
 
Evcil hayvan satıcılarına ücretsiz eğitim verilecek
Karabağlar Belediyesi, Evcil hayvan satışı yapan işletme sahiplerine eğitim ...
Çatıdan iş makinesi düştü!
İzmir'in Balçova İlçesi'nde bir binanın yıkımı sırasında iş makinesi 4. ...
Sinan Ateş cinayetinin kilit isminin ifadesi ortaya çıktı!
Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu 30 Aralık'ta öldürülen eski ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri