ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5186
    Dolar
  • Euro
    34,9291
    Euro
  • Altın
    2.431,340
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
14 Aralık 2022 Çarşamba - 22:56

Soyer: Refahı büyütmek ve adil paylaşımını sağlamak için çalışıyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen yerel yönetimler konferansına katıldı. Başkan Soyer, “İzmir’deki tüm çalışmalarımızın ana omurgası refahı büyütmek ve adil paylaşımını sağlamak. Amacımız açlık, yoksulluk, eşitsizlik, adaletsizlik, toplumsal kutuplaşma ve iklim krizine karşı dirençli bir İzmir inşa etmek” dedi.

Soyer: Refahı büyütmek ve adil paylaşımını sağlamak için çalışıyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi’nin düzenlediği “Yerel Yönetimlerin Gündemdeki Sorunları: Güçlendirilmiş Parlementer Sistemden Beklentileri" başlıklı konferansa katıldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki konferansa Başkan Tunç Soyer ile Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı ve eski milletvekili Erdal Karademir, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri, birlik üyeleri katıldı.

Demokrasi krizine vurgu yaptı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözlerine “Gerçekten zor ve çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz” diyerek başladı. Merkezi bütçe gelirlerinden yerel yönetimlere aktarılan payın gelişmiş ülkelerin çok gerisinde olduğunu, 2017’de değişen sistemle durumun çok daha vahim bir hal aldığını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Burada kişi veya kişilerden bağımsız olarak temel sorun, sistemin bizzat kendisi. Çünkü bu sistem, demokrasinin değişen ve gelişen ruhuna aykırı. Bana göre bugün ülkemizdeki yoksulluğun, adaletsizliğin, eşitsizliğin ve sosyal bunalımların özünde, her gün derinleşen demokrasi krizi var. Demokrasi farklılıklara saygıyı esas alan, sosyal adaleti, toplumsal barışı ve bir arada yaşamı mümkün kılan sistemdir” dedi.

“İzmir'de ekonomik iklim inşa ediyoruz”
Yerel yönetimlerin geçmişin belediyecilik anlayışından çok daha büyük bir sorumluluk üstlendiğini söyleyen Başkan Soyer, “Biz İzmir’de şehrimizin yerel değerlerini ve gücünü doğru yöneten bir 'ekonomik iklim' inşa ediyoruz. Bu iklimin oluşabilmesinin temel bir şartı var: Demokrasi. Demokrasi olmadan bir ülke ekonomisi belki bir noktaya kadar büyüyebilir. Ne var ki demokrasi olmadan büyüme, yalnızca bir avuç insanın ülkenin tüm zenginliğinden faydalanması anlamına geliyor. Bu nedenle İzmir’deki tüm çalışmalarımızın ana omurgası refahı büyütmek ve adil paylaşımını sağlamak. Amacımız, açlık, yoksulluk, eşitsizlik, adaletsizlik, toplumsal kutuplaşma ve iklim krizine karşı dirençli bir İzmir inşa etmek. Bunun yolunun da çokluk içinde birlik olmaktan, yani dayanışma, paylaşım ve ortak akıldan geçtiğini biliyoruz” diye konuştu.

“Birlikte inşa etmek mümkün”
Başkan Soyer demokrasiyi egemen kılmak için güçler ayrılığına dayanan ve demokrasinin tüm ilkelerini kapsayan yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyaç olduğunu söyleyerek, “Altılı masa tarafından sunulan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem tam da bu ihtiyaca yanıt vererek umudumuzu çoğaltıyor. Birbirinden çok farklı siyasi partilerin ülkemizin geleceği adına aynı masa etrafında buluşması işte bu nedenle çok kıymetli. Yürekten inanıyorum ki Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz 2023’te yerelden merkeze, yani meydanlarımız ve sokaklarımızdan başlayarak tüm ülkeyi dönüştürecek bir sistemi hep birlikte inşa etmek mümkün… Ülkemizin geleceği ve gençliği için, yüz yıl önce olduğu gibi bir kere daha umudu örgütleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İzmir'i koruyacağız”
Zeytinlik alanlarda madenciliğin önünü açan kanun teklifi hakkında da konuşan Başkan Soyer, “Üreticimize 2 milyon 500 bin zeytin fidesi, 2 milyon civarında da meyve fidesi dağıtmışız. Toplam 4,5 milyon. Son 13 yıla baktığımızda, son üç yılda bu sayıyı artırmışız. Bunu neden yapıyoruz? Bu vatanı betona, madenlere bırakmamak için. İzmir'i korumaya devam edeceğiz. Ben her ne yapıyorsam bunun Türkiye'nin her yerinde uygulanabilir olmasını arzu ediyorum. Bu şekilde yerelden yayılan, bütün Türkiye'yi, memleketi değiştiren sonuçlar almak mümkün.” dedi.

Buca beton olmayacak
Başkan Soyer, Buca Cezaevi alanına dair de şunları söyledi: “Bazı meseleler var ki bıçak kemiğe dayanıyor. Orada sürdürdüğümüz mücadelede çıtayı başka bir yere taşımak gerekiyor. Bunun iki örneği var. Biri asbestli Sao Paulo gemisi. Getirtmeyeceğiz, İzmir'e sokmayacağız, dedik ve getirtmedik. Şimdi ikinci bir şey yaşıyoruz. Buca'da cezaevinin yıkıldığı alanda mülkiyet el değiştirdi. Kamunun olan bir şeyi özel mülkiyete çevirdiler. Orada imalat yapmaya çalışıyorlar. Dedik ki yaptırtmayacağız. Yine söylüyorum yaptırtmayacağız” dedi.

“Kimsenin kuşkusu olmasın”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası ile ilgili de konuşan Soyer, “Ekrem İmamoğlu'nun davasında ceza ortaya çıkarsa elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.


Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Erdal Karademir, “Türkiye bir seçim sürecine girdi. Cumhuriyet tarihinin en zorlu seçim sürecine girdi. 2023 genel seçimlerini önemsiyoruz” diye konuştu.

 
Fed faiz kararını açıkladı!
 
İmamoğlu'ndan Saraçhane çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'ndaki tüm Atatürk anıtları yenilendi!
Kuşadası Belediyesi, kent genelinde ulusal bayramlarda resmi törenlere ...
Tunç Soyer'den Buca Cezaevi mesajı: ''Gerekirse ölürüz''
Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan ...
Soyer: Örgütlü gücü büyütelim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Kent Konseyleri ...
 
Torbalı’da 2 taziye evi hizmete açıldı!
Torbalı Belediyesi, Başkan Mithat Tekin'e vatandaşlar tarafından iletilen ...
Soyer'den mobilyacılara kooperatifleşme çağrısı!
İzmirli mobilyacılar, sorunlarının çözümü ve sektörün gelişimi için Mobilya ...
Konak Roman Çalıştayı başladı...
Konak Belediyesi’nin, Roman dernekleriyle birlikte düzenlediği Konak Roman ...
 
Gaziemir Belediyesi filosuna taze kan!
Gaziemir Belediyesi’nin 6 milyon 918 bin liralık yatırım yaparak DMO’dan ...
Bayraklı'da 3 yılda 43 bin 500 diş tedavisi!
Bayraklı Belediyesi bünyesindeki diş polikliniklerinden son 3 yılda 43 ...
Menemen İŞ-KUR, 3 bin 360 kişiyi iş sahibi yaptı
Menemen Belediyesi İş-Kur Hizmet Noktası, 3 bin 360 vatandaşı iş sahibi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri