ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
2 Ocak 2024 Salı - 19:32

Seçil Erzan'ın kırdığı telefondaki mesajlar ortaya çıktı

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davası dosyasına, sanık Seçil Erzan'ın gözaltına alınmadan önce kırdığı iddia edilen telefonundaki mesajlar ortaya çıktı.

Seçil Erzan ın kırdığı telefondaki mesajlar ortaya çıktı

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasına gelen raporda, Fatih Terim ve Atilla Baltaş ile Arda Turan, Selçuk İnan ve Emre Çolakoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı müştekilerin mesajlarında yer aldı. 

Sanık Seçil Erzan ile Fatih Terim arasında 4 Ekim 2021 ile 10 Mart 2023 tarihleri ??arasında Terim'in Erzan'a göre mesaj kayıtlarına göre, ''Bakırköy'de bulunan özel bankacılık merkezi deposundaki hesabından 3 milyon 889 bin 557 liralık depolama hesabı açıldığı, faiz yüzde 17,6, vade sonundaki net faiz kazancının ise 1782,74 lira olduğu şeklinde mesaj iletildiği görüldü.  

"20 BİN DOLARI BURADAN MI ALDIK?"

Sanık Erzan'ın Terim'e, "Hocam günlük rezervasyon yaptırdım, kulübe ücretini ödeyinse 4'e tamamlayıp kalan kısmı fonda diğer harcamalar için ayırınız diye." cevabını verdiğini, Terim'in ise Erzan'a, "20 bin doları burada mı aldın?" şeklinde mesaj gönderildiği belirtildi. 

"GEREKEN TUTARI FONA ATARIZ HOCAM"

Mesaj kayıtlarının devamında Erzan'ın Terim'e, "4 milyon 67 bin 412 lira kullanabileceğiz mevcuttu. 177 bin 834 lira için elden aldırdım. Kalan 3 milyon 889 bin 577 lirayı günlük yaptırdım, sakatlıklarda bugün hayatta kalması için bu tutarı tamamlamakız. Ayırmamız gerekiyor fona atarız hocam." yanıtını verdiği kaydedildi. 

Terim'in Erzan'a, "Tamam Seçil Hanım, siz nasıl karar verdiyseniz öyledir tamam." Gününde yazdığı mesajlarda, sanığın da 5 Ekim 2021'de Terim'e, maaşının farklı bir bankaya yatırıldığı ve parasını söz konusu bankadan Denizbank hesabına aktarıldığını ifade edildi. 

İŞTE ERZAN'IN İFADELERİ

Rapordaki kayıtlara göre mesajların devamında sanık Erzan'ın ifadeleri şöyle: 

"Dün 20 bin dolar sonra kalan bakiyeyi günlük olarak inceledim. Bunu ne kadar bağlayalım, maaştan fazlasını kaça tamamlayalım? Ne alalım? Toplam şu anda maaş artı fonda 2 milyon 285 bin lira bakiyemiz mevcut. (Dün günlük günlük olarak 3 milyon 892 bin lira) var.Bunu 4'e tamamlamamı ister misin?) Kalan harcamalar için ayıramayız." 

Fatih Terim'e 10 Ekim 2022'de banka hesaplarına ilişkin bilgilendirme mesajları geldiği, sözlü söz konusu hesap hareketlerinin ne durumda olduğunu sanığa gönderilen mesajlarda, Terim'in 3 Mart 2023'te ise maaşların ödenmediğini ve Erzan'a ABD'ye göndermesini istediği paranın gönderilmediğini ifade edildiği aktarıldı. 

Raporda, bu mesaj üzerine Sanığın Terim'e, "Çok özür dilerim, sonuna kadar bu işlemlerle ilgilendim hocam. Yurt dışı ödemeleri bir gün valörlü geçiyor. Diğer ödemeler saat 17.00'de yapıldı ve ben teyit ettim, çok uzaktaydı hocam." yanıtını verdiği belirtildi. 

TANIDIK İSİMLER YER ALIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca desteklenen iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak büyük çaba sarf ettiği ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayanan 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine geri döneceği bildirildiği kaydediliyor. 

İddianamede, müşteki Çeviker'e para karşılığında gönderilen evraklar ancak daha sonra Çeviker'in Erzan'a erişemediği, durumun bankaya bildirildiği, banka tarafından araştırıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor. 

Sanık Erzan'ın bu faaliyeti futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunur ve yine kamuoyunda kayıtlı Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğu belirtildi, müştekileri bu fona para yatırıldığı iddia edildi Durumlarda böyle bir fonun bulunmadığının tespit edildiği belirtiliyor. 

İddianamede, Erzan'ın, müştekilerin sunduğu paralara ilişkin sahte belgeler belgeleniyor, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor. 

252 YIL HAPİS İSTENİYOR

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kullanıcıların ticari faaliyetleri sırasında, poliçenin kayıtlı olduğunun kooperatifin faaliyeti kapsamında kayıtlı dolandırıcılık" suçlarından 69 satır 226 yıla kadar hapsi istenen ana iddianamenin ardından yeni iddianameyle Erzan Hakkında istenen hapis cezası da yükseldi. Erzan'ın 77 harf 252 yıla kadar hapsi talep ediliyor. 

İddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında kaldıkları oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyor. 

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddiasını kabul etmeyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.

 
Yük boşaltırken devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı!
 
Deniz turizmi sektöründe kapıda vize sevinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anıtkabir'de şeriat sloganına tutuklama!
Anıtkabir'de, "Lanet olsun Cumhuriyet'e" ve "Şeriat gelecek" sloganları ...
İzmir'de dev hortum paniği!
İzmir'in Seferihisar açıklarında denizde oluşan dev hortum vatandaşlar tarafından görüntülendi. 
İzmir'deki kaza kamerada... Bariyerlere çarptı!
İzmir'de, kamyonet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybedip bariyerlere ...
 
Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı ihracat rakamlarını açıkladı. ...
Milli Piyango'dan Kolombiya iddiasına yanıt!
Demirören Holding iştiraki Sisal Şans, Milli Piyango çekilişinde 400 milyon ...
İzmir emniyetinin 2023 asayiş raporu!
İzmir'de 2023 yılında yapılan 28 ayrı asayiş uygulamasında yakalanan 582 şüpheli tutuklandı.
 
TÜPRAŞ'ın RES ve GES başvurusunda yeni gelişme!
Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi, Aliağa'daki rafineriye yardımcı ...
Bolu'daki Atatürk görsellerine soruşturma!
Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan tarafının 'Atatürk alerjisi' nedeniyle ...
Kayıp olarak aranıyordu, çekyatın içinde cesedi bulundu!
Ordu'nun Fatsa ilçesinde 1 haftadır kayıp olarak aranan Hüseyin Hasgül ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri