Sosyal medyadan suç örgütlerine 'eleman temin etme' operasyonu: 25 gözaltı
Bursa'da sosyal medya üzerinden suç örgütlerini öven ve silahlı eylemlerde kullanılmak üzere örgütlere eleman temin ettiği belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 29 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda 25 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
- | Son Kale İzmir
Bursa'da sosyal medya üzerinden suç örgütlerinin faaliyetlerini özendiren ve örgütlere eleman kazandırmaya yönelik paylaşımlar yaptığı tespit edilen şüphelilere operasyon düzenlendi.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, suç örgütlerini öven ve örgütsel faaliyetleri özendiren sosyal medya paylaşımları incelemeye alındı.
SOSYAL MEDYADAN SUÇ ÖRGÜTLERİNE ELEMAN ARADIKLARI BELİRLENDİ
Yapılan çalışmalarda, bazı şüphelilerin sosyal medya üzerinden suç örgütleri içerisinde yer almak isteyenlere yönelik çağrılarda bulunduğu ve silahlı eylemlerde kullanılacak kişilerin teminine yönelik faaliyet yürüttüğü belirlendi.
Soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
29 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN
Polis ekipleri, belirlenen 29 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonlarda 25 şüpheli gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda tabanca, tüfek ve çeşitli çaplarda fişek ele geçirildi.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlemler başlatılırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

YORUMLAR
Yorum Yap