ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
10 Nisan 2022 Pazar - 17:53

Sendikadan Başkan Gümrükçü'ye çağrı... "MASADA BİTİRELİM"

DİSK Genel İş İzmir 8 No'lu Şube yönetimi, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün açıklamalarına yanıt verdi. Açıklamada, "Gelin toplu iş sözleşmesini masada müzakere ile bitirelim. Grev halayımızı toplu iş sözleşmesi halayına çevirelim ve Çiğli işçisi, Çiğli halkı ve Çiğli Belediyesi’nin ayrılmaz bir bütün olduğunu dosta düşmana gösterelim" denildi.

Sendikadan Başkan Gümrükçü ye çağrı...  MASADA BİTİRELİM

SONKALEİZMİR-Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, işçilerin greviyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Pandemi döneminde olduğu gibi iki elin parmaklarını geçmeyen Çiğli dışından gelen şebekeyi de yandaş basın ile işbirliği içinde olanları da biliyoruz. Değişime direnenleri de kurumumuz içinde feodal ilişkileri kullanmaya çalışanları da biliyoruz. Çiğli Belediyesi ÇİBEL Şirketi’nde hali hazırda en düşük işçi maaşı net 6.000 TL'dir. Bu maaşa net 2.137 TL artış önerilmektedir. Böylece en düşük işçi maaşı ortalama net 8.137 TL olmaktadır. Buna yıllık ikramiye ve yan haklar da dahil edildiğinde net 9.700 TL olmaktadır."



SENDİKADAN YANIT GELDİ

Başkan Gümrükçü'nün bu açıklamalarına DİSK Genel İş İzmir 8 No'lu Şube yönetiminden yazılı açıklama ile yanıt geldi. Açıklama şöyle:

"Çiğli Belediye Başkanı sayın Utku Gümrükçü’nün kamuoyuna yapmış olduğu açıklama doğrultusunda, DİSK Genel İş Sendikası 8 No’lu şube olarak tarafımızca cevap verme zorunluluğu doğmuştur. Öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki sayın belediye başkanı ile kamuoyunda, halkı ve üyelerimizi karşı karşıya bırakacak açıklamalar yapmak asla tercih ettiğimiz bir yöntem değildir. Sayın belediye başkanına çağrımız;  bundan sonraki süreci, kamuoyu karşısında değil, toplu iş sözleşmesi masasında, toplu iş sözleşmesinin gerçek muhatapları çiğli işçisi ile çözüm noktasına getirmek Çiğli işçisine, Çiğli halkına ve Çiğli Belediyesi’ne yapacağı en doğru tavır olacaktır. 
Sendikamız üyesi olan Çiğli işçileri, hem bu kentte yaşayan hem de  halkına hizmet etmekten onur duyan emekçilerdir. Çiğli işçisinin Çiğli halkı ile karşı karşıya bırakılması gece gündüz demeden halka her alanda hizmet eden üyelerimizi, derinden yaralamıştır. Çiğli işçisi ve Çiğli halkı bir bütündür, üyelerimiz aynı zamanda bu kentte yaşayan halkın kendisidir.
Değerli basın emekçileri, sevgili mücadele arkadaşlarım, bilindiği üzere Çiğli Belediyesi ÇİBEL şirketi ve SODEMSEN ile sendikamızın 19 Kasım’da başlayan ve yaklaşık 5 aydır sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlık ile sonuçlanmıştır.  6 Nisan tarihinde SODEMSEN yetkilileri ile yapılan son görüşmede, toplu iş sözleşmesinin tıkanması sonucunda, yasal bir zorunluluk olan grev sürecimizin başladığını, 07 Nisan perşembe günü itibariyle ÇİBEL işçileri olarak greve çıktığımızı bu alandan duyurmuştuk. 
DİSK/Genel-İş Sendikası’nın tarihine bakıldığında mücadele dolu bir geçmişe sahip olduğu bilinmektedir. İşçi sınıfının toplu sözleşme görüşmelerinde verilmeyen haklarının, işçi sınıfının tarihsel mücadele geleneği ile talep edilmesidir. Bizler, ÇİBEL işçilerinin sendikal örgütü DİSK Genel İş Sendikası ve ÇİBEL işçileri olarak, belediye başkanının kamuoyuna ifade etmiş olduğu ne feodal ilişkileri kullanmaya yönelik, ne de siyasi öngörüleri ile ilgili ifadelerini kabul etmiyoruz. Bizlerin grev yapmasının tek ve gerçek sebebi; TÜİK’in açıklamış olduğu enflasyon rakamları ve ENAG’ın açıklamış olduğu enflasyon rakamları doğrultusunda, insan onuruna yaraşır bir ücret talebinde bulunmaktır. Bu konularda kamuoyuna yapılan açıklamada; rakamlar telaffuz edilmiş bulunmaktadır. Ancak gelecek yılın enflasyonunun tahmin edilemeyeceği göz önünde bulundurularak, işçinin ücreti üzerinden öngörülü açıklamalar yapılmasını doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyoruz.
Ayrıca, buradan sendikamız DİSK Genel-İş’in mücadelesini farklı amaç ve emellerine alet etmek isteyen var ise sesleniyoruz, bizim tek amacımız müzakere ile haklarımızın verilmesidir. Verilmiyor ise de mücadele kaçınılmazdır. Tek isteğimiz zor hayat koşullarında, hayatı yaşanabilir kılacak ekonomik ve sosyal haklarımızı elde etmektir. Ve bilinmelidir ki üyelerimiz, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda söz, yetki ve karar mekanizmalarına sahiptir. İşçilerin onay vermediği hiçbir karar, sendikamız tarafından uygulanmamaktadır. Ve sendikamızın almış olduğu grev kararı Çiğli Belediyesi emekçileri tarafından alınmış bir karardır ve sendikamızın görevi de bu kararı uygulamaktır. Örgütlü olduğumuz diğer belediyeler de alınan kararlar da işçinin iradesi ile alınmış kararlardır. 
Grev alanımıza bizleri ziyarete gelenler, AKP iktidarının işçilere emekçilere, emeklilere ve dar gelirlilere hayatı dar ettiği, biz işçilerinde ülkenin dört bir yanında; yaşamın pahalı emeğin ucuz olduğu bu düzenin karşısına “bu böyle gitmez” ve sefalet ücretlerine teslim olmayacağız diyerek alanlara, meydanlara birlikte çıktığımız bizlere güç veren sınıf dostlarımız, yol arkadaşlarımızdır. 
Son olarak buradan Çiğli Belediye Başkanı sayın Utku Gümrükçü’ ye bir kez daha çağrı yapıyoruz. Gelin toplu iş sözleşmesini masada müzakere ile bitirelim. Grev halayımızı toplu iş sözleşmesi halayına çevirelim ve Çiğli işçisi, Çiğli halkı ve Çiğli Belediyesi’nin ayrılmaz bir bütün olduğunu dosta düşmana gösterelim.
Yaşasın işçi sınıfının hak ve özgürlükler mücadelesi
Yaşasın örgütlü mücademiz
Yaşasın DİSK, yaşasın Genel-İş.
 

 
Karşıyaka hız kesti
 
Altay mucizelere bıraktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Poulimenos, Smirna 1922’yi Konak’ta anlattı
Araştırmacı Yazar George Poulimenos’un Türkçeye çevrilen “Smirna Seyahat ...
Bayraklı Köy Enstitüleri Parkı yenileniyor!
Bayraklı’nın parklarını modernize eden Bayraklı Belediyesi, Soğukkuyu’daki ...
Atıkların arasındaki kitaplarla kurulan 'Hayat Ağacı Kütüphanesi' açıldı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açılışını yaptığı Bergama ...
 
Urla Çeşmealtı'nda taşkınlar bitecek...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’da 10 kilometrelik ...
Başkan Soyer: "Dayanışma Ramazan'da da sürsün"
Başkan Tunç Soyer, tenceresi Ramazan dayanışması için kaynayan İzmir Büyükşehir ...
Bornovalı kadınlar girişimci gençlere örnek oldu
Gençlerin işsizlik sorununu girişimci olmalarını sağlayarak çözmeyi hedefleyen ...
 
Başkan Gümrükçü'den grev açıklaması!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, üçüncü gününe giren işçilerin greviyle ...
Beydağ'da budama seferberliği!
Beydağ Belediyesi tarafından parklarda bulunan ağaç budama çalışmaları hızla devam ediyor.
Başkan Yetişkin'le 3 yıl!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin,  3 yıllık değerlendirme ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri