ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
29 Nisan 2023 Cumartesi - 10:42

Soyer: İlk turda kazanacağız!

Bornova’da geçim sıkıntılarını anlatan ve 14 Mayıs seçimlerinde değişim istediklerini ileten yurttaşlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İlk turda bu seçimi kazanacağız. İçiniz rahat olsun. Çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Özellikle kadınlarımız bu değişimi gerçekleştirecek” dedi. 

Soyer: İlk turda kazanacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Bornova’da esnafı ziyaret etti, muhtarlarla bir araya geldi ve halkla dertleşti. Başkan Soyer'e Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları eşlik etti.

“Çocukları uyuşturucuya sizi sefalete mahkum ettiler”
Mahalle sakinlerinin verilen hizmetlere teşekkür etmesi üzerine konuşan Başkan Soyer, “Bu topraklarda sadece bazı zümreleri zengin ettiler. Bu çocukları uyuşturucuya, sizi sefalete, yoksulluğa mahkum ettiler. Bu bereketli topraklar dünyanın en zengin insanlarını yaratmaya muktedirdir. Ama yapmadılar. Çeteleri zengin ettiler. Biz bu hikayeyi değiştireceğiz. Bu topraklarda yaşayan herkes bu toprakların ürettiği refahtan payını almalı. Bizim derdimiz bu. Merak etmeyin yapacağız” ifadelerini kullandı.

“İlk turda bu seçimi kazanacağız”
Geçim sıkıntısı yaşayan ve 14 Mayıs’taki seçimde değişim isteklerini dile getiren yurttaşlara seslenen Başkan Soyer, “İlk turda bu seçimi kazanacağız. İçiniz rahat olsun. Çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Özellikle kadınlarımız bu değişimi gerçekleştirecek” diye konuştu.

Mahalle mahalle halkla buluştu
Başkan Soyer Bornova programına Barbaros Mahallesi Muhtarlığı’ndan başladı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Barbaros Mahallesi Muhtarı Bülent Can ve belediye meclis üyeleri de programda Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e eşlik etti. Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarlığı'na geçen ve burada bölgedeki diğer mahalle muhtarları ile de görüş alışverişi yapan Başkan Soyer, bölgede yürütülen yağmur suyu hatları ve asfalt çalışmalarını inceledi. Yurttaşlar mahallelerine Halkın Bakkalı ve Halkın Kasabı'nın açılmasını istedi. Barbaros Mahallesi Muhtarı Bülent Can da altyapı taleplerini iletti. Başkan Soyer, Çamdibi Kapalı Pazaryeri Şehit Er Adem Bilaloğlu Sosyal Tesisi’ndeki çalışmaları inceledi. Yurttaşlardan gelen talepler doğrultusunda tesiste İZSU veznesi açılması yönünde talimat veren Başkan Soyer, buradan Makedonya Debre Kültür Derneği’ne geçti.

Anı defterini imzaladı
Derneğin anı defterini imzalayan Başkan Soyer, deftere “Uzun zamandır yapmak istediğim ziyaret nihayet bugün gerçekleşti. Derneğin yüce gönüllü insanlarını bütün kalbimle kutluyor, her daim elimden gelen tüm desteği vermeye hazır olduğumu bilmenizi rica ederim. En içten sevgi ve saygılarımla” notunu düştü.  

Ücretsiz spor eğitimi başlıyor
Başkan Soyer'in programı Meriç Mahallesi ile devam etti. Muhtar Duygu Bölük’ün vatandaşlardan gelen talepleri iletmesi sonrasında mahallede keşiflere katılan Başkan Soyer Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nı da ziyaret etti.  Meriç Mahallesi Muhtarı Duygu Bölük ile birlikte sokakları dolaşan Başkan Soyer Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen halı sahayla ilgili bilgi aldı. Başkan Soyer yurttaşlardan gelen cami, kütüphane, yaşlıların kullanımı için spor alanı ve çocuklara yönelik oyun parkı taleplerini not aldı. Çocuklara yönelik ücretsiz spor eğitimlerinin başlatılacağı müjdesini de verdi.

“5 yaşındaki Berat'ın park isteği olacak”
Serintepe Mahallesi’ne de geçen Başkan Soyer’e mahalle muhtarı Latif Tek eşlik etti. Başkan Soyer burada acil çözüm ekipleri tarafından yürütülen parke ve asfalt çalışmalarını inceledi. Sokakları turlayan Başkan Soyer’in yanına yaklaşan 5 yaşındaki Berat Gökboğa, park istediğini iletti. Başkan Soyer de “Yerini göster yapalım” cevabını verdi. Daha sonra mahallede bulunan okulun yanındaki arsaya kadar minik Gökboğa ile birlikte yürüyen Başkan Soyer, “Parka da Berat’ın adını verelim” dedi.

“Kadınlara Körfez turu”
Ayrıca mahalleli kadınlar ulaşım sorunu çektiklerini dile getirdi. ESHOT’un uzun araçlarının mahallenin coğrafi yapısına uymadığını belirten Başkan Soyer, ilgili belediye yöneticilerine yeni bir çalışma yapılması için talimat verdi. Şehirlerarası turlar organize edilmesini isteyen kadınlara bilgi veren Başkan Soyer, “Size önce bir Körfez turu yaptıralım. Hemen planlamasını yapalım” diye konuştu.

Başkan Soyer misafir oldu
Başkan Soyer Serintepe'nin ardından Zafer Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahallede bulunan park ve yeşil alanları gezen Başkan Soyer, Yıldız Kenter Sahnesi olarak kullanılan ve şimdilerde atıl duruma gelen binayı inceledi. Mahalledeki Halk Ekmek Büfesi için tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Soyer, bir ailenin evine konuk oldu ve kahve içti.

 
Kuzenler çetesi çökertildi... 38 kişi tutuklandı!
 
Soyer: Otoriter iktidar sandıkta gidecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuzenler çetesi çökertildi... 38 kişi tutuklandı!
İzmir merkezli 6 ilde yasa dışı bahis soruşturması kapsamında düzenlenen ...
Şener Şen'in yeğenine Adnan Oktar gözaltısı!
Adnan Oktar organize suç örgütünün güncel yapılanmasına yönelik operasyonda ...
İYİ Parti'den A Haber önünde protesto!
İyi Parti İstanbul örgütü, A Haber canlı yayınında, İyi Parti Genel Başkanı ...
 
Hande Fırat'a 3,5 milyonluk hibe!
Gazeteci Hande Fırat Özvardar’ın, küçükbaş hayvancılık işine girdiği ortaya ...
Kahramanmaraş'ta 4.7'lik deprem!
Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Bakan Nebati, İzmir İktisat Kongresi'nin yenilenen binasını ziyaret etti
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir İktisat Kongresi'nin yenilenen binasını ziyaret etti.
 
Emre Olur hakkında flaş karar!
Sedat Peker’in lideri olduğu suç örgütüne yönelik 85 sanığın yargılandığı ...
Çakırağa Konağı yeniden hizmete açıldı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde UNESCO Dünya Kültürel Mirası Geçici Listesi'ndeki ...
Başkan Soyer'e geçim sıkıntısını böyle anlattı: ''Soğan aldım, zenginim''
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kemalpaşa Pazaryeri’nde esnaf ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri