ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5690
    Dolar
  • Euro
    34,8864
    Euro
  • Altın
    2.424,940
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/36°
    ADANA
  • ANKARA
    20/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
6 Temmuz 2022 Çarşamba - 16:39

Sanayiciden Utku Gümrükçü'nün önerisine şartlı destek: FERİBOT TAMAM AMA KÖRFEZ GEÇİŞİ DE ŞART!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün 8 yıldır bir arpa boyu yol alınamayan İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin yerine organize sanayi bölgesi çıkışına feribot iskelesi yapılması önerisi iş dünyasında karşılık buldu. Çiğli'deki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İASOB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, "Utku başkanın önerisine katılıyorum. Feribot, kısa vadede çok hızlı bir çözüm. Ciddi bir rahatlama sağlayacaktır. Ancak, uzun vadede körfez geçişi şart" dedi.

Sanayiciden Utku Gümrükçü nün önerisine şartlı destek: FERİBOT TAMAM AMA KÖRFEZ GEÇİŞİ DE ŞART!

SONKALE'ye konuşan İASOB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Çiğli'de artık azapa dönüşen bir trafik yoğunluğu yaşadıklarını, tek bir çevre yolu olmasından kaynaklı, kentin kuzey aksından güney aksına geçişte ciddi şekilde zorlandıklarını söyledi.

Uğurtaş, Utku Gümrükçü'nün OSB çıkışına feribot iskelesi yapılması önerisini önemsediklerini ve desteklediklerini belirtirken, "Utku başkanın önerisi son derece yerinde. Kendisine katılıyorum. Özellikle akşam saatlerinde Bostanlı'da trafik yüzünden uzunca süre beklemek zorunda kalıyoruz. Bu yoğunluk, maalesef çevre yoluna da vuruyor. Trafik bizim için, çalışanlarımız için resmen azaba dönüşüyor. Çiğli'ye bir feribot iskelesi trafik yoğunluğuna kısa sürede ciddi rahatlama getirecektir. Kentin kuzey ve güney aksları arasında daha fazla yolcu taşınacaktır. Yani, feribot kısa vadede çok hızlı bir çözüm. Ancak, uzun vadede körfez geçişi şart" dedi.

"ÇEVREYİ BİZ DE ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Çevre ve doğanın korunmasına kendilerinin de çok özen gösterdiklerini vurgulayan Uğurtaş, "Teknoloji artık çok gelişti. Dünyanın her yerinde bu tür projeler uygulanabiliyor. Utku başkanın önerisine katıldığımı bir kez daha vurgulamak istiyorum ama körfez geçişi de bir kenara bırakılmamalı" diye konuştu.

"BÜYÜK FOTOĞRAFA BAKINCA KÖRFEZ GEÇİŞİ ŞART"

Uğurtaş, bu konuda kentte bir türlü konsessüs sağlanamadığını belirtirken, "Ancak, sorun da her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Çiğli'deki, Menemen'deki sanayiciler ve vatandaşlar bu sıkıntıyı yaşıyor. Kentin kuzey aksıyla güney aksını birleştirmek için kesinlikle bir alternatif yola ihtiyacımız var. Çünkü mevcut çevre yolu artık çevre yolu olmaktan çıktı. Haftanın tüm günleri saat 17.00'den sonra o yolu geçmek tam bir çile. İkinci bir çevre yolundan bahsediliyor ama o da bir noktadan sonra birinci çevre yoluyla kesişiyor. Çok çözüm olmayacak gibi duruyor. Ayrıca, bu mevcut çevre yolunda herhangi bir bakım, onarım, kaza olduğunda trafik felç oluyor. İşte o yüzden körfez geçişi şart. Çiğli'ye gelen tramvay hattı için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu da bizi ciddi ölçüde rahatlatacaktır. Ama büyük fotoğrafa baktığımızda körfez geçişi olmazsa olmazımız gibi... Bunu hiçbir siyasi kaygı gütmeden, tamamen İzmir'in ihtiyaçları bağlamında söylüyorum. Feribota evet, çünkü kısa vadeli iyi bir çözüm. Ama körfez geçişi de uzun vadeli çözüm. İkisi birbirinin alternafi değil" dedi.

UTKU GÜMRÜKÇÜ NE DEMİŞTİ?

Çiğli'ye yapılacak feribot iskelesinin  birçok konuda İzmir'i rahatlatacağını belirten Gümrükçü, şunları söylemişti: "Körfez Geçişi Projesi yerine feribot iskelesi istiyoruz. Şu an 200 küsür binlik Çiğli'yi ve Mavişehir'e taşıyacak, deniz ulaşımı sağlayacak bir araç yok. Bostanlı'da her sabah feribotta kuyruk oluyor. Benzin fiyatlarının da bu kadar arttığını değerlendirirsek kent içi trafiğini yormamak için bizim körfez geçişini rahatlatacak bir çalışmaya ihtiyacımız var. Milyonlarca lira tutacak, yapımı uzun yıllar sürecek, yarısı yer altından, yarısı yer üstünden geçecek Körfez Geçişi Projesi bize göre uygulanabilir değil. Aynı zamanda yarattığı etki ile bölgenin doğal yaşamını da riske edebilir. Deniz ulaşımı, ekonomik, çevreci ve hızlı... Aynı zamanda Körfez'in kullanılmasının artırılması noktasında kente uygun bir ulaşım. 600 küsür fabrikamızla, 210 bin nüfusumuzla buna ihtiyacımız var. Feribot iskelesi Kaklıç-Sasalı bölgemize de değer katacak bir proje olur. Anadolu Caddesi ve otobanın da trafik yükünü azaltacak. Burayı Narlıdere'ye, Guzelbahçe'ye Urla'ya bağlayabilecek. Bu Çiğli'nin denizle buluştuğu en önemli hat. Otobanla bağlantı kurabileceğimiz, organize sanayinin bittiği yerde çok rahat bir iskele yapılabilir."

"ÇILGIN PROJE" DEDİLER, SOMUT ADIM ATILMADI

İzmir'de 2014 yılında dönemin başbakanı AK Partili Binali Yıldırım'ın 'Çılgın proje' diye duyurduğu Körfez Geçişi Projesi ile İzmir'in kuzey ve güney aksları arasındaki ulaşımın sağlanması hedefleniyordu. Proje kapsamında 2 kilometre batırma tüp tünel, 13 kilometre otoyol, 16 kilometre raylı sistem, 15 istasyon, 4.2 kilometre deniz köprüsü, yapay ada ve tünel ağzı yapısı inşa edileceği açıklanmıştı. Ancak aradan geçen 8 yıllık süreçte hiçbir adım atılmadı.

Haber için görselin üzerine tıklayın...

"Başkan Gümrükçü'den flaş çıkış: 'Körfez Geçişi değil, Çiğli'ye feribot iskelesi istiyoruz"

 

 
Gazeteci Can Ataklı'ya hapis cezası!
 
Hastanede dehşet... Doktoru öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Can Ataklı'ya hapis cezası!
Korkusuz Gazetesi Yazarı Can Ataklı hakkında televizyon programında söyledikleri ...
Çocukların kavasına aileler de dahil oldu: 1 ölü,1 yaralı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, iki aile arasında çıkan silahlı ve bıçaklı ...
Davutoğlu'ndan bomba Sedat Peker çıkışı!
Eski başbakanlardan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Sedat ...
 
ANKAPARK belediyeye devredildi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ANKAPARK'ın belediyeye ...
Seyit Torun'dan Başkan Kayalar'a destek!
İzmir'in Menderes ilçesinde savcılığın bazı belediye ihalelerine yönelik ...
Çıray'dan bakanlara: Doktor T.Ö'yü felç eden kurşunu adeta siz attınız!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, ...
 
Fatih Altaylı’dan dikkat çeken Ertuğrul Özkök satırları!
Fatih Altaylı, Sedat Peker'in son iddialarını köşesine taşıdı. “Sedat ...
CHP’li Beko: Emeklilerin maaşları asgari ücretle eşitlenmeli!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, asgari ücrete yapılan zammın ardından ...
İzmir'de sıcak dakikalar... Alev topuna döndü!
İzmir'de park halindeki bir otomobilde başlayan yangın paniğe neden oldu. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri